Annonce
EfB

Truppen skal holdes glad og skarp: Lars Olsen må lege lommepsykolog

Vito Mannone og resten af EfB's defensiv kommer under heftig beskydning i de sidste minutter mod AaB. Hvis det sker igen mod OB, har træneren en plan B i ærmet. Foto: John Randeris/Scanpix
EfB-træner læner sig op ad sine assistenter i arbejdet med at holde truppen mentalt skarp. Han er opsat på at holde alle spillere til ilden, men samtidig er han optaget af at finde den foretrukne formation.
Annonce

EfB-træner Lars Olsen kan på den ene side glæde sig over at have en næsten skadefri trup, på den anden side har han lige nu så mange spillere, han ikke kan eller vil bruge, at det nærmest ikke kan undgå at gå ud over humøret hos den enkelte.

Det er træneren opmærksom på.

- Det er da klart, at visse spillere skal ”nurses” lidt mere end andre i denne periode, siger Lars Olsen, der ikke ser det som det store problem, at han har et begrænset kendskab til, hvordan spillerne reagerer på modgang, da han kun har været i klubben i godt og vel et halvt år – hvoraf han i knap tre måneder slet ikke har haft kontakt til spillerne.

- Jeg læner mig meget op ad mine assistenter. Vind (Lars Vind, red.) har jo været her i klubben nærmest hele sit liv, og Claus (Nørgaard, red.) har trods alt været her et halvt år længere end mig. De to kender spillerne bedre, end jeg kender dem, og det benytter jeg mig af, for alle skal behandles forskelligt, og alle trænere er jo en slags lommepsykologer, siger Lars Olsen.

Erceg gik ind

Kroaten Ante Erceg, der igen kan forvente at sidde på bænken søndag, gik fredag ind fra træningen for at få behandling på en øm akillessene. Pyry Soiri, der var på skånekost torsdag, trænede fuldt med og fik endda lidt ekstra løb, da de andre var færdige.
Annonce

Reserveholdet ude af drift

Rent psykologisk var det næppe fremmende for reservernes lyst til at bidrage, at Lars Olsen i søndags mod AaB kun benyttede to indskiftninger. Selv om han måtte bruge fem, og selv om han faktisk sad med en fornemmelse af, at spillerne inde på banen var trætte til sidst i kampen, da gæsterne pressede på for en udligning.

- Jeg havde fornemmelsen af, at det var de spillere, der var på banen, der skulle lukke den for os, og jeg var lidt nervøs for, at vi ville miste vores positioner, hvis vi skiftede for meget. Det kom vi så til alligevel, og det kan da godt være, at det havde gjort en forskel, hvis jeg havde skiftet, det kan man aldrig vide, siger Lars Olsen, der er udmærket klar over, at spiller nummer 12, 13, 14 og dernedad bare sidder og bliver mere og mere rusten på bænken.

- Ja, det er et problem, når de ikke får spilletid, det er det helt sikkert, og det gør det jo ikke bedre, at vi ikke kan give dem spilletid med reserveholdet i denne tid. Jeg ved, at vi får brug for mange af dem i den sidste, hektiske fase af turneringen, for vi får helt sikkert skader og karantæner, og så må vi jo se, om de har den fysiske kapacitet, vi skal bruge, siger EfB-træneren.

Annonce

Kun én udskiftning

Men der er også en anden side af denne sag. For nok skal Lars Olsen være opmærksom på, at de fleste spillere i truppen skal være glade og til dels tilfredse og klar til at bidrage, når der er brug for dem, men samtidig skal han jo også have spillet en stamme sammen. Kontinuitet er basis for næsten al succes i fodboldens verden, så udskiftning af fire-fem spillere fra kamp til kamp er ikke befordrende for sammenhængskraften på holdet.

- Nej, der er ikke tid eller plads til at prøve ret mange ting af mere, det gjorde vi i træningskampen mod Fredericia, hvor vi faktisk fik set en del forskellige spillere. Nu gælder det om at finde en nogenlunde fast formation, vi skal spille med så tit som muligt, siger Lars Olsen, der derfor også kun skifter en enkelt spiller i startformationen mod OB på søndag i forhold til kampen mod AaB – Joni Kauko er tilbage fra karantæne og erstatter Mads Larsen i 4-1-4-1-formationen. En formation, der i de sidste minutter af spillet til store mål fredag faktisk blev skiftet ud med en slags 5-4-1-formation, hvor Franz Brorsson erstattede Mohammed Dauda.

- Det kan være en plan B for os at spille med tre midterforsvarere, hvis vi skal forsvare en føring i de sidste minutter. Det er sket lidt for tit, at der er blevet scoret mod os til sidst, som det gjorde mod AaB, og denne formation kan måske hjælpe os til at forhindre det, siger Lars Olsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Ingen kære mor: Skoleleder sender eleverne hjem, hvis de overtræder coronaregler

Annonce