Annonce
Udland

Trump kritiserer rådgiver forud for vidneudsagn i Ukraine-sag

Tom Brenner/Reuters
Trump har angiveligt set sig sur på embedskvinden Jennifer Williams forud for hendes offentlige vidneudsagn.

USA's præsident, Donald Trump, langer på ny ud efter en regeringsansat, som vil vidne offentligt i løbet af ugen som en del af den igangværende rigsretsproces mod den amerikanske præsident.

Jennifer Williams, der er rådgiver for vicepræsident Mike Pence, vidnede i forrige uge bag lukkede døre, fordi lovgivere ønsker at vide, hvor meget Pence kendte til den såkaldte Ukraine-sag.

Her fortalte Williams, at hun var bekymret over en efterhånden meget omtalt telefonsamtale den 25. juli mellem Trump og Ukraines præsident, Volodimir Zelenskij.

Jennifer Williams kaldte det "usædvanligt og upassende", at Trump angiveligt forsøgte at presse Ukraines præsident til at grave snavs frem om Trumps politiske rival Joe Biden.

Den udtalelse har nu fået Trump til tasterne. På Twitter skriver han således, at Williams, "hvem end hun er", burde mødes med andre modstandere af præsidenten og "udarbejde et bedre angreb mod præsidenten".

Jennifer Williams skal efter planen vidne offentligt i sagen tirsdag.

Det er ikke første gang, at Trump langer ud efter personer, der har vidnet mod ham i rigsretsprocessen.

I begyndelsen af november var det USA's fyrede ambassadør i Ukraine, Marie Yovanovitch, det gik ud over.

Her skrev præsidenten på Twitter, at alle lande, hvor Yovanovitch har gjort tjeneste, har klaret sig skidt.

Det skrev han, samtidig med at Yovanovitch blev afhørt i Repræsentanternes Hus.

Yovanovitch kaldte efterfølgende præsidentens tweet intimiderende.

Den tidligere ambassadør fortalte desuden, at hun også følte sig intimideret af den telefonsamtale, som Trump havde med Ukraines præsident i juli.

Hun forklarede udførligt om sine mange år i USA's udenrigstjeneste. Hvordan hun i dette forår blev genstand for tilsværtning startende med præsidenten.

Yovanovitch blev fjernet som ambassadør i maj. Det var, mens Trumps personlige advokat, Rudy Giuliani, arbejdede på at få Ukraine til at indlede en efterforskning mod tidligere vicepræsident Joe Biden og hans søn, Hunter.

/ritzau/dpa

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Erhvervsforening efterlyser svar om havnens fremtid: Usikkerhed er gift for virksomheder og investorer

Leder For abonnenter

Med fingrene i fælleskassen: Hvor meget bliver mon ikke opdaget?

Det er en fortærsket vittighed i mediebranchen, at der er for få naturkatastrofer og for lidt korruption i Danmark til, at man kan bedrive ordentlig journalistik. Måske står talemåden for fald. Det skyldes hverken den tørre sommer sidste år eller det våde efterår i år, men mere at tilliden til vores offentlige instanser er under pres. Det er ikke bare korruption, vi ser, men også offentligt ansatte lederes tilbøjelighed til at skaffe penge eller fordele til sig selv i kraft af deres job. Og det er mindst lige så slemt. Vi kunne her i avisen i denne uge fortælle, at en politiassistent og en politikommissær fra Esbjerg er tiltalt for at have instrueret en betjent i ikke at undersøge lovligheden af en knallert involveret i et færdselsuheld. Knallertens fører var søn af en politikommissær. Politifolkene er nu tiltalt for misbrug af offentlig stilling. Det var også i denne uge, der bød på en skrækhistorie om, at to tidligere ansatte ved Forsvarets Ejendomsstyrelse er tiltalt for at have modtaget bestikkelse på henholdsvis 1,7 million og 35.250 kroner. Dømmes de tiltalte, slutter de sig til den alt for lange række af sager, som svækker vores tillid til, at myndigheder og deres ansatte til enhver tid vil handle i fællesskabets interesse. Vi har Britta Nielsen-sagen. Vi har den ansatte i Skat, der blev idømt fire et halvt års fængsel for at hjælpe en ven med at få udbetalt uberettiget refusion af udbytteskat. Vi havde for nogle år siden sagen om it-firmaet Ateas bestikkelse af ansatte i Region Sjælland. Så er det jo, at man ikke kan lade være med at spekulere på, hvor mange lignende forbrydelser der ikke bliver retsforfulgt. Sikkert en hel del, vil mange nok gætte på. Når vi tænker sådan, er vi et skridt nærmere ved at miste tilliden til vores myndigheder og vores vilje til at betale skat til at opretholde dem. Det er dybt alvorligt. Politikerne har et arbejde at gøre, og det haster mere, end de måske selv er klar over.

Annonce