Annonce
Varde

Truckercafeteria genopstår i nyrenoveret udgave: Roadhouse West var midlertidigt lukket

Vinduerne er lige nu blændet af som følge af renovering. Foto: Morten Nielsen
En ejer og en ansat bestyrer var ikke den rette forretningsmodel. Læs hvad der nu skal ske med landevejscafeteriaet.

Varde: I øjeblikket er håndværkerne i fuld gang med at renovere landevejscafeteriaet på motortrafikvejen øst for Varde. Der er efterhånden ikke mange cafeteriaer tilbage på det danske hovedvejsnet, men Roadhouse West holder skansen, selv om det har været lukket i en periode.

Det er autoforhandler Claus Lützhøft i Grindsted, der ejer Roadhouse West. Han har siden februar drevet landevejscafeteriaet, i den første tid med en bestyrer.

Men det viste sig ikke at være den rette forretningsmodel for Claus Lützhøft. Efter en sygemelding i sommer ophørte ansættelsesforholdet, og siden har ejeren forsøgt at finde en forpagter.

- Det er lykkedes, siger Claus Lützhøft, som ser frem til en forretningsmodel, hvor han ikke har noget med driften at gøre, men derimod overlader alt dette til en forpagter.

- Jeg forventer, at Roadhouse West genåbner i begyndelsen af oktober, siger Claus Lützhøft.

Det er snart - ja, det er faktisk i næste uge.

Inden da skal håndværkerne være færdige med en renovering af Roadhouse West.

- Det er gulve, der udskiftes. Der friskes i det hele taget om med maling og nyt linoleum. Til gengæld fortsætter stedet med det nuværende inventar, siger Claus Lützhøft.

Annonce

Statens grund

  • Bygningen, som cafeteriaet ligger i, er privatejet, men staten, Vejdirektoratet, ejer grunden.
  • Roadhouse West er beliggende på Østre Omfartsvej, i det sydgående spor på motortrafikvejen.
  • Det er ruterne 11 og 12 fra Holstebro/Herning til Esbjerg, som Roadhouse West ligger ud til.

Inventar bliver

Inventaret var nemlig meget nyt, da autoforhandleren købte Roadhouse West af Karen Lund fra Oksbøl. Hun har gennem en årrække selv stået bag disken i cafeteriaet. Hun solgte bygningen til Claus Lützhøft omkring årsskiftet.

Stedet bliver ikke alene benyttet af vejfarende. Også en del borgere i Varde-området har brugt cafeteriaet, og på Facebook har der været efterlysninger, om Roadhouse West var permanent lukket.

Det er det altså ikke.

- Jeg har tegnet en kontrakt med den nye forpagter, siger Claus Lützhøft.

Nu afventer det blot, at håndværkerne bliver færdige med renoveringen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ingen grund til Corona-panik

Så er dét sket, som vi længe har vidst var overvejende sandsynligt: Coronavirus er kommet inden for landets grænser. En medarbejder ved TV2 har været på ferie i Italien og har med sig hjem fra skiferien bragt virussen, og nu træder det danske virusberedskab i kraft. Det må vi have tiltro til, men allerede nu meldes om butikker, der tømmes for håndsprit, og andre reaktioner, som kunne være forløbere for egentlig panik, og det er der ingen grund til. Omend mange er døde af Coronavirusen særligt omkring epicentret i millionbyen Wuhan i Kina, er den ikke, som vi også forleden bemærkede på denne plads, særlig farlig. Det foreløbigt største studie af den nye Coronavirus, Covid 19, fra Kina viser, at der er en dødelighed på 2,3 procent hos en gruppe smittede, hvor eksempelvis den for nogle år siden så frygtede SARS-virus havde en dødelighed på ti procent. I farlighed minder Corona altså mest om en almindelig influenzavirus, og derfor skal vi heller ikke gå i panik og lukke landet ned, fordi smitten nu er kommet inden for landets grænser. Coronavirus smitter mellem mennesker nøjagtig som influenza gør, det vil sige ved nys og host samt ved direkte kontakt. Det betyder også, at man skal opføre sig nogenlunde på samme måde. Undgå at være for tæt på mennesker, der nyser og hoster, samt sørge for en god håndhygiejne. Som altid er ældre og svagelige særligt udsatte, mens børn ikke ser ud til i særlig grad at blive ramt. Selvfølgelig er det angstprovokerende, når vi i en globaliseret og rejselysten verden rammes af en virus, der indtil videre ingen vaccine er imod. Men alt tyder på, at denne virus er relativt harmløs, og udviklingen i Kina er sådan, at antallet af nye smittede har været faldende siden januar. Faldet er kommet, efter den kinesiske stat i begyndelsen groft undertrykte redelige lægers opråb om et problem, men efter man opgav at lyve herom, ser det ud til, at man er ved at få styr på situationen. I et åbent og oplyst samfund som det danske, er vi heldigvis fri for den slags mummespil.

Annonce