Annonce
Udland

Trump rykker næste vælgermøde udenfor og tilbyder håndsprit

Leah Millis/Reuters
USA's præsident Donald Trump har sat dato for sit andet vælgermøde, siden coronavirussets indtog i USA.
Annonce

Præsident Donald Trumps næste vælgermøde bliver udendørs, med håndsprit og med ansigtsmasker.

Det oplyser Donald Trumps kampagnestab i en erklæring natten til mandag dansk tid.

Det er en markant ændring siden det seneste vælgermøde, der blev holdt indendørs og uden opfordring om at bære ansigtsmaske eller holde afstand.

Det kommende vælgermøde finder sted 11. juli i delstaten New Hampshire og bliver det andet af slagsen siden coronapandemiens start.

Det første fandt sted i byen Tulsa, Oklahoma, i sidste måned, og det tiltrak ikke nær så mange mennesker, som præsidenten og hans rådgivere havde forudset.

Donald Trump fik dengang kritik for at lukke tusindvis af mennesker ind i en arena på et tidspunkt, hvor coronakrisen langt fra var overstået i USA.

Op til og efter vælgermødet i Tulsa blev flere medarbejdere fra Trumps kampagnestab desuden testet positive for coronavirus.

Siden er antallet af coronasmittede i USA begyndt at stige kraftigt igen, og i anerkendelse af det vil der blive tilbudt håndsprit og ansigtsmasker til Trumps kommende vælgermøde.

Alene de fire første dage i juli har 15 amerikanske stater registreret et rekordhøjt antal nye smittede med coronavirus.

Trump-kampagnen meddeler, at mødet i New Hampshire begynder klokken 20 i Portsmouth International Airport.

- Vi ser frem til at se alle de frihedselskende patrioter, der kommer til mødet for at fejre Amerika, siger Trump-kampagnens nationale pressesekretær, Hogan Gidley, i en udtalelse.

Annonceringen kommer efter fejringen af USA's uafhængighedsdag i weekenden, hvor Donald Trump i sin tale 4. juli igen lovede at besejre, hvad han kalder "den radikale venstrefløj".

Meningsmålinger viser, at Donald Trump lige nu halter bagefter Demokraternes formodede kandidat, Joe Biden, frem mod præsidentvalget 3. november.

/ritzau/Reuters

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt

Næsthøjeste smittestigning nogensinde: De fleste kommuner rammes

Esbjerg

Retsordfører efter tilmelding af folketingsmedlem som sæddonor og huskøber: Chikane skal gøres strafbart

Kolding

To elever mere i Alminde-Viuf er smittet med corona: Alle 9. klasser er sendt hjem

Annonce