Annonce
Udland

Trump vil ikke kalde narkokarteller terrorgrupper alligevel

Ho/Ritzau Scanpix

Efter et møde mellem Mexico og USA har Trump udsat at betegne narkokarteller som terrorgrupper.

USA's præsident, Donald Trump, udsætter beslutningen om at betegne narkokarteller i Mexico som terrorgrupper.

Det meddeler han på Twitter natten til lørdag dansk tid.

Trump siger, at han har fået en henvendelse fra Mexicos præsident, Andre Manuel Lopez Obrador, som han "holder af og respekterer".

Obrador og USA's justitsminister, William Barr, drøftede torsdag strategier til at bekæmpe grænseoverskridende kriminalitet mellem de to nabolande.

Det har efter alt at dømme fået Trump på nye tanker, efter at han sidste måned meldte ud, at mexicanske narkokarteller officielt skal betegnes som terrorgrupper i USA.

Derfor vil han "midlertidigt udskyde beslutningen og øge den fælles indsats for at håndtere disse onde og fortsat voksende organisationer", skriver USA's præsident på det sociale medie.

Trump tilbød sidste måned Mexico hjælp med at "føre krig mod narkokartellerne og at fjerne dem fra jordens overflade".

Det skete, efter at ni personer med statsborgerskab i både USA og Mexico blev dræbt i Mexico. Angrebet var det mest blodige på amerikanske statsborgere i Mexico i årevis.

Meldingen fra Trump blev dog mødt med skepsis i Mexico.

Udenrigsminister Marcelo Ebrard gjorde det dengang klart, at Mexico ikke ville tolerere tiltag, der krænker landets suverænitet.

Og han erklærer sig nu tilfreds med, at Trump foreløbig udskyder beslutningen.

- Jeg er taknemmelig for præsident Donald Trumps beslutning om at udskyde at betegne organisationerne som terrorgrupper på opfordring fra præsident Lopez Obrador, siger Ebrard på Twitter ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- Samarbejdet har vundet, og der vil komme gode resultater.

Får en gruppe betegnelsen terrororganisation, vil det være ulovligt for amerikanere at støtte den, og dens medlemmer vil ikke kunne komme ind i USA.

Mexico har fastholdt, at volden i forbindelse med landets såkaldte narkokrig er et fælles problem som følge af efterspørgslen på narko i USA og de kriminelle banders ulovlige import af våben fra USA.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

0 kroner for en hel dags arbejde: Mens andre vagtlæger skovler 40.000 sammen på en vagt, har Michael prøvet det stik modsatte

Annonce