Annonce
Tarm

Turistbranchen gør klar til coronavirussen: Vi har skærpet forholdsreglerne

Hvor fyldte de vestjyske strande bliver til sommer afhænger selvfølgelig af vejret - men den ny coronavirus kan spille ind på tursisttallet. Arkivfoto: Jørn Deleuran
Feriehusudlejere tager allerede forholdsregler i forhold til ansatte og gæster, og turistforeningen følger virussens udvikling nøje.
Annonce

RINGKØBING-SKJERN: Hvordan den ny coronavirus kommer til at påvirke forårets og sommerens turistsæson er uvist - men at den kommer til at påvirke, hvor mange og hvilke feriegæster der kommer til vestkysten, er nærmest sikkert.

Faktisk har man hos Esmark Feriehusudlejning allerede taget flere initiativer for at begrænse risikoen for smitte. Det forklarer direktør hos Esmark, Anders Thygesen.

- Vi har skærpet nogle forholdsregler af sund fornuft for at passe på os selv og vores gæster. Det betyder, at når vi møder om morgenen, så går man ud og vasker hænder, og når vi har været i kontakt med med gæster, spritter vi hænderne for ikke at give noget videre til gæsterne eller tage noget med tilbage til kontoret, siger han.

Kontakten med gæster er i øvrigt uden håndtryk:

- Vi fortæller gæsterne, at det ikke er for at være uhøflige. Vi stoppede faktisk allerede med det, inden Mette Frederiksen kom med anbefalingen, siger Anders Thygesen.

Annonce

Turistforening følger nøje med

Også hos turismesamarbejdet Destination Vesterhavet har man fokus på den ny coronavirus. Det fortæller direktør Liv Thøger-Aldahl i et skriftligt svar til Dagbladet.

"Først og fremmest er det en alvorlig situation, som vi følger nøje. Det er for tidligt at sige noget om konsekvenserne af coronavirussen for turismen ved Vesterhavet. Lige nu oplever København aflysninger, og branchen er hårdt ramt. Vi tænker meget på vores kollegaer østpå og håber, de får al den hjælp, som de har brug for af myndigheder og regering. Måske vil situationen på sigt bevirke, at flere danskere vælger at holde ferie i Danmark", skriver hun.

Har I taget nogle forholdsregler allerede nu?

"I forhold til turismefremmende aktiviteter på internationale markeder henholder vi os både til Sundhedsstyrelsens oversigt over landenes smittespredning og Udenrigsministeriets rejsevejledninger i forhold til de pågældende lande", skriver Liv Thøger-Aldahl.

Annonce

Lille fald i bookinger

Turismedirektøren skriver desuden, at man ikke har "set eller hørt om et ændret rejsemønster for tyskerne", som tegner sig for langt hovedparten af de udenlandske turister ved vestkysten.

Tyskland oplever ligesom mange andre lande en stor stigning i antallet af coronatilfælde. Mandag 9. marts var der 1139 smittede i landet, som samme dag oplevede de første to dødsfald på grund af virussen. I Danmark var der tirsdag morgen 113 bekræftede smittede.

Hos Esmark har man mærket coronaens skygge i forhold til feriehusbookinger.

- Vi har oplevet et lille fald i salget, men ikke noget voldsomt. Vi føler, at der er nogle, der venter lidt med at booke. Der er på den anden side også nogle, der skulle være rejst andre steder hen, som til Italien, der har valgt at booke her i stedet, siger Anders Thygesen.

- Trods det lille fald har vi indtil videre i år flere bookinger end sidste år.

Hvordan feriemønsteret vil blive påvirket over sæsonen, ønsker Anders Thygesen ikke at spå om.

- Det bliver, som det bliver. Vi vil ikke se muligheden i andres ulykke - vi håber bare på, at vi kan være et sikkert sted, lyder det fra direktøren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Budskabet er forstået – vistnok

Annonce