Annonce
Tønder

Turismedestination Sønderjylland et stærkt kort

Annonce

Læserbrev:  ”I Sønderjylland, bliver de bedste ferieoplevelser skabt når vi er aktive sammen.” Sådan indledes det Sønderjyske Destinationsselskabs introduktion til Tønders politikere. Onsdag skal der tages beslutning, om Tønder skal gå med i et sønderjysk-, eller et vadehavsdestinationsselskab med Fanø og Esbjerg kommuner.

Det er af stor betydning, vi lytter til erhvervet og dem, der har erfaringer fra et fungerende destinationsselskab. Det sønderjyske destinationsselskab blev etableret i 2015, Tønder har været med som observatør, idet vi endnu var ikke klar til at tage skridtet fuldt ud.

I følge data indsamlet af det sønderjyske destinationsselskab tegner ”Turismeforbruget sig for 4.6 mia. i omsætning i Sønderjylland. 38 procent af dette placeres i detailhandlen. Turismeerhvervet skaber 5.800 arbejdspladser, siden etableringen er der skabt 500.000 flere overnatninger i vores område.”

Vælger vi den sønderjyske løsning, bliver vi en del af en stærk og etableret organisation. RTT får tilført ca. 3.2 mio. til udvikling,der vil kunne fastholdes uden en væsentlig øget udgift for kommunen. I dag betales ca. 0.6 mio. for et delvist medlemskab. Det fulde medlemskab vil beløbe sig til omkring 1.25 mio., de resterende 0.6 mio. hentes ved at hjemtage kommunens bidrag til Business Region Esbjerg.

Kan vi sige nej tak til en stærk og fungerende organisation, med fortsat plads og rum til det lokale? Vel næppe!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Politiet efterlyser 30-årig kvinde

Annonce