Annonce
Udland

Trump i Georgia før vigtige senatsvalg: Også her vil de svindle

Trump-kampagnen kaldte arrangement i Georgia for et "sejrsvælgermøde", selv om Joe Biden har sikret sig nok valgmænd til at vinde præsidentvalget. Foto: Jonathan Ernst/Reuters
To senatsvalg er de "vigtigste i USA's historie", siger Trump, som holdt vælgermøde for sit partis kandidater.
Annonce

Påstande om svindel, advarsler mod Demokraternes "kommunisme" og to altafgørende senatsvalg var blandt emnerne ved Trumps første vælgermøde siden nederlaget ved præsidentvalget.

Det fandt lørdag lokal tid sted i delstaten Georgia, og placeringen var langtfra tilfældig.

Her kommer to senatsvalg 5. januar nemlig til at blive altafgørende for flertallet i det vigtige kammer - og dermed Joe Bidens handlerum, når han tager over som præsident.

Formålet med vælgermødet var at støtte de to republikanske senatskandidater i delstaten, sagde Trump.

- Vi er her for at sikre, at David Perdue og Kelly Loeffler - to personer, som jeg kender rigtig godt, og som har vundet anerkendelse i Washington og mere end det - vinder den måske vigtigste valgrunde til Kongressen i USA's historie, sagde han.

Trump fortsatte med at sige, at en "enkelt delstat måske aldrig før været så fremtrædende" i den nationale politiske debat.

Han opfordrede alle til at gå ud at stemme på de to republikanere, som skal forsøge at få flere stemmer end demokratiske Jon Ossoff og Raphael Warnock.

Trump kaldte samtidig Ossoff og Warnock de to "mest ekstreme venstreorienterede liberale i dette lands historie".

- Det her handler om kontrollen i Senatet, og det betyder i virkeligheden kontrollen over det her land, sagde Trump.

Efter at have talt for de to republikanske kandidater vendte Trump hurtigt tilbage til påstande om svindel ved præsidentvalget 3. november, som han har gentaget mange gange den seneste måned.

Han påstod også, at han havde vundet valget og forklarede, at hvis han rent faktisk havde tabt, så havde han været en "værdig taber".

- De snød og svindlede ved dette præsidentvalg, men vi kommer stadig til at vinde det. Og de kommer også til at forsøge at svindle ved det her valg, sagde Trump.

Imens råbte publikum i lufthavnen i Valdosta blandt andet "Vi elsker dig!" og "Fire år mere!".

Vinder Demokraterne begge senatsvalg i Georgia, har hvert parti 50 senatorer, og den kommende vicepræsident, demokratiske Kamala Harris, udgør den afgørende stemme.

Vinder Republikanerne blot et af valgene, er flertallet i Senatet deres. De sidder i øjeblikket på de to pladser.

Trump har gentagne gange påstået, at præsidentvalget er blevet stjålet fra ham. Han har lagt mange sager an uden at kunne bevise, at der har været udbredt valgsvindel. Langt størstedelen af sagerne er blevet afvist.

- Jeg har arbejdet hårdere de sidste tre uger, end jeg nogensinde har i mit liv, med at gøre det her, sagde Trump om sin indsats efter valgnederlaget ifølge NBC News.

Tidligere lørdag forsøgte Trump ifølge flere medier at presse Georgias guvernør til et ekstraordinært møde i delstatens lovgivende forsamling med det formål at omgøre valgresultatet.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Familievirksomhed lever af at lave lyd og lys til store arrangementer: Sådan lykkedes det at lave overskud trods corona-nedlukning

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Annonce