Annonce
Navne

True crime forfatter fylder 50 år

Det er lykkedes forfatten Peter Grønlund at komme tæt på den kriminelle underverden i København. Foto: Martin Stampe
Peter Grønlund, der er født i Aabenraa, har skrevet 18 bøger. Han fylder 50 år den 11. april.

Peter Grønlund har igennem sit forfatterskab bevæget sig rundt i den danske undergrund. Han har skrevet om graffitimiljøet, som han selv har været en del af, og han har skrevet om hardcore personer, der har levet i samfundets skyggeside. Altid med en ærlig og til tider kontroversiel vinkel på historien.

Peter Grønlund debuterede på Gyldendal i 2005, men mest kendt er nok biografien om Vesterbrogangsteren "Lonne", hvor der på ærlig og humoristisk vis fortælles en historie om den danske underverden, set gennem en notorisk kriminels øjne.

Peter Grønlund opnåede troværdighed i et ellers hermetisk lukket miljø og fik lov til at fortælle den sande historie om det rå værtshusmiljø på Vesterbro. Blandt ludere og lommetyve, plattenslagere, misforståede genier og smuglere blev Lonnes liv rullet ud.

Senest udgav Peter Grønlund fængselsbogen "Der hvor solen aldrig skinner", der er en række skæbnehistorier fra danske fængselsceller og den kriminelle verden. Bogen udkom på forlaget Momenta i 2019 og vakte stor opmærksomhed.

Annonce

Biografi om Suzuki-Torben

Sideløbende med historierne om den rå og upolerede underverden skriver forfatteren også børnebøger. Oftest i gysergenren. Derudover er han foredragsholder og en ofte brugt stemme i medierne.

I løbet af foråret udkommer Peter Grønlund med en biografi om den tidligere Bandidos-rocker Suzuki-Torben. Biografien går tæt på Suzuki-Torbens liv og kommer selvfølgelig ind på mødet med Henrik Sass Larsen, der havde dramatiske konsekvenser for politikeren.

Peter Grønlund er født i Aabenraa, men har boet i hovedstaden i mere end 22 år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce