Annonce
Sport

Tuneser er klar til at sende Wozniacki på tennispension

Ciro De Luca/Reuters
Wozniacki skal tøjle Jabeurs tunesiske tryllerier, hvis hun skal videre fra tredje runde af Australian Open.

Det er de færreste spillere på tennistouren, der slår på samme måde som Ons Jabeur, Caroline Wozniackis modstander i tredje runde af Australian Open.

Tuneseren kommer med et arsenal af alternative slag og melder sig en smule modvilligt klar til at gøre en ende på Wozniackis tenniskarriere, som slutter efter Australian Open 2020.

- Jeg forsøger ikke at tænke på det. Det er ikke rigtig så rart. Men hvis det skal gøres, så må det blive gjort, siger Jabeur på et pressemøde onsdag.

- Jeg spiller selvfølgelig for mig selv og tænker ikke så meget på alt muligt. Det er hendes øjeblik, og det skal jeg ikke tage fra hende, så der sker, hvad der nu end sker.

Den danske tennisstjerne er dog ikke klar til at begynde sin tennispension endnu.

Wozniacki ved godt, hvad hun skal vente fra Jabeur, fortæller hun efter træning torsdag.

- Det bliver en kamp, hvor hun kommer til at skifte tempo en del. Hun kommer for at bryde min rytme. Men jeg skal gå ind og spille aggressivt og holde roen og tålmodigheden, siger hun.

- Slice, stopbolde og høje bolde. Der kommer lidt af hvert.

Ons Jabeur ligger nummer 78 i verden og er repræsentant for en nation, der kun sjældent har gjort sig bemærket på tennisbanerne.

Det eneste tidligere møde mellem de to endte med dansk sejr, da Wozniacki vandt 7-6, 6-3 i Indian Wells i 2015.

Men 25-årige Jabeur bebuder, at hun kommer til kampen i bedre fysisk form end længe, og at hun blot var "et barn", da hun tabte.

Hun frygter ikke Wozniackis evne til at løbe alle bolde op.

- Det går hende virkelig på, når jeg slicer og ændrer rytmen. Jeg kommer også med nogle stopbolde. Lidt magi. Så hvis hun vil løbe, skal jeg nok få hende til at løbe, siger Jabeur på et pressemøde.

Tuneseren forudser en interessant kamp, hvor hun regner med at kunne drille normalt så stabile Wozniacki.

- Hun kan tydeligvis ikke lide den måde, som jeg spiller på, og jeg kan måske heller ikke lide den måde, som hun spiller på. Det bliver sjovt, for vi kommer med to helt forskellige spillestile, siger hun.

Caroline Wozniackis far og træner, Piotr, tager tuneserens udmeldinger med sindsro.

Han tænker mere på, hvordan danskeren skal diktere spillet.

- Hun (Jabeur, red.) er den slags spiller, som står og godt kan lide at bestemme boldene. Men det er hende, som skal løbe, for hun er en meget anderledes spiller. Det er den måde, vi skal tænke på, siger han.

Torsdag eftermiddag lokal tid er der endnu ikke sat bane og tidspunkt på opgøret mellem de to.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce