Annonce
Haderslev

Turisme. Utrolig ringe service i Haderslev

Annonce

Læserbrev: Utroligt at andre kommuner kan finde ud af det her og Haderslev ikke kan. Jeg tænker her på, at hjælpe vores kære turister, der gerne vil have hjælp og vejledning om alle de tilbud, vi har i kommunen. Et fysisk Haderslev turistbureau eksisterer ikke mere. Det har ellers i mange år ligget på havnen, hvor det var muligt, at gå ind og få en god snak om alle de tilbud, vi har i Haderslev Kommune. Noget mange sejlfolksturister nød godt af.

Men i 2008 flyttede turistbureaet, nu VisitHaderslev, til rutebilstationens bygning på Nørregade. Efter 8 år der skulle den igen flyttes og nu til Kulturhuset Bispen, der hvor biblioteket er. Fint sted og centralt beliggende i byen, noget især turister nød godt af. Men noget der fungerede godt, skal vores kære politikere naturligvis lave om på. Det var åbenbart for dyrt.

Nu er der ikke længere fysisk bemanding på, der kan hjælpe én videre. Nu er det selvbetjening, med masser af folder og brochurer på nogle reoler over forskellige attraktioner og seværdigheder i hele kommunen. Ikke muligt længere at få fysisk hjælp eller at stille spørgsmål. Har man brug for fysisk at tale med VisitHaderslev bliver lidt af et detektivarbejde, for det fremgår ikke fysisk, hvor de er placeret. Googler man frem og tilbage længe nok, popper Jomfrustien 25 endelig frem. Meget dårlig service.


Haderslev har så ufattelig mange spændende seværdigheder og attraktioner at tilbyde og kunne få mange flere turister til kommunen, hvis vi bare gør det lettere for turister at få de informationer de har brug for.


Andre sønderjyske købstæder arbejder i et helt andet gear. Byer såsom Aabenraa og Sønderborg kan finde ud af det med både fysiske turistbureauer, infospots og opsøgende turistinfoguider Modsat Haderslev har især Sønderborg Kommune valgt at skrue op for turistindsatsen med bl.a. flere informationssteder og seneste skud på stammen: Mobile turistinservicemedarbejder, der har gule t-shirt på, hvor der på forskellige sprog står: ”Turist info”. De går rundt i byen og hjælper turisterne. Super ide. Haderslev har så ufattelig mange spændende seværdigheder og attraktioner at tilbyde og kunne få mange flere turister til kommunen, hvis vi bare gør det lettere for turister at få de informationer de har brug for. Fint at VisitHaderslev er på Facebook og har deres egen hjemmeside, men synliggørelse handler ikke kun om en smart hjemmeside, men også om at være fysisk tilstede med hjælp og rådgivning, der hvor turisterne er. Det er naturligvis især i højsæsonen det er vigtigt med bemandede turiststeder, hvor alle nationaliteter kan få råd og vejledning og få en folder med hjem. Det koster. Måske nok derfor politikerne har sparet det væk. Men det koster på bundlinjen i færre turistindtægter. Turister vil gerne have hjælp af levende personer og ikke kun fra internettet.

Utroligt at en så stor købstad som Haderslev - og lad også endelig nævne byerne Vojens og Gram i samme åndedrag - ikke gør mere for at fremme turismen med fysiske personer eller infosteder på en knivskarp og forståelig måde. Ligesom med grøn omstilling må vi bare erkende, at det her er en ommer. Haderslev taber desværre igen kampen mod de andre sønderjyske kommuner. Lad os komme op i gear og vise vi også ka’.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Friture satte ild i køkken

Danmark

Fundings analyse: Når Messerschmidt bliver forfremmet, skal du lægge mærke til disse tre ting

Regionalt For abonnenter

Underretninger om belastede børn fortsætter på rekordhøjt niveau: Ekspert savner viden bag tallene

Danmark

Messerschmidt bliver forfremmet: Afløser Espersen som næstformand i DF

Annonce