Annonce
Varde

Tue West optræder på hotellet

Tue West kan ses og høres på Ansager Musik Hotel.

Ansager Musik Hotel tager hul på Mariefestivalen med gratis koncert.

ANSAGER: Torsdag den 18. august kan man klokken 19.30 høre sangeren og sangskriver Tue West på Ansager Musik Hotel - og det ganske gratis.

Tue West har musikeren Mads Mouritz ved sin side.

Tue West er nedtællingen til fjerde udgave af Ansagers Byfestival Mariefestival.

- Meningen er jo at ryste by og egn godt sammen forud for årets store begivenhed, som vores festival efterhånden må siges at være. Vi håber rigtig mange vil møde op og nyde optakts-koncerten og samtidig tage del i det fællesskab, som mere og mere tegner Mariefestivalen. Før koncerten vil Martha Voss, formand for styregruppen omkring festivalen, orientere om de mange spændende ting, der kommer til at foregå den første uge i september, lyder det fra Helge Engelbrecht i en pressemeddelelse.

Han glæder sig over, at Ansager Musik Hotel for alvor er kommet på benene og spiller med allerede her i forbindelse med optaktskoncerten, hvor det også vil være muligt at spise før koncerten.

Der kommer omkring 500 musikere og sangere ved flere end 200 koncerter, når Mariefestival 2016 løber af stabelen. Og musikken stritter i alle retninger. Der bliver noget for alle, lover Helge Engelbrecht.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Skandalelæge sagde det var mavesyre: 11 dage senere fødte Kristine sin døde søn

Leder For abonnenter

JV mener: Udskriv en dosis sund fornuft i en fart

Udeblivelser er et regulært problem i sundsvæsenet. Fordi det er spild af de trængte velfærdsressourcer, når både højt specialiseret personale og dyrt udstyr må vente forgæves på en patient, der ikke dukker op på det afsatte tidspunkt. Derfor er det helt og aldeles håbløst, at et ufleksibelt system tidligere på året betød, at en succes på Kolding Sygehus måtte lægges i graven. Succesen var et forsøg, der gav patienter med en henvisning mulighed for selv at booke en tid til skanning fremfor blot at få stukket systemets tid ud. Forsøget fik antallet af udeblivelser til at falde fra i gennemsnit 14 om ugen til fire. Det viste sig nemlig, at fleksibiliteten betalte sig. At det for patienterne gjorde en forskel. Helt banalt i form af muligheden for at kunne booke en tid, som passede ind med øvrige gøremål. Og sikkert også i form af øget ansvarlighed. En tid, man selv har booket, er svær at udeblive fra. Et sådant forsøg skulle selvfølgelig ikke bare fortsætte, men bredes ud. Ikke bare til andre afdelinger på Kolding Sygehus, men på alle sygehuse. Skulle man tro. Men sundhedsloven er firkantet, og den foreskriver, at patienter skal have en konkret tid i hånden tre dage efter henvisningen. Altså levner loven ikke plads til patientens egen booking. Derfor døde forsøget. Trods et resultat, der uomtvisteligt var positivt for både patienter og sundhedsvæsen. Region Syddanmark skubber på for at få lov til at genoptage forsøget. Ros for det. Forsøget er i sin essens et eksempel på et sundhedsvæsen, der er til for borgerne og ikke det omvendte. Det bør derfor være en formsag for Sundheds- og Ældreministeriet at finde en gangbar vej gennem egne regler og bureaukrati, så patienterne igen kan tages med i planlægningen. Sundhedsloven sikrer vigtige patientrettigheder. Det er godt, og historien viser, at det er nødvendigt. Men det er et sygt sundhedsvæsen, der kvæler gode tiltag i et stift bureaukrati. Må sundhedsministeren reagere hurtigt: Der er brug for en dosis sund fornuft i en fart.

Esbjerg

Fødevarekontrol: For gammel frugt koster Brugsen i Bramming bøde på 30.000 kroner

Annonce