Annonce
Vejen

Troels Ravn: Millioner til kampen mod øjebæer falder på et tørt sted

Troels Ravn, lokalt folketingsmedlem for Socialdemokratiet, glæder sig over, at Vejen Kommune står til at modtage lidt over 2,3 millioner kroner til at rive slidte og forladte bygninger ned. Arkivfoto: John Randeris
Det er rigtig gode nyheder, at Vejen Kommune står til at modtage lidt over 2,3 millioner kroner til arbejdet med at nedrive og renovere forladte bygninger. Det mener folketingsmedlem Troels Ravn (S).

Vejen Kommune: Knuste ruder, afskallet maling og huller i taget. Forladte huse er desværre ikke et sjældent syn i Sydjylland - heller ikke i Vejen Kommune.

Nedrivningen af de nedslidte bygninger er i gang, og nu afsættes der ekstra midler til arbejdet.

På finansloven for 2021 blev regeringen og støttepartierne enige om at yde en ekstraordinær indsats i landdistrikterne og afsatte derfor nye midler til statens pulje for byfornyelse. Bolig- og Planstyrelse har netop udsendt en fordelingen af pengene, og Vejen Kommune står til at modtage 2.285.340 kroner i år.

Desuden er refusionsprocenten hævet, sådan at kommunerne nu kun skal levere 20 procent medfinansiering mod 40 procent tidligere.

De seneste fem år har Vejen Kommune blot modtaget 700.000 kroner i alt fra landsbyfornyelsespuljen, og derfor falder pengene på et tørt sted, mener Troels Ravn, som glæder sig over nyheden.

- De forladte huse skæmmer landskabet og bybilledet i flere byer her i Vejen Kommune, og det er ikke just opløftende at være nabo til en ruin. De ekstra midler fra landsbyfornyelsespuljen vil sætte skub i arbejdet med at få husene revet ned eller renoveret, siger Troels Ravn, der er medlem af Folketingets Landdistriktsudvalg.

Pengene kan bruges til nedrivning og istandsættelse af boliger i byer med færre end 4000 indbyggere og i det åbne land.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Trekantområdet For abonnenter

Sex i en hemmelig verden: Alle slags mænd mødes i skoven - også dem med vielsesring og autostol på bagsædet

EfB For abonnenter

1-1-kamp mod Silkeborg efter den bedste præstation meget længe: EfB fik sendt et stærkt signal

Annonce