Annonce
Tønder

Trusler: Sikkerhedsvagter omkring rådhuset og borgerservice

Efter fremsatte trusler mod navngivne personer vil indgangene til Tønder Rådhus og borgerservice i Skærbæk hele dagen i dag være bevogtet af sikkerhedsvagter. Arkivfoto: Hans Christian Gabelgaard
En psykisk syg borgers truende adfærd er årsagen til, at besøgende på Tønder Rådhus, samt borgerservice og børn- og familieafdelingen i Skærbæk, fredag bliver mødt af vagtfolk ved indgangene.

TØNDER/SKÆRBÆK: - Vi går ikke på kompromis med sikkerheden på nogen som helst måde.

Sådan siger kommunaldirektør Klaus Liestmann, Tønder Kommune, om de øgede sikkerhedstiltag på flere af kommunens adresser både torsdag og fredag.

Ifølge en udsendt pressemeddelelse, er en psykisk syg borgers truende adfærd årsag til, at besøgende på Tønder Rådhus samt borgerservice og børn- og familie-afdelingen i Skærbæk, bliver mødt af vagtfolk ved indgangene.

Borgeren har fremsat trusler mod flere navngivne, kommunalt ansatte, og der er derfor fra kommunens side iværksat sikkerhedsmæssige tiltag, som skal garantere sikkerheden for både personalet og alle besøgende på de relevante kommunale adresser.

- I sådanne situationer trækker vi på det beredskab vi har. Konkret vil der på Tønder Rådhus være en sikkerhedsvagt i forhallen. I bedste fald vil borgerne slet ikke opdage det, siger Klaus Liestmann.

Annonce
Som medarbejder og borger i Tønder Kommune skal man altid kunne føle sig tryg. Hellere lidt ekstra sikkerhed, end for lidt sikkerhed.

Klaus Liestmann, kommunaldirektør, Tønder Kommune

Sikkerhed

Det er ikke første gang, at Tønder Kommune oplever trusler, men Klaus Liestmann understreger, at man tager situationen alvorligt, og ledelsen i Tønder Kommune følger løbende situationen.

- Som medarbejder og borger i Tønder Kommune skal man altid kunne føle sig tryg. Hellere lidt ekstra sikkerhed, end for lidt sikkerhed, lyder det fra kommunaldirektøren.

Ifølge ham er kommunen også i dialog og tæt samarbejde med politiet omkring den opståede situation. Således er kommunens sikkerhedstiltag koordineret med Syd- og Sønderjyllands Politi

Efterlyst

Vicepolitiinspektør Preben Westh, Sønderborg, oplyser, at manden med den truende adfærd er efterlyst. Indtil videre forgæves.

- Vi ved ikke, hvor han er. Han har en bopæl i Tønder Kommune, men der har vi indtil videre ikke antruffet ham, siger Preben Westh.

Eftersøgningen fortsætter, og lykkes det ikke at finde frem til den efterlyste, vil der i løbet af weekenden blive taget fornyet beskik af situationen, samt i hvilket omfang de øgede sikkerhedstiltag omkring bygningerne i Tønder og Skærbæk vil blive opretholdt.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Billund

Ansættelsesstop i resten af 2019: Alle områder rammes i Billund Kommune

Annonce