Annonce
Team Esbjerg

Turen går til Norge: Team Esbjerg rejser afsted i stærkeste opstilling

Sanna Solberg er igen klar til kamp for Team Esbjerg, og det bliver der brug for, når det danske mesterhold lørdag møder norske Vipers Kristiansand i Champions League. Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix)
Lørdag træder det danske mesterhold ind i hovedrunden i Champions League, og der venter en barsk udfordring mod Vipers Kristiansand, der i sidste sæson nåede hele vejen til Final Four. Sanna Solberg er tilbage i truppen.

TEAM ESBJERG: Tidligt satte fredag morgen satte Team Esbjerg kursen mod Kristiansand i Norge, hvor holdet lørdag eftermiddag spiller den første af i alt seks kampe i hovedrunden i Champions League.

Og der venter en barsk udfordring mod Vipers, der overraskede alt og alle i sidste sæson, hvor holdet spillede blændende og blev nummer tre ved det afsluttende Final Four-stævne i Budapest.

Vipers har fem point med over i hovedrunden efter to sejre i det indledende gruppespil over ungarske FTC og en uafgjort kamp mod Metz fra Frankrig, mens Team Esbjerg har fire point med i bagagen efter de flotte sejre over Rostov-Don og CSM Bucuresti.

Der er i alt seks hold i puljen i hovedrunden, og for Team Esbjergs vedkommende handler det om at slutte blandt de fire bedste, hvilket vil udløse en billet til en Champions League-kvartfinale – og så langt er klubben aldrig nået tidligere i klubhistorien.

Derfor er lørdagens opgør i Norge en regulær nøglekamp i bestræbelserne på at nå videre til en kvartfinale.

Langtidsskadede Annette Jensen, der er ude med en korsbåndskade, er med på turen til Norge, men hun er naturligvis ikke i stand til at spille. Tidligere i karrieren har hun i øvrigt spillet tre sæsoner i netop Vipers Kristiansand.

Ellers kan cheftræner Jesper Jensen glæde sig over at have resten af truppen til rådighed. Sanna Solberg var udenfor med sygdom i onsdags, hvor Team Esbjerg måtte nøjes med 23-23 ude mod Aarhus United, men hun er blevet frisk igen, hvilket er en klar styrkelse.

Vil du helt tæt på Team Esbjergs succesfulde håndboldhold, skal du følge med her på www.jv.dk og i JydskeVestkysten de kommende dage, da avisen er rejst med på Champions League-turen til Norge..

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Kolding For abonnenter

Venstre solo om at fastholde udskældt besparelse på ældre

Annonce