Annonce
Udland

Trumps advokat afviser at samarbejde i rigsretssag

Eduardo Munoz Alvarez/Ritzau Scanpix
Rudy Giuliani mener ikke, at nogen i Trump-regeringen vil samarbejde med demokrater bag rigsretsundersøgelsen.

Præsident Donald Trumps personlige advokat Rudy Giuliani vil ikke samarbejde med Repræsentanternes Hus i den rigsretsundersøgelse af Trump, der er sat i gang.

Det siger han ifølge avisen Washington Post.

Giuliani tilføjer, at han ikke kan forestille sig, at nogen i Trump-regeringen vil samarbejde med de demokratiske politikere bag undersøgelsen.

I Kongressens andet kammer, Senatet, åbner den republikanske formand for Senatets retsudvalg, Lindsey Graham, ligeledes op for, at Giuliani skal vidne.

Han antyder, at det her skal handle om mulig korruption i sagen om tidligere vicepræsident Joe Bidens søn Hunter Biden.

Undersøgelsen i Repræsentanternes Hus handler om, hvorvidt Trump har forsøgt at presse Ukraines præsident til at finde snavs om Joe Biden.

Ifølge Washington Post har Giuliani svaret, at han er "meget interesseret" i at vidne i Senatet, men at der kan være nogle juridiske overvejelser i den forbindelse.

Giuliani har, uden at fremlægge beviser for det, hævdet at Biden i sin tid som vicepræsident pressede på for at få fyret en ukrainsk anklager.

Det skulle angiveligt være sket for at forhindre, at han efterforskede en korruptionssag, som Hunter Biden var involveret i.

Giulianis afvisning af at tale med Demokrater i Repræsentanternes Hus kommer kun få timer efter, at USA's udenrigsministerium bad USA's ambassadør i EU, Gordon Sondland, om at blive væk fra en høring i Kongressen.

Han er et af flere medlemmer i det amerikanske regeringsapparat, der er indkaldt til at afgive forklaringer om forløbet omkring Donald Trumps samtale den 25. juli med den ukrainske præsident, Volodimir Zelenskij.

/ritzau/Reuters

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
EfB

EfB lejer angriber i Brøndby

Leder For abonnenter

Godda' mand solcellelov

Lovgivningsdanmark har vundet endnu en sejr. Med et hidtil uset krav til bureaukrati og dokumentation er det lykkes at bremse stor set alle landets kommuner i at få oprettet solcelleanlæg i forbindelse med kommunale bygninger og derved bidrage til den grønne omstilling. Og tillykke med det. For grundet en i særklasse ubegrundet og uigennemskuelig lovgivningsjungle er det nemlig lykkes at gøre kommunale solcelleanlæg til egentlige forsyningsvirksomheder med deraf følgende krav til selvstændige bestyrelser, regnskabsaflæggelse og meget andet af det, som i stigende grad DJØF'iserer denne nation. Alt sammen krav, der æder gevinsten ved og idéen med disse anlæg. Resultat: Flere steder er eksisterende kommunale solcelleanlæg lukket ned, ligesom planer om anlæg er droppet. Lige så uigennemskueligt er det, hvorfor så regionernes sygehuse, der jo er akkurat lige så offentlige, er fritaget for dette nonsens, og ingen kan give en bare nogenlunde gangbar forklaring. Begrundelserne er det rene volapyk og et eksempel på, hvad der sker, når lovgivningsmaskinen snurrer, uden at nogen griber ind med brugen af deres sunde fornuft. Lad os håbe, at den for tiden ganske tavse klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) også ser dette som en vanvittig indretning, i hvert fald ligger der lige til højrebenet her serveret en sag, som man skal være godt dum for ikke at spark i mål. Især når man skal være instrumental i en regeringssatsning, som ingen har bare den fjerneste idé om hvad ender med at koste. Sådan er det nemlig med det fromme ønske om at reducere nationens menneskeskabte CO2-udledning med 70 procent i forhold til 1990-niveau inden 2030. Man ved end ikke, om det overhovedet kan lade sig gøre, men man ved, at det bliver utroligt dyrt. Her står vi med en sag, der, som megen anden klimasnak, ikke er fugle på taget, men miljøgevinster lagt lige i hånden på Dan Jørgensen, hvis han ellers vil tage imod dem. Lad os få fjernet disse bureaukratiske forhindringer - hellere i dag end i morgen.

Kolding

Genoptager omdiskuteret samarbejde: Konsulenter på resultatløn skal igen finde besparelser på udsatte borgere

Annonce