Annonce
Debat

Tulle i tynd tråd

Annonce

Læserbrev: Så sprang Dansk Folkeparti-boblen. Oprøret, der meget længe har ulmet under Dansk Folkepartis mangeårige leder Kristian Thulesen Dahl, er nu nærmest sprunget i luften. Det er Dansk Folkepartis medlem af Esbjerg Byråd, Hans K. Sønderby, der har trykket på knappen til katapultsædet for Tulle. Hans K. Sønderby (DF) har skrevet et opsigtsvækkende debatindlæg, hvor han opfordrer Thulesen Dahl til hurtigt at gå som DF-formand. Selvom Sønderby ikke er en politisk sværvægter, så er han byrådsmedlem i Esbjerg, og han repræsenterer derfor DF's kommunale bagland. Punktum.

Sønderby har mistet troen på DF's mangeårige formand og opfordrer partiet til, at han udskiftes med partiets kronprins Morten Messerschmidt. Hans K. Sønderby er meget kontant og direkte i sit debatindlæg i avisen Danmark, det må ryste Tulle. Den mangeårige formand skal ud, mener Sønderby, der tordner videre, at vælgerne har mistet troen på, at Tulle kan "vende udviklingen af den muslimske kulturpåvirkning og dens landvindinger i Danmark".

Sønderby har faktisk noget at hænge sin hat på. Dansk Folkeparti er hårdt såret. I meningsmålinger ligger partiet og roder nede på en vælgertilslutning på syv procent mod 21 procent ved rekordvalget i 2015, da DF blev landets næststørste parti. Thulesen Dahl må som DF-formand ovenikøbet sluge den kamel, at meget tyder på, at konkurrenten Nye Borgerlige er ved at overhale DF. Nye Borgerliges formand Pernille Vermund galper op med stor succes. Dansk Folkeparti må se i øjnene, at Tulle hænger i en tynd tråd.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Friture satte ild i køkken

Danmark

Messerschmidt bliver forfremmet: Afløser Espersen som næstformand i DF

Annonce