Annonce
forside

Truede med pistol: Rema 1000-røver var kun på fri fod i et kvarter

Rema 1000 på Kløvervej i Kolding var onsdag aften udsat for røveri. Foto: Henrik Kruse

Vagtchefen hos Sydøstjyllands Politi er begejstret for den hjælp, politiet fik, da de var på jagt efter en røver, der havde været på spil i Rema 1000 på Kløvervej i Kolding onsdag aften.

Kolding: En 28-årig mand fra Kolding blev onsdag aften sat bag tremmer i detentionen i Vejle, mistænkt for at have begået et røveri med en pistol mod Rema 1000 på Kløvervej i Kolding.

Sydøstjyllands Politi fik anmeldelsen om røveriet onsdag aften klokken 18.04. Røveren truede ekspedienten med en pistol for at få kassebeholdningen, og han fik også udleveret et ukendt beløb. Efterfølgende stak han af fra stedet til fods, men flugten varede ikke længe.

- Han nåede kun at være på fri fod i nøjagtig 15 minutter. Der er heldigvis så mange gode borgere i Kolding, der gerne vil hjælpe, at vi hurtigt fik ham anholdt med vidners hjælp, fortæller en taknemmelig vagtchef fra Sydøstjyllands Politi, Morten Marnow.

Den 28-årige mand blev anholdt på Tvedvej, der ligger lodret på Kløvervej, så han var kun lige nået en tur rundt i området.

Under flugten kastede gerningsmanden flere forskellige effekter fra sig.

- Han kastede eller gemte både beklædningsgenstande, pengene og den pistol, han brugte til røveriet. Men vi har fundet pengene, og både de og alle de andre effekter er nu i vores varetægt, lyder det fra vagtchefen.

Annonce

Politiet har i denne sag haft enorm stor glæde og gavn af borgerne. Det var i høj grad dem, der ledte os de rigtige steder hen. Så det var en rigtig fin symbiose - mellem godt politiarbejde og masser af borgerhenvendelser.

Morten Marnow, vagtchef, Sydøstjyllands Politi
Rema 1000 på Kløvervej i Kolding var onsdag aften udsat for røveri. Foto: Henrik Kruse

Muligt grundlovsforhør

Hvilken type pistol eller pistollignende genstand, der er tale om, var vagtchefen onsdag aften ikke helt sikker på.

- Vi ved ikke lige, om det er en gaspistol, eller fra softball eller hardball. Vi ved, den ikke kan skyde med rigtige kugler, så det er ikke det, vi kalder en skarp pistol, men en attrap. Men det kan jo næsten være umuligt at sige, når man står for den anden ende af den. Mange af dem ligner jo de rigtige, siger Morten Marnow.

Den 28-årige koldingenser blev bragt til detentionen i Vejle, og torsdag vil det blive afgjort, om han skal fremstilles i grundlovsforhør i retten.

- Efterforskningen er nu i gang, manden skal afhøres og så skal vi have gang i en masse rapportmateriale. I morgen (torsdag, red.) vil der så blive taget en juridisk vurdering af, om han skal fremstilles, forklarer Morten Marnow fra Sydøstjyllands Politi.

Rema 1000 på Kløvervej i Kolding var onsdag aften udsat for røveri. Foto: Henrik Kruse
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce