Annonce
Udland

Trump i nyt angreb på Rusland-undersøgere

Tidligere FBI-chef James Comey vidner i Kongressen fredag. Nye afsløringer ventes om to tidligere Trump-folk

I en stribe tweets angriber USA's præsident, Donald Trump, tidligere FBI-chef James Comey, vicejustitsminister Rod Rosenstein og den særlige anklager i Rusland-undersøgelsen, Robert Mueller.

Trumps angreb kommer forud for, at der fredag forventes nye oplysninger om sagen.

De kan muligvis kaste lys over, om nogle af Trumps nærmeste medarbejdere kan have hjulpet med til at at bremse Muellers undersøgelse.

Trump antyder i sine tweets, at der er en konspiration i gang mod ham.

Han omtaler efterforskerne som løgnere og siger, at Mueller og Comey er "bedste venner".

Senere fredag skal Comey, som Trump fyrede i 2016, vidne over for retsudvalget i Repræsentanternes Hus. Det sker ved et lukket arrangement.

Comey har frygtet, at det republikanske flertal vil bruge udspørgningen til på vegne af Trump at miskreditere ham, mens de endnu har chancen. Demokraterne vandt valget til Repræsentanternes Hus i november. De indtager deres pladser i januar.

Comey har derfor betinget sig, at der kommer et udskrift af, hvad han fortæller retsudvalget. At han efter mødet frit kan udtale sig til pressen om, hvad han har sagt.

Mueller vil fredag komme med nye detaljer om, hvordan tidligere medarbejdere for Trump har samarbejdet eller forhindret en undersøgelse af, om Trump-kampagnen samarbejdede med Rusland i valgåret 2016.

Trumps tidligere kampagnechef Paul Manafort indvilgede i sommer i at samarbejde med Muellers undersøgelse.

Men i sidste måned blev han anklaget for at have løjet over for anklagerne. Ifølge en række medier sendte han sin advokat over til Det Hvide Hus for at fortælle, hvad det var, at Mueller-teamet undersøger.

Der kan også ventes nye oplysninger om Manaforts aktiviteter som forretningsmand og hans rådgivning til den tidligere prorussiske regering i Ukraine.

Også fredag vil Muellers kontor ved en domstol i New York fremlægge sit juridiske materiale om Trumps tidligere advokat Michael Cohen.

Cohen har indvilget i at samarbejde med Mueller-undersøgelsen. I sidste uge erkendte han, at han havde løjet over for Kongressen i den sag, som Mueller undersøger. Her kan muligvis fremkomme nye sprængfarlige oplysninger.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener om Radio24syv: Man kan både vinde og tabe udbud

Når det offentlige sender opgaver i udbud, ligger det i sagens natur, at man som byder både kan vinde og tabe. Og det er også naturligt, at når en udbudsperiode udløber, risikerer det firma, der hidtil har løst opgaven, at tabe kampen om et nyt udbud. Men de selvfølgeligheder anfægter ikke de mange tilhængere af Radio24syv, der er dybt skuffede og vrede over, at radiokanalen ikke kan fortsætte efter denne måneds udgang. Lukningen af Radio24syv bliver af kritikere set som politikeres bevidste forsøg på at stoppe en kanal, der har lavet magtkritiske nyheder og satire. Dette blev også af disse kritikere set som årsagen til, at det daværende borgerlige flertal besluttede, at det nye udbud af Radio24syvs sendetilladelse skulle føre til en radiostation med hovedsæde i provinsen. Radio24syvs ejere ønskede på de forudsætninger ikke at søge. Det vakte så stor kritik, at et politisk flertal reagerede med at beslutte et udbud af en internetbaseret DAB-kanal, som ville give Radio24syv en chance for at fortsætte. Men i et udbud hverken kan eller skal politikerne bestemme hvem, der skal løse opgaven. Det har det politisk uafhængige radio og tv-nævn under Kulturministeriet haft til opgave at afgøre. Nævnet valgte så tirsdag eftermiddag, at Radio24syv ikke får den opgave. Det var et chok for mange medarbejdere og lyttere af en station, der i løbet af otte år har revolutioneret taleradio i Danmark. Tak for det. Men det er forkert, at politikerne har lukket Radio24syv. Stationen har tabt til konkurrenten Radio Loud, som af Radio og tv-nævnet er vurderet til på en række opstillede kriterier at have indgivet det bedste bud. På FM-båndet er Radio4 med hovedsæde i Aarhus klar til fra 1. november at blive afløseren for Radio24syv. Radio4 er ejet af en række lokale og regionale medier, herunder Jysk Fynske Medier, hvis største dagblad er JydskeVestkysten. Også Radio4 må risikere at kunne tabe et eventuelt nyt udbud, når den nuværende sendetilladelse udløber om otte år. For den slags udbud kan man både vinde og tabe.

Annonce