Annonce
Navne

Troelsgaard har opbakningen med sig

Sanne Troelsgaard kan godt mærke, at hun har spillet samtlige minutter i Danmarks foreløbige fire kampe ved EM. Dog er hun ikke i tvivl om, at hendes ualmindeligt gode fysiske form og styrke gør, at hun restituerer bedre end de fleste andre landsholdsspillere. Arkivfoto: : Timo Battefeld.

Hver gang Sanne Troelsgaard fra Vejen er gået på banen til det hidtil meget succesrige europamesterskab i Holland, så har det været med massiv støtte på tilskuerpladserne fra familie og venner, og sådan bliver det ved med at være.

Annonce

Vejen: Det danske kvindelandshold i fodbold overraskede med en sensationssejr over de seneste seks EM-slutrunders vindere fra Tyskland og har torsdag muligheden for at spille sig i EM-finalen, hvor Østrig venter.

Én af de bærende danske profiler, som har spillet samtlige minutter under slutrunden, er Sanne Troelsgaard fra Vejen.

I 2009 var hun for første og eneste gang med til en slutrunde, hvor puljen blev endestationen for EM-drømmene, og denne gang er således uden sammenligning hendes største oplevelse med landsholdet.

- Det er vildt, at vi formåede at kæmpe os tilbage, siger Vejen-kvinden, der aldrig før har været så træt efter en fodboldkamp, som det var tilfældet i kvartfinalen mod Tyskland.

Bagud 1-0 ved pausen samledes spillerne ifølge Sanne Troelsgaard kort inden de sidste 45 minutter og gav håndslag på, at der skulle fightes med hjertet resten af kampen. Det gjorde de - godt hjulpet på vej af danskerne på lægterne.

- Publikum var virkelig med os, og de var med til at give os troen på, at det kunne lade sig gøre, siger hun.

Og jeg ved, at mange af mine andre veninder hepper foran skærmen hjemme i Danmark, for jeg bliver kimet ned efter kampene.

Sanne Troelsgaard, landsholdsspiller i fodbold med rødder i Vejen.
Sanne Troelsgaard ser frem mod EM-semifinalen torsdag aften mod Østrig, som hun vurderer til at være svagt i alpelandets favør, da de slog danskerne 4-2 i en træningskamp umiddelbart inden slutrunden. Arkivfoto: Timo Battefeld.
Annonce

Personlig fanklub

At se de rød-hvide farver godt repræsenteret i Holland betyder meget for hende i sig selv, men derudover har Sanne Troelsgaard haft massiv personlig opbakning med hjemmefra.

- Der har været familie og venner til alle kampene hernede, siger hun glad.

Hendes mor og tvillingesøster har således set samtlige kampe, og tre fodboldveninder fra Kolding har det samme.

Førstnævnte to springer formentlig semifinalen over og satser i stedet på, at der bliver en ny mulighed i finalen, men uanset hvad kan Sanne Troelsgaard bestemt ikke klage over semifinaleopbakningen, da hendes to brødte og to fætre forventes at dukke op sammen med veninderne.

- Og jeg ved, at mange af mine andre veninder hepper foran skærmen hjemme i Danmark, for jeg bliver kimet ned efter kampene, siger hun.

Annonce

Tvillingsøster hepper trods skuffelse

For hendes tvillingesøster Lotte Troelsgaard har det været en lidt speciel oplevelse at følge kampene fra tilskuerpladserne, da hun blev siet fra som den allersidste spiller inden truppens endelige udtagelse. Det har dog ikke skabt splid i deres søskenderelation.

- Lotte var helt naturligt skuffet i et par dage, men hun har virkelig fået vendt det hurtigt. Jeg oplever 100 procents opbakning og ingen sure miner, siger Sanne Troelsgaard.

En anden person har ligeledes en helt særlig betydning, selvom vedkommende ikke længere er hos hende i fysisk forstand.

Ved den seneste EM-slutrunde i 2013 takkede Sanne Troelsgaard nej til deltagelsen og valgte i stedet at være hos sin kræftsyge far til det sidste.

Han havde indtil da fulgt hendes fodboldkarriere i tykt og tyndt, og fire år senere har han stadig betydning for hendes præstationer på banen.

- Under min fodboldtrøje har jeg altid en T-shirt på med et billede af min far, og jeg føler, at han stadig er med mig, siger Sanne Troelsgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Lærerformand opfordrer Koldings lærere til at tage deres forholdsregler: Sådan kan de mindske risiko for at blive smittet

Annonce