Annonce
Haderslev

Trofast makkerpar i kommunalpolitik: - Klimaindsats er uambitiøs

Slesvigsk Parti og Kristendemokraterne fortsætter valgsamarbejdet, som de indledte i 2005. Fra venstre ses kandidaterne Niels Møller Jessen, Jack Sandbæk og spidskandidat, Mirjam Fibiger Olesen (alle KD) samt spidskandidat Carsten Leth Schmidt, Sabina Wittkop-Hansen og Hans Iver Kley (SP) Privatfoto
Slesvigsk Parti og Kristendemokraterne tager igen hinanden i hånden til kommunalvalget. Familien skal i centrum for al det kommunalpolitiske arbejde.

HADERSLEV: - Dybt uambitiøst.

Det siger Carsten Leth Schmidt, Slesvigsk Parti, der igen har indgået valgsamarbejde med Kristendemokraterne til efterårets kommunalvalg.

Det ”dybt uambitiøse”, Carsten Leth Schmidt henviser til, er beslutningen om at afsætte en million kroner i Haderslev til klimaindsatsen DK2020.

Annonce

I alt 66 kommuner er gået med i DK2020, hvor de forpligter sig til at udarbejde klimaplaner. Deltagelsen i DK2020 giver kommunerne mulighed for at søge bistand til at realisere ambitionerne.

Men de er altså ikke store nok i Haderslev Kommune, mener de to partier, der derfor går til valg på at følge DK2020 helt til dørs, som Carsten Leth Schmidt formulerer det.

Det er et langvarigt politisk parforhold, der nu forlænges. Slesvigsk Parti og Kristendemokraterne har været i teknisk valgsamarbejde siden 2005, men det er altså ikke kun valgmatematik, der skal forhindre stemmespild:

- Vi har skam nogle politiske punkter, som vi står indenfor sammen.


Familien er det sted, hvor vi tilbringer størstedelen af tiden uden for arbejdstid. Børnene skal have en sikker havn.

Carsten Leth Schmidt (SP)


Ud over at være enige om den bæredygtige omstilling, ønsker Slesvigsk Parti og Kristendemokraterne, at familiepolitik skal på dagsordenen i alle byrådets stående udvalg:

- Familien er det sted, hvor vi tilbringer størstedelen af tiden uden for arbejdstid. Børnene skal have en sikker havn, og derfor skal der være gode rammer for familien. Ikke mindst for de udsatte familier kan vi gøre noget. Unge skal ikke bare have en uddannelse, men også have haft en god barndom, siger Carsten Leth Schmidt, der mener, at det i flere år har været kulturen, at vi gør tingene hver for sig. Nu skal familien genetableres som ramme.

De to partier går også til valg på et ønske om udvikling af landsbyerne og infrastrukturen, så det bliver attraktivt at slå sig ned alle steder i Haderslev Kommune, og derfor skal blandt andet det frivillige forenings- og kulturliv styrkes.

Kristendemokraterne går til valg i november med en ny spidskandidat, Mirjam Fibiger Olesen, samt Niels Møller Jessen og Jack Sandbæk, mens Slesvigsk Parti stiller med Sabina Wittkop-Hansen, Hans Iver Kley og altså Carsten Leth Schmidt.

Sidstnævnte kom for nyligt i vælten, da han undsagde samarbejde med byrådsmedlem og formand for plan- og miljøudvalget, Benny Bonde, da denne annoncerede sin afgang fra Liberal Alliance til fordel for Nye Borgerlige. Dem kunne Carsten Leth Schmidt ikke være i stue med, erklærede han, og lagde dermed grunden til en opløsning af den borgerlige fællesgruppe.

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten her

Haderslev For abonnenter

Anklageskrift fylder 11 sider: Rerup tiltalt for at have 'fredskrænket' fem personer

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

83 års industrihistorie på danske hænder er slut: Kolding-virksomhed er blevet opkøbt og 135 ansatte får ny ledelse

Esbjerg For abonnenter

Pædagogen Lone vil slippe kontrollen over børnene: - De bliver skrøbelige, hvis vi ikke lader dem slå sig på en hammer eller falde ned fra et træ

Varde

Nu er firmaet bag Danmarks bedste burger flyttet ud af kommunen: Slut med naboklager over lugten af stegte løg

Aabenraa

Ikke set siden onsdag: Efterlyst mand fundet død i skovområde

Kolding

Maya på 13 år har samlet ind til Knæk Cancer i fem år: Stopper ikke før der er fundet en kur

Tønder For abonnenter

Trine Jepsen siger farvel til Schackenborg: - Jeg skal være kvinde i eget hus

Sydjylland

Smitteproblemer bliver mindre i fem kommuner, men trænger sig på i en anden: Syd- og sønderjysk kommune har nu tre-cifret smittetryk

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Dør for mange af frygtelig sygdom i Grindsted? Ketty har indsamlet bekymringer - og det fører nu til ny undersøgelse

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Sønderborg

Vores tidligere vaner er vendt tilbage, men håndspritten står stadig: Derfor er pandemiens restriktioner hurtigt blevet fortid

Aabenraa For abonnenter

Sønderjysk cykelkaptajn ramt af to blodpropper: Vi tager én dag ad gangen

Varde

Kreativ redningsaktion: Naturbussen reddede turister fra overnatning på oversvømmet halvø

Annonce