Annonce
Varde

Truckercafeteria genopstår i nyrenoveret udgave: Roadhouse West var midlertidigt lukket

Vinduerne er lige nu blændet af som følge af renovering. Foto: Morten Nielsen
En ejer og en ansat bestyrer var ikke den rette forretningsmodel. Læs hvad der nu skal ske med landevejscafeteriaet.

Varde: I øjeblikket er håndværkerne i fuld gang med at renovere landevejscafeteriaet på motortrafikvejen øst for Varde. Der er efterhånden ikke mange cafeteriaer tilbage på det danske hovedvejsnet, men Roadhouse West holder skansen, selv om det har været lukket i en periode.

Det er autoforhandler Claus Lützhøft i Grindsted, der ejer Roadhouse West. Han har siden februar drevet landevejscafeteriaet, i den første tid med en bestyrer.

Men det viste sig ikke at være den rette forretningsmodel for Claus Lützhøft. Efter en sygemelding i sommer ophørte ansættelsesforholdet, og siden har ejeren forsøgt at finde en forpagter.

- Det er lykkedes, siger Claus Lützhøft, som ser frem til en forretningsmodel, hvor han ikke har noget med driften at gøre, men derimod overlader alt dette til en forpagter.

- Jeg forventer, at Roadhouse West genåbner i begyndelsen af oktober, siger Claus Lützhøft.

Det er snart - ja, det er faktisk i næste uge.

Inden da skal håndværkerne være færdige med en renovering af Roadhouse West.

- Det er gulve, der udskiftes. Der friskes i det hele taget om med maling og nyt linoleum. Til gengæld fortsætter stedet med det nuværende inventar, siger Claus Lützhøft.

Annonce

Statens grund

  • Bygningen, som cafeteriaet ligger i, er privatejet, men staten, Vejdirektoratet, ejer grunden.
  • Roadhouse West er beliggende på Østre Omfartsvej, i det sydgående spor på motortrafikvejen.
  • Det er ruterne 11 og 12 fra Holstebro/Herning til Esbjerg, som Roadhouse West ligger ud til.

Inventar bliver

Inventaret var nemlig meget nyt, da autoforhandleren købte Roadhouse West af Karen Lund fra Oksbøl. Hun har gennem en årrække selv stået bag disken i cafeteriaet. Hun solgte bygningen til Claus Lützhøft omkring årsskiftet.

Stedet bliver ikke alene benyttet af vejfarende. Også en del borgere i Varde-området har brugt cafeteriaet, og på Facebook har der været efterlysninger, om Roadhouse West var permanent lukket.

Det er det altså ikke.

- Jeg har tegnet en kontrakt med den nye forpagter, siger Claus Lützhøft.

Nu afventer det blot, at håndværkerne bliver færdige med renoveringen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Kolding

Død mand blev glemt i sin lejlighed: Ingen vil tage ansvaret

112

Mand straffet for at kaste med sin hund

Annonce