Annonce
Kolding

Tryk på testteltene: - Vi har så travlt som aldrig før med at pode for corona

Der er travlhed i teltet ved Kolding Storcenter, hvor mænd, kvinder og børn over 12 år kan blive testet for coronavirus.  Der skal bestilles tid på www.coronaprover.dk og man må ikke have symptomer på covid-19. Arkivfoto: Søren Gylling
Der er plads til 517 bookinger om dagen i podningsteltet ved Kolding Storcenter, og interessen for at blive testet blomstrer. Trods stigningen i antallet af test, er der ikke fundet nye smittetilfælde i Kolding den seneste uge.
Annonce

Kolding:  Interessen for at blive testet for corona-virus i det hvide telt ved Kolding Storcenter er næsten fordoblet i løbet af de seneste tre-fire uger.

- Vi har travlt som aldrig før og kan ikke pode flere, end vi gør nu. Vores maksimale kapacitet her ligger på 517 om dagen. Det er det antal prøver, vi må sende afsted til Statens Serum Institut hver dag, fortæller Peter Ivan Andersen, der er daglig driftsleder ved Testcenter Danmarks telt, der er stillet op ved Kolding Storcenter.

Han har været i teltet og har set, hvem det er, der giver ekstra travlhed.

- Det er helt tydeligt, at der kommer par ind, hvor begge gerne vil testes. De kommer hjem fra ferie og tænker, at nu vil de lige tjekkes for en sikkerheds skyld. Det er rigtig godt og fornuftigt, for det er lige det, som teltene er der for, siger Peter Ivan Andersen.

Før ferien, for tre-fire uger siden, blev der testet 200-300 om dagen i teltene ved Kolding Storcenter.

- Søgningen er blomstret efter den weekend, der hedder den 25. og 26. juni. I ugen op til da havde vi under 400 bookinger per dag, og ugen før lå vi nok omkring 250 om dagen, oplyser han.


Vi har travlt som aldrig før og kan ikke pode flere, end vi gør nu. Vores maksimale kapacitet her ligger på 517 om dagen. Det er det antal prøver, vi må sende afsted til Statens Serum Institut hver dag.

Peter Ivan Andersen


Har man ingen symptomer på covid-19, kan man bestille en test i teltene ved Kolding Storcenter.  Det gøres online, er gratis, og man kan blive testet mere end en gang, hvis man føler, man har behov for det. Og som noget nyt er man begyndt at teste børn helt ned til 12 år.

Annonce

Flere tests ved sygehuset

Borgere med symptomer som ondt i halsen, hovedpine, feber, hoste og muskelsmerter skal kontakte deres praktiserende læge og vil blive henvist til en test ved Kolding Sygehus.

- Også der er der sket en stigning i antallet af podninger. I midten af juli blev der podet mellem 125 og 216 om dagen. Mandag i denne uge var tallet 303, fortæller han.

På landsplan er smittetallet stigende, og der er udbrud i blandt andet Ringsted og Aarhus. Heldigvis er der ikke konstateret nye smittede i Kolding den seneste uge.

Ifølge de nyeste tal fra Statens Serum Institut er der udført 18.281 coronatest i Kolding, og blandt de testede var 123 borgere smittede. Det svarer til 132 smittede per 100.000 indbyggere.

Coronatest

Hvis du ikke har symptomer på covid-19, men er indkaldt til test eller af andre grunde ønsker at blive testet, skal du testes på en af Testcenter Danmarks teststationer som den ved Kolding Storcenter.
Alle danskere på 12 år eller ældre  har mulighed for at blive testet i teltene.

Med sit NemID kan man selv bestille tid til test på coronaprover.dk

Det koster ikke noget at blive testes, og der er mulighed for at blive testet flere gange, hvis man har behov for det.

Borgere med symptomer på covid-19 skal kontakte deres praktiserende læge og via ham eller hende henvises til en test ved Kolding Sygehus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce