Annonce
Billund

Tronsøskolen og Grindsted Landbrugsskole sender alle elever hjem efter positiv coronatest

Toni Hessner er forstander på Tornsøskolen. Arkivfoto: Joan Karlsen
En elev på Tronsøskolen er testet positiv for covid-19, og alle elever på både Tronsøskolen og Grindsted Landbrugsskole er derfor sendt hjem og skal nu testes.
Annonce

Grindsted: Alle elever fra Tronsøskolens efterskole og fri- og fagskole samt Grindsted Landbrugsskole er sendt hjem, efter en elev på Tronsøskolen er testet positiv for covid-19.

Den pågældende elev havde i weekenden været til et privat arrangement med sin familie, og da han søndag aften vendte tilbage til sin skole, havde han ingen mistanke om, at han måske kunne være smittet med den efterhånden meget berømte virus.

- Om tirsdagen får han at vide, at en person i familien var positiv, så han tager med det samme hjem for at blive testet. Allerede onsdag får han så svar på en lyntest og kan meddele os, at han også er testet positiv, fortæller Toni Hessner, der er forstander på Tronsøskolen.

Annonce

Alle er sendt hjem

Fra skolen blev der handlet hurtigt, og derfor er alle elever nu blevet sendt hjem. Alle skal nu igennem en test for covid-19.

- Vi kan ikke sandsynliggøre, at eleverne ikke løber på tværs af deres primære grupper, så efter at have rådført os med kommunen, bliver vi enige om, at det er bedst at sende dem alle sammen hjem i selvisolation, siger Toni Hessner.

Smittetal

Tallene viser, hvor mange der netto er blevet konstateret smittet med coronavirus de seneste syv dage. (I parentes er tirsdagens tal)

Varde: 65 (63) - det svarer til 130 smittede per 100.000 indbyggere

Esbjerg: 112 (132) - det svarer til 97 smittede per 100.000 indbyggere

Fanø: 1 (1) - det svarer til 28,7 smittede per 100.000 indbyggere

Billund: 33 (32) - det svarer til 124 smittede per 100.000 indbyggere

Vejen: 47 (49) - det svarer til 110 smittede per 100.000 indbyggere

Kolding: 75 (85) - det svarer til 81 smittede per 100.000 indbyggere

Haderslev: 25 (29) - det svarer til 45 smittede per 100.000 indbyggere

Tønder: 25 (29) - det svarer til 67 smittede per 100.000 indbyggere

Aabenraa: 27 (32) - det svarer til 46 smittede per 100.000 indbyggere

Sønderborg: 57 (57) - det svarer til 77 smittede per 100.000 indbyggere

Kilde: Statens Serum Institut

Selvom eleven har sin daglige gang på Tronsøskolen, er alle elever på den nærliggende Grindsted Landbrugsskole også blevet sendt hjem. Det har ganske enkelt været nødvendigt for at være sikker på, at alle, der potentielt kan have været i kontakt med den smittede elev, bliver testet.

- Vores elever løber meget på tværs og bruger også de samme faciliteter som dem på landbrugsskolen. Det er også nogle af de samme lærere, de har, siger Toni Hessner.

Annonce

Nødundervisning hjemmefra

Alle eleverne skal nu to gange testes for coronavirus, og først efter to negative tests kan de vende tilbage til skolen. Det vil formentlig først ske i midten af næste uge.

I den mellemliggende periode vil undervisningen fortsætte så godt, som det nu engang kan lade sig gøre.

- Vi kører en nødundervisning som netundervisning. Det har vi heldigvis god erfaring med fra foråret, så det skal nok gå. Det er ikke længere tid siden, end at det nok skal gå, siger Toni Hessner.


Vores elever løber meget på tværs og bruger også de samme faciliteter som dem på landbrugsskolen. Det er også nogle af de samme lærere, de har.

Toni Hessner, forstander, Tronsøskolen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Efter fund af britisk mutation: Hel landsby forbereder sig på test

Kolding

Budgetaftale sikrer 46,4 millioner kroner til kæmpe vejanlæg ved Tankedalsvej

Annonce