Annonce
Udland

Trumps arbejdsminister forsvarer forlig i prostitutionssag

Leah Millis/Reuters
Acosta, der er presset på grund af et 11 år gammelt og omstridt forlig, fastholder, at han gjorde det rette.

USA's arbejdsminister, Alexander Acosta, forsvarer onsdag et forlig, han for 11 år siden indgik med milliardæren Jeffrey Epstein, der nu er anklaget for alvorlige sexforbrydelser mod mindreårige.

Acosta er belastet i sagen, da han i 2008 var føderal statsanklager i Florida, hvor han var med til at indgå forliget med Epstein.

Men onsdag siger han, at hvis hans kontor ikke havde blandet sig i sagen dengang i 2008, ville der kun have været rejst én enkelt anklage mod Epstein.

- Uden anklagernes arbejde ville Epstein være gået fri, siger Acosta onsdag.

- Han var og er en sexforbryder.

Den sigtede milliardær kom aldrig for retten tilbage i 2008, fordi der blev indgået forlig. Han slap i stedet med en mild straf i form af 13 måneders fængsel på et anklagepunkt, der omhandlede prostitution.

Trods fængslingen fik Epstein dengang lov at tage på kontoret dagligt og fortsætte sit arbejde.

I dag er Epstein sigtet for menneskehandel og seksuelt misbrug af mindreårige piger.

Han risikerer en straf på op mod 45 års fængsel, hvilket i praksis vil være en livstidsdom for den 66-årige rigmand.

Demokraterne har krævet, at Acosta træder tilbage fra posten som arbejdsminister. Men det afviser Acosta, der fastholder, at han har præsident Donald Trumps opbakning.

- Mit forhold til præsidenten er enestående, siger arbejdsministeren.

Trump har skrevet på Twitter, at han fortsat har tillid til Acosta. Men han siger samtidig til journalister i Washington, at han vil undersøge sagen.

/ritzau/Reuters

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce