Annonce
Billund

Tronsøskolen følger produktionsskolens eksempel og bliver røgfri

Når næste skoleårs elevhold tjekker ind hos Toni Hessner på Tronsøskolen, bliver det uden smøger i bagagen. Fra 1. august er Tronsøskolen lige som Grindsted Landbrugsskole en totalt røgfri skole. Arkivfoto: Joan Karlsen

Når det nye skoleår begynder efter sommerferien, må hverken elever eller lærere ryge på Tronsøskolen, der følger Grindsted Produktionsskoles eksempel og bliver totalt røgfri.

Annonce

Grindsted: Produktionsskolen er ikke den eneste uddannelsesinstitution i Grindsted, som fra sommer bliver fuldkommen røgfri. Også på Tronsøskolen bliver det fra den 1. august forbudt for eleverne at ryge, ligesom lærerne ikke må ryge fra det øjeblik, de møder ind på arbejde, til de igen har fri. Det gælder både på og uden for skolens matrikel.

- Det er unge i den aldersgruppe, som går hos os, der ofte får deres debut med at ryge. Vi vil ikke bidrage til, at det skal ske hos os, siger Toni Hessner, der er forstander på Tronsøskolen.

Flere bliver røgfri

Tronsøskolen er ikke den første skole i Grindsted, der har besluttet, at det skal være helt forbi med at ryge. Fra 1. august er det også forbudt for alle - både elever og lærere - på Grindsted Produktionsskole at tænde en smøg i skole-/arbejdstiden.

Også de mange ansatte i Billund Kommune skal snart forberede sig på at skodde smøgerne. Fra 1. marts 2020 er det forbudt for kommunens ansatte at ryge fra det øjeblik, de møder ind om morgenen, til de om eftermiddagen igen har fri.

Annonce

Næppe et stort problem

Tronsøskolen er både en fri fagskole og en efterskole, og da kutymen er, at efterskoler er røgfri, var det ikke vanskeligt for Tronsøskolen at tage den samme beslutning.

- I dette skoleår er der nok omkring 10 elever, der ryger. Det synes vi er 10 for mange, men det er nogle, der på den ene eller anden måde har en rygetilladelse fra forældrene. Men til næste skoleår er vi helt røgfri, siger Toni Hessner, som ikke er stødt på, at nogen af næste års elever skulle være rygere. Derfor tror han heller ikke, at problemet bliver så stort.

For personalet bliver det dermed også forbudt at ryge i arbejdstiden, men det har hidtil ikke ført til protester.

- Der er ikke nogen, der har sagt noget til det. Det er blevet behandlet gennem samarbejdsudvalget, og der har ikke været opponeret mod det på nogen måde. Det tager vi som et positivt udtryk, siger Toni Hessner.

Annonce

Skal nok komme

Et generelt rygeforbud på alle ungdomsuddannelser er dog endnu ikke under opsejling. Således må eleverne på Erhvervsgymnasiet stadig ryge udenfor på et særligt afgrænset område.

- Jeg er ikke i tvivl om, at røgfri skoletid nok skal komme på et tidspunkt. Men vi er der ikke endnu, siger Jesper Dahlmann, direktør på Erhvervsgymnasiet Grindsted.

Samme melding lyder fra Anna Jacobsen, leder af 10. klassecentret og Syddansk Erhvervsskole, mens Gitte Barkholt, rektor på Grindsted Gymnasium og HF, fortæller, at der endnu ikke er taget stilling til, om gymnasiet skal være røgfrit.

Heller ikke Grindsted Landbrugsskole har rygeforbud eller aktuelle planer om at indføre det.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Team Esbjerg For abonnenter

Det holdt ualmindelig hårdt: Til sidst fik Team Esbjerg dog slæbt sejren hjem

Trekantområdet

Forslag til ny bypark byder blandt andet på tobaksplanter, hundeskov og vandhuller med salamandere

Annonce