Annonce
forside

Truede med pistol: Rema 1000-røver var kun på fri fod i et kvarter

Rema 1000 på Kløvervej i Kolding var onsdag aften udsat for røveri. Foto: Henrik Kruse

Vagtchefen hos Sydøstjyllands Politi er begejstret for den hjælp, politiet fik, da de var på jagt efter en røver, der havde været på spil i Rema 1000 på Kløvervej i Kolding onsdag aften.

Annonce

Kolding: En 28-årig mand fra Kolding blev onsdag aften sat bag tremmer i detentionen i Vejle, mistænkt for at have begået et røveri med en pistol mod Rema 1000 på Kløvervej i Kolding.

Sydøstjyllands Politi fik anmeldelsen om røveriet onsdag aften klokken 18.04. Røveren truede ekspedienten med en pistol for at få kassebeholdningen, og han fik også udleveret et ukendt beløb. Efterfølgende stak han af fra stedet til fods, men flugten varede ikke længe.

- Han nåede kun at være på fri fod i nøjagtig 15 minutter. Der er heldigvis så mange gode borgere i Kolding, der gerne vil hjælpe, at vi hurtigt fik ham anholdt med vidners hjælp, fortæller en taknemmelig vagtchef fra Sydøstjyllands Politi, Morten Marnow.

Den 28-årige mand blev anholdt på Tvedvej, der ligger lodret på Kløvervej, så han var kun lige nået en tur rundt i området.

Under flugten kastede gerningsmanden flere forskellige effekter fra sig.

- Han kastede eller gemte både beklædningsgenstande, pengene og den pistol, han brugte til røveriet. Men vi har fundet pengene, og både de og alle de andre effekter er nu i vores varetægt, lyder det fra vagtchefen.

Politiet har i denne sag haft enorm stor glæde og gavn af borgerne. Det var i høj grad dem, der ledte os de rigtige steder hen. Så det var en rigtig fin symbiose - mellem godt politiarbejde og masser af borgerhenvendelser.

Morten Marnow, vagtchef, Sydøstjyllands Politi
Rema 1000 på Kløvervej i Kolding var onsdag aften udsat for røveri. Foto: Henrik Kruse
Annonce

Muligt grundlovsforhør

Hvilken type pistol eller pistollignende genstand, der er tale om, var vagtchefen onsdag aften ikke helt sikker på.

- Vi ved ikke lige, om det er en gaspistol, eller fra softball eller hardball. Vi ved, den ikke kan skyde med rigtige kugler, så det er ikke det, vi kalder en skarp pistol, men en attrap. Men det kan jo næsten være umuligt at sige, når man står for den anden ende af den. Mange af dem ligner jo de rigtige, siger Morten Marnow.

Den 28-årige koldingenser blev bragt til detentionen i Vejle, og torsdag vil det blive afgjort, om han skal fremstilles i grundlovsforhør i retten.

- Efterforskningen er nu i gang, manden skal afhøres og så skal vi have gang i en masse rapportmateriale. I morgen (torsdag, red.) vil der så blive taget en juridisk vurdering af, om han skal fremstilles, forklarer Morten Marnow fra Sydøstjyllands Politi.

Rema 1000 på Kløvervej i Kolding var onsdag aften udsat for røveri. Foto: Henrik Kruse
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Ung mand får dagbøder for uagtsomt manddrab på cyklist

Danmark For abonnenter

18-årig døde efter en voldsom anholdelse: Hvorfor stilles ingen til ansvar?

Esbjerg

Havneordfører besøgte Esbjerg Havn

Annonce