Annonce
Læserbrev

Turisme: Hvorfor tvinge noget gennem?

LÆSERBREV: Af artiklen i JydskeVestkysten fremgår det, at der er stor uenighed mellem borgmester Henrik Frandsen og formand for Turistforeningen, Martin Iversen. Uenigheden består i, om det er en god idé at samle vores områdes turistinteresser i et fælles destinationssamarbejde med Fanø/Esbjerg og Ribe.

Et samarbejde, som bestemt ikke er ønsketænkning for dem, der er involveret i turisme. Esbjerg/Fanøs turisme erhverv er heller ikke begejstrede. Og i Tønder må man spørge sig selv, hvorfor man skal afgive suverænitet til vores guldæg - lokalturismen.

Turistforening har vist deres værd og mere end otte ud af 10 medlemmer ønsker ikke at sådant destinationssamarbejde. Så lyt dog til fagfolkene!

Vi har en turistforening, der er velorganiseret, giver overskud og har fremtidsplaner, der er meget lovende.

Turisme i vores landsdel er ikke en forretning, der begrænser sig til at sælge hjemmedyrkede kartofler ved vejen. Det er en stor forretning, der ud over økonomisk gevinst har en god reklameværdi for vores landsdel. Det bør vi helst styre selv, og gerne ved hjælp af en turistforening, der ved, hvad der netop gavner os lokalt bedst.

Dermed er det ikke sagt, at vi ikke skal samarbejde med vores nabokommuner, men udelukkende på områder, hvor det gavner Rømø-Tønder, og hvor vi kan udvikle vores visioner mht. vores turisme.

Kommunalbestyrelsen bør overveje sin stillingtagen og afvise destinationssamarbejde på lige fod med dem, der kender mest til området: Turistforeningernes medlemmer.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce