Annonce
Esbjerg

Tumultariske måneder for udsatte er slut: Varmestuen genåbner før tid - ledelsen erkender at fyring af leder var en fejl

- Vi tør godt sige, at det var en fejl af afskedige Susanne, og derfor har vi rettet den ved at genansætte hende, siger Kirkens Korshærs regionschef. I næste uge genåbner varmestuen en uge før tid efter den ekstraordinære nedlukning på grund af et overophedet brugermøde.
Annonce

Esbjerg: Varmestuen i Esbjerg åbner en uge før tid i næste uge efter en måneds lukning og voldsom uro over fyringen af den daglige leder Susanne Nielsen.

Hun er nu genansat, og Kirkens Korshær har valgt at genåbne varmestuen for brugerne.

Mandag er det varmestuens ansatte, der står for madudleveringen til de udsatte. Det sker ud af døren, da varmestuen først åbner for brugerne tirsdag på grund af personalemøde med Kirkens Korshærs ledelse og de fem ansatte i varmestuen mandag.

Fra tirsdag den 28. juli er varmestuen tilbage på sporet efter nogle barske måneder, som førte til ekstra sommerlukket for de udsatte brugere i Exnersgade, da et brugermøde gik over gevind med vrede og og utilfredse brugere efter fyringen af Susanne Nielsen, der har titel af afdelingsleder.

Da De Hjemløses Venner startede uddeling af mad ved varmestuen i Exnersgade udløste det jubelbrøl. Foto: Trine Timmerby

- Jeg tror, at brugerne bliver glade for, at vi nu genåbner en uge før planlagt. Og de er sikkert også rigtig glade for, at Susanne er tilbage i varmestuen, så tingene er, som de plejer at være, siger regionschef ved Kirkens Korshær Britt Gaarn-Larsen, der håber, at varmestuen kan komme på rette spor igen.

Annonce

Fyringen var forkert

- Afskedigelsen var en forkert beslutning. Det indrømmer vi, og den retter vi ved at genansætte Susanne, og det har hun sagt ja til, fortæller regionschefen, som deltager i mødet med personalet og i et møde for de frivillige i august.

- Vi skylder de frivillige et møde, for det har været et par tumultariske måneder.  Jeg håber, vi får en normal situation igen, og at samarbejdet mellem de frivillige og ansatte bliver godt, fastslår Britt Gaarn-Larsen.


Vi skylder de frivillige et møde, for det har været et par tumultariske måneder.

Britt Gaarn-Larsen, regionschef Kirkens Korshær


Afdelingsleder Susanne Nielsen blev fyret, fordi Kirkens Korshærs i Region Syddanmark skal spare 2,5 millioner kroner over de næste tre år.

- Men fyringen var forkert, det gør vi godt igen og glæder os til at komme videre, siger Britt Gaarn-Larsen, der nu skal finde cirka 400.000 kroner i besparelser andre steder hos Kirkens Korshær i Region Syd. Det kan være via kortere åbningstider, færre vikarer eller lignende.

Anne Lise Lambertsen har været bruger af varmestuen i tyve år. Sammen med andre brugere demonstrerede hun mod fyringen af Susanne Nielsen. Foto: Mark Michael Hede

De udsatte bliver informeret af De Hjemløses Venner og via mund til øre-metoden om genåbningen.

Hverken genåbningen eller genansættelsen af den daglige leder skyldes direkte de udsattes demonstrationer og protester.

- Men når brugerne siger noget, så betyder det da noget, og vi lytter til dem, siger regionschefen, som siger, at genåbningen blandt andet er blevet mulig, fordi to af de ansatte nu har afviklet ferie.

Annonce

Forslag om bedre samarbejde

Blandt de frivillige er der ønsker om et bedre samarbejde mellem De Hjemløses Venner og varmestuens frivillige. Britt Gaarn-Larsen har ikke hørt om de tanker før nu.

- Men jeg er klar til at tage en snak med De Hjemløses Venners næstformand, Jens Jørn Bertelsen, om det, siger hun.

Tina Sällberg er både frivillig i varmestuen og medlem af De Hjemløses Venner, og hun finder det  ønskeligt, om de to hjælpeorganisationer kunne arbejde mere sammen.

- Man kunne eksempelvis forestille sig, at De Hjemløses Venner kunne varetage varmestuefunktionen i de to uger i juli, hvor varmestuen hidtil har været ferielukket, samt når personalet er på kursus eller andet, foreslår Tina Sällberg.

Madudleveringen fra De Hjemløses Venner er hovedsageligt blevet varetaget af frivillige, som brugerne kender i forvejen,  oplyser hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Lille Bent blev reddet mange gange - selv havde han kun ét ønske: - Bare, jeg dog snart må dø, så jeg kan være sammen med min mor!

Annonce