Annonce
Udland

Trump ville virkelig gerne have mødt Greta Thunberg

Jonathan Ernst/Reuters

Trump: Aktivister har bragt global opvarmning op på et urealistisk niveau, så folk ikke kan leve deres liv.

Præsident Donald Trump siger, at han virkelig gerne ville have truffet den svenske klimaaktivist Greta Thunberg i Davos. Men han understreger, at han ikke ville have haft fokus på hendes vrede mod USA.

- Jeg ville virkelig gerne have mødt hende. Men USA er ikke den rigtige adressat for hendes frustration over, at der ikke gøres noget for klimaet.

- Det er andre lande end USA, som er de værste forurenere, siger Trump, som talte til journalister om Thunberg ved et pressemøde kort før han onsdag fløj tilbage til Washington fra den schweiziske alpeby, hvor topledere fra hele verden de seneste dage er stimlet sammen for at deltage i det årlige stormøde.

– Greta burde rette opmærksomheden mod de steder, siger Trump videre.

Han spurgte de forsamlede journalister om, hvor gammel Thunberg er, han påpegede, at hun havde slået ham med hensyn til at komme på forsiden af nyhedsmagasinet Time.

I 2019 kårede det amerikanske nyhedsmagasin den 17 år gamle klimaaktivist Årets Person. Hun deltager i det økonomiske topmøde i Davos for anden gang.

Til et spørgsmål om, hvorvidt Trump mener, at den globale opvarmning er "klimabluf" svarer den amerikanske præsident:

- Visse aspekter af det er. Miljøaktivister har bragt global opvarmning op på et niveau, hvor det er urealistisk, så folk ikke kan leve deres liv.

Trump sagde videre, at rigsretssagen mod ham i Washington er gedigen bluf.

- Det er så skadeligt for vort land, sagde han.

- Jeg ville gerne møde op ved rigsretssagen og sidde på første række og iagttage deres korrupte ansigter, sagde han om Demokraterne, der fører sagen mod ham.

Inden han fløj tilbage til Washington sagde Trump, at han havde haft "to fænomenale dag" i Davos.

/ritzau/Reuters


Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ingen grund til Corona-panik

Så er dét sket, som vi længe har vidst var overvejende sandsynligt: Coronavirus er kommet inden for landets grænser. En medarbejder ved TV2 har været på ferie i Italien og har med sig hjem fra skiferien bragt virussen, og nu træder det danske virusberedskab i kraft. Det må vi have tiltro til, men allerede nu meldes om butikker, der tømmes for håndsprit, og andre reaktioner, som kunne være forløbere for egentlig panik, og det er der ingen grund til. Omend mange er døde af Coronavirusen særligt omkring epicentret i millionbyen Wuhan i Kina, er den ikke, som vi også forleden bemærkede på denne plads, særlig farlig. Det foreløbigt største studie af den nye Coronavirus, Covid 19, fra Kina viser, at der er en dødelighed på 2,3 procent hos en gruppe smittede, hvor eksempelvis den for nogle år siden så frygtede SARS-virus havde en dødelighed på ti procent. I farlighed minder Corona altså mest om en almindelig influenzavirus, og derfor skal vi heller ikke gå i panik og lukke landet ned, fordi smitten nu er kommet inden for landets grænser. Coronavirus smitter mellem mennesker nøjagtig som influenza gør, det vil sige ved nys og host samt ved direkte kontakt. Det betyder også, at man skal opføre sig nogenlunde på samme måde. Undgå at være for tæt på mennesker, der nyser og hoster, samt sørge for en god håndhygiejne. Som altid er ældre og svagelige særligt udsatte, mens børn ikke ser ud til i særlig grad at blive ramt. Selvfølgelig er det angstprovokerende, når vi i en globaliseret og rejselysten verden rammes af en virus, der indtil videre ingen vaccine er imod. Men alt tyder på, at denne virus er relativt harmløs, og udviklingen i Kina er sådan, at antallet af nye smittede har været faldende siden januar. Faldet er kommet, efter den kinesiske stat i begyndelsen groft undertrykte redelige lægers opråb om et problem, men efter man opgav at lyve herom, ser det ud til, at man er ved at få styr på situationen. I et åbent og oplyst samfund som det danske, er vi heldigvis fri for den slags mummespil.

JV Podcast

Podcast: Sydbank strammer skruen, mens skræk for smitsom virus spreder sig

Annonce