Annonce
Læserbrev

Turisme: Hvorfor tvinge noget gennem?

LÆSERBREV: Af artiklen i JydskeVestkysten fremgår det, at der er stor uenighed mellem borgmester Henrik Frandsen og formand for Turistforeningen, Martin Iversen. Uenigheden består i, om det er en god idé at samle vores områdes turistinteresser i et fælles destinationssamarbejde med Fanø/Esbjerg og Ribe.

Et samarbejde, som bestemt ikke er ønsketænkning for dem, der er involveret i turisme. Esbjerg/Fanøs turisme erhverv er heller ikke begejstrede. Og i Tønder må man spørge sig selv, hvorfor man skal afgive suverænitet til vores guldæg - lokalturismen.

Turistforening har vist deres værd og mere end otte ud af 10 medlemmer ønsker ikke at sådant destinationssamarbejde. Så lyt dog til fagfolkene!

Vi har en turistforening, der er velorganiseret, giver overskud og har fremtidsplaner, der er meget lovende.

Turisme i vores landsdel er ikke en forretning, der begrænser sig til at sælge hjemmedyrkede kartofler ved vejen. Det er en stor forretning, der ud over økonomisk gevinst har en god reklameværdi for vores landsdel. Det bør vi helst styre selv, og gerne ved hjælp af en turistforening, der ved, hvad der netop gavner os lokalt bedst.

Dermed er det ikke sagt, at vi ikke skal samarbejde med vores nabokommuner, men udelukkende på områder, hvor det gavner Rømø-Tønder, og hvor vi kan udvikle vores visioner mht. vores turisme.

Kommunalbestyrelsen bør overveje sin stillingtagen og afvise destinationssamarbejde på lige fod med dem, der kender mest til området: Turistforeningernes medlemmer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce