Annonce
Tønder

Trusler: Sikkerhedsvagter omkring rådhuset og borgerservice

Efter fremsatte trusler mod navngivne personer vil indgangene til Tønder Rådhus og borgerservice i Skærbæk hele dagen i dag være bevogtet af sikkerhedsvagter. Arkivfoto: Hans Christian Gabelgaard
En psykisk syg borgers truende adfærd er årsagen til, at besøgende på Tønder Rådhus, samt borgerservice og børn- og familieafdelingen i Skærbæk, fredag bliver mødt af vagtfolk ved indgangene.

TØNDER/SKÆRBÆK: - Vi går ikke på kompromis med sikkerheden på nogen som helst måde.

Sådan siger kommunaldirektør Klaus Liestmann, Tønder Kommune, om de øgede sikkerhedstiltag på flere af kommunens adresser både torsdag og fredag.

Ifølge en udsendt pressemeddelelse, er en psykisk syg borgers truende adfærd årsag til, at besøgende på Tønder Rådhus samt borgerservice og børn- og familie-afdelingen i Skærbæk, bliver mødt af vagtfolk ved indgangene.

Borgeren har fremsat trusler mod flere navngivne, kommunalt ansatte, og der er derfor fra kommunens side iværksat sikkerhedsmæssige tiltag, som skal garantere sikkerheden for både personalet og alle besøgende på de relevante kommunale adresser.

- I sådanne situationer trækker vi på det beredskab vi har. Konkret vil der på Tønder Rådhus være en sikkerhedsvagt i forhallen. I bedste fald vil borgerne slet ikke opdage det, siger Klaus Liestmann.

Annonce
Som medarbejder og borger i Tønder Kommune skal man altid kunne føle sig tryg. Hellere lidt ekstra sikkerhed, end for lidt sikkerhed.

Klaus Liestmann, kommunaldirektør, Tønder Kommune

Sikkerhed

Det er ikke første gang, at Tønder Kommune oplever trusler, men Klaus Liestmann understreger, at man tager situationen alvorligt, og ledelsen i Tønder Kommune følger løbende situationen.

- Som medarbejder og borger i Tønder Kommune skal man altid kunne føle sig tryg. Hellere lidt ekstra sikkerhed, end for lidt sikkerhed, lyder det fra kommunaldirektøren.

Ifølge ham er kommunen også i dialog og tæt samarbejde med politiet omkring den opståede situation. Således er kommunens sikkerhedstiltag koordineret med Syd- og Sønderjyllands Politi

Efterlyst

Vicepolitiinspektør Preben Westh, Sønderborg, oplyser, at manden med den truende adfærd er efterlyst. Indtil videre forgæves.

- Vi ved ikke, hvor han er. Han har en bopæl i Tønder Kommune, men der har vi indtil videre ikke antruffet ham, siger Preben Westh.

Eftersøgningen fortsætter, og lykkes det ikke at finde frem til den efterlyste, vil der i løbet af weekenden blive taget fornyet beskik af situationen, samt i hvilket omfang de øgede sikkerhedstiltag omkring bygningerne i Tønder og Skærbæk vil blive opretholdt.

Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Ansatte skal væk: Mindst 100 stillinger på skoler og daginstitutioner ryger i sparerunde

Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce