Annonce
Udland

Trump vil ikke kalde narkokarteller terrorgrupper alligevel

Ho/Ritzau Scanpix

Efter et møde mellem Mexico og USA har Trump udsat at betegne narkokarteller som terrorgrupper.

USA's præsident, Donald Trump, udsætter beslutningen om at betegne narkokarteller i Mexico som terrorgrupper.

Det meddeler han på Twitter natten til lørdag dansk tid.

Trump siger, at han har fået en henvendelse fra Mexicos præsident, Andre Manuel Lopez Obrador, som han "holder af og respekterer".

Obrador og USA's justitsminister, William Barr, drøftede torsdag strategier til at bekæmpe grænseoverskridende kriminalitet mellem de to nabolande.

Det har efter alt at dømme fået Trump på nye tanker, efter at han sidste måned meldte ud, at mexicanske narkokarteller officielt skal betegnes som terrorgrupper i USA.

Derfor vil han "midlertidigt udskyde beslutningen og øge den fælles indsats for at håndtere disse onde og fortsat voksende organisationer", skriver USA's præsident på det sociale medie.

Trump tilbød sidste måned Mexico hjælp med at "føre krig mod narkokartellerne og at fjerne dem fra jordens overflade".

Det skete, efter at ni personer med statsborgerskab i både USA og Mexico blev dræbt i Mexico. Angrebet var det mest blodige på amerikanske statsborgere i Mexico i årevis.

Meldingen fra Trump blev dog mødt med skepsis i Mexico.

Udenrigsminister Marcelo Ebrard gjorde det dengang klart, at Mexico ikke ville tolerere tiltag, der krænker landets suverænitet.

Og han erklærer sig nu tilfreds med, at Trump foreløbig udskyder beslutningen.

- Jeg er taknemmelig for præsident Donald Trumps beslutning om at udskyde at betegne organisationerne som terrorgrupper på opfordring fra præsident Lopez Obrador, siger Ebrard på Twitter ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- Samarbejdet har vundet, og der vil komme gode resultater.

Får en gruppe betegnelsen terrororganisation, vil det være ulovligt for amerikanere at støtte den, og dens medlemmer vil ikke kunne komme ind i USA.

Mexico har fastholdt, at volden i forbindelse med landets såkaldte narkokrig er et fælles problem som følge af efterspørgslen på narko i USA og de kriminelle banders ulovlige import af våben fra USA.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Godda' mand solcellelov

Lovgivningsdanmark har vundet endnu en sejr. Med et hidtil uset krav til bureaukrati og dokumentation er det lykkes at bremse stor set alle landets kommuner i at få oprettet solcelleanlæg i forbindelse med kommunale bygninger og derved bidrage til den grønne omstilling. Og tillykke med det. For grundet en i særklasse ubegrundet og uigennemskuelig lovgivningsjungle er det nemlig lykkes at gøre kommunale solcelleanlæg til egentlige forsyningsvirksomheder med deraf følgende krav til selvstændige bestyrelser, regnskabsaflæggelse og meget andet af det, som i stigende grad DJØF'iserer denne nation. Alt sammen krav, der æder gevinsten ved og idéen med disse anlæg. Resultat: Flere steder er eksisterende kommunale solcelleanlæg lukket ned, ligesom planer om anlæg er droppet. Lige så uigennemskueligt er det, hvorfor så regionernes sygehuse, der jo er akkurat lige så offentlige, er fritaget for dette nonsens, og ingen kan give en bare nogenlunde gangbar forklaring. Begrundelserne er det rene volapyk og et eksempel på, hvad der sker, når lovgivningsmaskinen snurrer, uden at nogen griber ind med brugen af deres sunde fornuft. Lad os håbe, at den for tiden ganske tavse klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) også ser dette som en vanvittig indretning, i hvert fald ligger der lige til højrebenet her serveret en sag, som man skal være godt dum for ikke at spark i mål. Især når man skal være instrumental i en regeringssatsning, som ingen har bare den fjerneste idé om hvad ender med at koste. Sådan er det nemlig med det fromme ønske om at reducere nationens menneskeskabte CO2-udledning med 70 procent i forhold til 1990-niveau inden 2030. Man ved end ikke, om det overhovedet kan lade sig gøre, men man ved, at det bliver utroligt dyrt. Her står vi med en sag, der, som megen anden klimasnak, ikke er fugle på taget, men miljøgevinster lagt lige i hånden på Dan Jørgensen, hvis han ellers vil tage imod dem. Lad os få fjernet disse bureaukratiske forhindringer - hellere i dag end i morgen.

Regionalt For abonnenter

Borgmestre raser over skrottede solcelle-planer for millioner: - Det er fuldstændig vanvittigt

Annonce