Annonce
Sport

Truppen komplet: Esbjerg Energy opruster med svensk center

De gulblusede får en ny holdkammerat, inden året er omme. Arkivfoto: Jacob Schultz

Esbjerg Energy henter sin ottende udlænding. En svensker, der ifølge klubben både kan bidrage offensivt og defensivt.

Ny spiller: Esbjerg Energy har atter været på jagt efter en ny spiller til truppen, og denne gang var det en svensker, der fangede den vestjyske ishockeyklubs opmærksomhed.

Dem 29-årige svenske center Kim Karlsson skifter øjeblikkeligt fra SC Langenthal i den schweiziske liga.

- Vi har gjort, som vi altid gør på denne tid af året, når man skal forstærke holdet. Nemlig analyseret vores behov. Vi kom frem til, at vi ønskede en center. At han skulle bidrage både offensivt og defensivt, og at han skulle kunne styrke vores undertalsspil.

- Kim Karlsson er netop en tovejscenter, som producerer point, og som samtidigt gør holdkammeraterne bedre. Og så er han stærk i undertalsspillet, som vi har ønsket, og derfor opfylder han alle vores forventninger til en ny spiller, siger sportschef og cheftræner Mark Pederson i en pressemeddelelse.

Kim Karlsson har ifølge sin nye klub spillet det meste af karrieren i hjemlandet, hvor han primært har repræsenteret IF Björklöven i Allsvenskan og Luleå HF i Svenska Hockeyligaen. I alt er det blevet til 304 kampe i den næstbedste svenske række og 115 kampe i den bedste række.

Annonce

Truppen er komplet

Det er ifølge Esbjerg Energy ikke helt uvæsentligt, at den seneste tilføjelse til truppen er skandinav.

- Som svensker er Kim Karlsson EU-borger og dermed en del af arbejdskraftens frie bevægelse i EU. Det betyder, at Karlsson ikke behøver at skulle igennem samme proces for at arbejde i Danmark, som for eksempel nordamerikanere skal. Dermed skal han ikke afvente en arbejdstilladelse, men kan træne med holdkammeraterne fra ankomsten, fortsætter Mark Pederson, der ikke forventer at præsentere flere udenlandske spillere:

- Kim Karlsson er Esbjergs ottende og formentlig sidste spiller med et udenlandsk pas. Vi kan blive ramt af skader eller andre særlige forhold, men som det ser ud nu, er Energy-truppen komplet.

Esbjerg Energy har indtil videre skilt sig af med to udlændinge i denne sæson. Svenske Victor Björkung røg i midten af november, mens den finske back Eetu-Ville Arkiomaa i sidste uge skiftede til østrigsk ishockey.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce