Annonce
forside

Tronskifte: Efter 45 år vandt Legan veterankegleturnering

Det vindende hold fra Legan. Fra højre forrest: Klaus Heil, Ulf Terp, Claus Lund, Carsten D. Andersen, og den vindende bymester Per Vedstesen fra Gut Holz. Bagerst fra højre: Erling Hemmsen, Günter Haagensen, Gert Nissen, Kurt Haagensen, Hans Chr. Kier og Christian Andresen. Privatfoto

TØNDER: Lørdag aften vandt kegleklubben Legan dette års bymesterskab i kegling i Valhal i Tønder med 1147 kegler foran Dan med 1128 kegler, sidste års vinder Guldhorn med 1125 kegler, Holger Danske med 1069 kegler og Gut Holz med 1055 kegler.

Det individuelle mesterskab og titlen som bymester 2019 vandt Per Vedstesen fra Gut Holz efter omkegling med Kurt Burgwald fra Holger Danske efter de begge havde keglet 158.

- Der var høj stemning og intens spænding under hele turneringen, som Legan overraskende sikkert vandt efter 45 år uden titel. Tværtimod har Legan haft det svært de sidste mange år med at blande sig i toppen af turneringen, lyder det fra Christian Andresen.

Ud over Per Vedstesen og Kurt Burgwald var Günter Haagensen, Legan, med 154, Jørn Mellergaard, Guldhorn, 152 og Niels J. Hattens, Dan, 152 bedste kegler i deres kegleklubber.

Bedste kegler udenfor holdkonkurrencen var Steffen Gregersen med 149 kegler.

Det var med stor jubel hos Legan og anerkendelse fra de konkurrerende klubber, at formand Günter Haagensen kunne tage imod vinderpokalen under de afsluttende festligheder. Traditionen tro blev der også til det 84. veterankegleturnering serveret Eisbein med Sauerkraut i Tønder Sport og Fritidscenter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Covid 19: Lad os nu bare få ro på

I Italien er syv personer døde af covid 19 også kaldet coronavirus. Omkring 300 er smittet. Også i Storbritannien er der smittede og så at sige på vores dørtrin er der mistanke om et tilfælde i Hamborg. På Tenerife er danskere i isolation på et hotel, efter en italiensk gæst åbenbart har bragt smitten med sig.På den baggrund er det sandsynligt, at smitten kan nå os. Er det en alvorlig situation? Ja, bestemt. Men der er ikke tale om en katastrofe.Det indtryk kunne nemt opstå, hvis man kaster et blik på børserne. De danske aktier har haft de største kurstab i årevis. På de internationale børser er billedet det samme.Kursfaldene er ikke noget bevis på faren fra covid 19, men bekræfter blot, at Mogens Lykketoft havde ret, da han i sin tid og med noget grovere ord konstaterede, at finanssektoren var befolket af sensitive sjæle.Covid 19 er en ny sygdom. Derfor har vi ikke noget naturligt immunforsvar, ligesom det foreløbig kun er en påstand, at Kina skulle have udviklet en vaccine.Men med alle disse forbehold er coronavirus slet og ret influenza. Den sygdom er bestemt ikke til at spøge med. Således døde godt 1600 danske af influenza i sæsonen 2017/2018.For hver af disse afdøde og deres pårørende var der tale om en tragedie. Men influenzadødsfaldene har vi år efter år, uden det udløser panik endsige styrtdyk på børserne.En angstprovokerende kendsgerning er, at vi alle på et tidspunkt skal dø. Den gode nyhed er, at der kun er ringe sandsynlighed for, at coronavirus koster os livet.I sygdommens epicenter, Kina, er omkring 80.000 med sikkerhed smittet, og knap 3000 dødsfald er officielt registreret. Det svarer til en dødelighed med rigtig mange nuller på førstepladsen i procenten af døde i forhold til Kinas enorme befolkning på næsten 1,4 milliarder mennesker. Selv hvis mørketallet i antallet af døde er tre, fire eller endog ti gange højere, er regnestykket det samme.Det er således ikke den sorte død, der hærger. Lad os være vagtsomme, men ikke paniske.

Kolding

Formand vil rulle udskældt besparelse tilbage: - Ældre skal bevare muligheden for at spise sammen

Annonce