Annonce
Varde

Tryghed fremfor fornyelse: Mads går med de gamle travere

Mads Sørensen har valgt at sætte et sikkert hold med tre garvede formænd for de tre udvalg, Venstre selv fik ved konstitueringen med Socialdemokratiet. Som han siger, er han ny borgmester, og har valgt det hold, han er mest tryg ved. Foto: Michael Svenningsen
Som ny borgmester har Mads Sørensen valgt at besætte Venstres tre udvalgsformandsposter med erfarne folk. Tina Agergaard Hansen og Preben Friis-Hauge beholder deres udvalg, Connie Høj får Børn og Læring.

Varde: Mads Sørensen, der kunne gå hjem fra valgnatten som Varde Kommunes ny borgmester, har valgt at spille på det kendte.

Det er tre politikere, som jeg kender indgående og ved, hvordan vil løfte opgaven. Derfor har jeg valgt som nyvalgt borgmester at trække på erfarne kræfter.

Mads Sørensen

Venstre fik tre udvalgsformandsposter ud af konstitueringsaftalen med Socialdemokratiet, og de er fordelt på Preben Friis-Hauge, der fortsætter som formand for plan- og teknikudvalget, Tina Agergaard Hansen, der fortsætter som formand for social- og sundhedsudvalget og Connie Høj, der måtte afgive sit nuværende udvalg, arbejdsmarked og integration, til Socialdemokratiet, men til gengæld får Børn og Læring.

- Det er tre politikere, som jeg kender indgående og ved, hvordan vil løfte opgaven. Derfor har jeg valgt som nyvalgt borgmester at trække på erfarne kræfter, siger Mads Sørensen.

Annonce

Du kunne have givet et udvalg til nyvalgte Poul Burgaard, der fik flere personlige stemmer end Connie Høj?

- Det er rigtigt, men jeg har valgt at bringe nogle i spil, jeg ved, hvordan arbejder med udvalgene. Så vi kan sikre fremdrift og godt samarbejdsklima i byrådet. Det har været vigtigt for mig at sikre stabiliteten, og jeg ved, hvad de tre står for.

Preben Friis-Hauge var stiller for Line Berner, da i konkurrerede om at blive borgmesterkandidat. Det gør dig ikke usikker på, om du kan stole på ham?

- Hele det forløb er vi for længst over i Venstre. Jeg ved, at alle i Venstres byrådsgruppe bakker op om mig og nu arbejder i et konstruktivt samarbejde som et hold af kompetente mennesker.

Du har valgt Peter Nielsen som Venstres gruppeformand. Han var om nogen Line Berners højre hånd?

- Indadtil i Venstre har vi drøftet det her for længst, og vi har ikke haft fløje. Peter er formand for kredsbestyrelsen og som borgmester sætter jeg det hold, jeg er mest tryg ved. Derfor har jeg spurgt Peter Nielsen, om han vil være gruppeformand.

I gik tilbage ved valget, du kunne også have satset på fornyelse på de her poster?

- Jeg har valgt at pege på det driftssikre, og så skal vi nok fortælle vælgerne, hvorfor de skal stemme på Venstre igen ved næste valg.

Preben var spændt på valgnatten

Preben Friis-Hauge, der har været formand for plan- og teknikudvalget i Varde Kommune i 10 år, fortsætter. Og det er han taknemmelig for.

Preben Friis-Hauge blev genvalgt til byråd og regionsråd og er nu også igen blevet formand for udvalget for plan- og teknik. Konstitueringen i regionen sker først senere, men hans personlige håb er at han generhverver sine poster også her - og i alle øvrige råd og udvalg og bestyrelser, han sidder i - 25 i alt ved siden af. PR-foto

- Det er ikke nogen naturlov. Jeg var da bekymret, da Venstre og Konservative forhandlede på valgaftenen, for jeg vidste, den konservative spidskandidat Steen Holm Iversen ville have udvalget, hvis han ikke kunne blive borgmester, siger Preben Friis-Hauge og fortsætter:

- Selvfølgelig var jeg spændt på, hvordan forhandlingerne gik, for mine personlige interesser skulle jo heller ikke stå i vejen for et borgerligt samarbejde.

Du har ikke tænkt på, om Mads Sørensen kunne have mistet tilliden til dig, fordi du var stiller for Line Berner?

- Slet ikke. I min verden har vi højt til loftet i Venstre og lov til at have en kandidat, man mener er egnet til en post. Og hvis vedkommende så ikke bliver valgt, så står man last og brast med den, der blev valgt. I sin tid var jeg en af de otte, der stillede op om at blive Gylling Haahrs afløser, og jeg blev nummer fire, men det har aldrig diskvalificeret mig i mit samarbejde med Erik (Buhl, red.), der vandt.

Nu du beholder dit udvalg, beholder du så også de mange poster, du har i kraft af udvalgsarbejdet?

- Det ved jeg ikke endnu.

Men er det dit ønske?

- Ja, og i og med, at jeg har været med i så mange år, vil det måske også give Varde Kommune større mulighed for at generhverve en formands eller en næstformandspost i de råd og udvalg.

Annonce

Taknemmelig Tina Agergaard

Tina Agergaard Hansen fortsætter også i sit udvalg, og det er også hun glad og taknemmelig for:

Tina Agergaard Hansen sprang for godt et år siden fra Dansk Folkeparti til Venstre - men, det har ikke skræmt vælgerne væk. Tvært imod gik hun frem og fik næstflest stemmer blandt Venstres kandidater. Nu har hun så også generhvervet formandsposten i udvalget for Social- og Sundhed - en formandspost hun oprindelig fik som medlem af DF for fire år siden. PR-foto

- Det er jeg rigtig, rigtig glad for. Jeg brænder for, at hele Varde Kommune er velfungerende, og det er klart, at jeg som sygeplejerske har et hjerte for social- og sundhedsområdet.

- Jeg har haft posten fire år, derfor er jeg beæret over at få lov at fortsætte.

Det giver ikke sig selv?

- Nej. Det kommer også an på valgets udfald, og ens eget stemmeantal, og der skal det ikke være nogen hemmelighed, at jeg er utrolig ydmyg og beæret over de næsten 800 borgere, der valgte at sætte kryds ved mig.

Det giver heller ikke sig selv. Du fik fremgang, selvom du er partihopper.

- I mine ører skurrer ordet partihopper. Jeg har bare fulgt mit politiske arbejde. DF og Venstre har altid haft et tæt politisk arbejde, og det var tydeligt i den her proces, at jeg mere var Venstre.

Mens Preben Friis-Hauge driver sit store politiske virke ved siden af et fuldtidsjob som officer ved Forsvaret, hvor hans arbejdsplads får lønkompensation for hans fravær, har Tina Agergaard Hansen valgt at gå i halv tid som sygeplejerske i psykiatrien på Spangsbjerg.

- Og det er halv af 32 timer, så jeg har 16 timer. Jeg synes, det er vigtigt at blive ved med at have erfaring fra arbejdslivet, men det er en del af min ordentlighed, at jeg ikke synes, jeg kan bestride begge dele på fuld tid, siger hun.

Connie Høj, der i denne byrådsperiode er formand for Arbejdsmarked og Integration får i det nye byråd formandsposten i Børn og Læring. PR-foto

Valgresultatet

Mads Sørensen fik næstflest personlige stemmer ved valget. Han fik 142 færre end den socialdemokratiske topscorer Søren Laulund. Mads Sørensen fik flest stemmer blandt Venstres kandidater.

Tina Agergaard Hansen fik 793 stemmer, Preben Friis-Hauge 681 stemmer, dermed fik de 2. og 3. flest stemmer blandt Venstrekandidaterne - mens Connie Høj kom ind som nummer fem blandt Venstres kandidater, med 657 stemmer - slået af nyvalgte Poul Burgaard, der fik 20 stemmer mere.

I alt fik Venstre 10.351 stemmer, eller 39,1 procent af stemmerne, og dermed ti mandater ud af byrådets 25.

Tina Agergaard Hansen bliver formand for Social og Sundhed, Preben Friis Hauge for Plan og Teknik og Connie Høj for Børn og Læring.

Venstre får næstformandsposterne i de to udvalg, Socialdemokratiet er blevet formænd for: Arbejdsmarkd og Integration og Kultur og Fritid.

Annonce
Varde For abonnenter

Her er ugens seneste regnskaber fra Varde

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg For abonnenter

Politibetjent tiltalt for at misbruge sin stilling: - Han ville ikke lade mig slippe, før jeg ændrede min forklaring

Kolding For abonnenter

Dagen efter at udviklingshæmmet dreng blev glemt og efterladt alene i SFO: Ni-årig infantil autist løb væk, uden at personalet opdagede det

Billund

Før bestod livet af chips og snoller på sofaen: Efter sit halvmaraton er en anden drøm rykket tættere på

Haderslev

To år mere med streetfood: Allerede inden åbningen i begyndelsen af juni er lejeaftalen på prominent havnefront blevet forlænget

Bryggeri varsler dyrere øl: Tørke og krig sender forbrugerne til lommerne - endnu engang

Aabenraa

Anden sure smiley i træk: Kendt restaurant havde opbevaret fisk for varmt - indehaver lægger sig fladt ned

Haderslev For abonnenter

Mere end otte år efter lukning: Sygehus i ni etager endelig solgt til ukendt investor

Lærlingen Carl Emil gider ikke mere bullshit: Skolens maskiner er ældre end min far

Varde

Makkerpar genåbner kendt restaurant efter tre års mørke: Nu er de oppe på to spisesteder sammen

Færre fugle, døve marsvin og flere invasive arter ved Vesterhavet: Forsker kalder planerne om 10.000 vindmøller i Nordsøen for 'verdens største marinbiologiske eksperiment'

Esbjerg

Lejlighedsopgang evakueret ved køkkenbrand: Beboer tilset af ambulance

Erhverv For abonnenter

Derfor skriver avisen om de klamme beskeder: Det er vigtigt, at chefer opfører sig ordentligt

Esbjerg

Kommune afviser at indføre regler for udklædning på sidste skoledag: - Vi skal passe på med at lade os krænke

Annonce