Annonce
Esbjerg

Turistchef i Varde Colin Seymour glæder sig over magasinanbefaling af Fanø

En freelanceartikel i det internationale magasin Monocle roser Fanø som et godt rejsemål. Arkivfoto: Marco Brodde
En freelanceartikel i det internationale magasin Monocle roser Fanø, som et godt rejsemål. Og det er ikke første gang Fanø får heldig omtale i magasinet.

Esbjerg: På den store bladhylde hos 7-eleven-kioskens bagvæg står et mylder af glittede magasiner og blandt dem, kan man med lidt held finde et internationalt orienteret livsstilsmagasin kaldet Monocle. Her i kan man, ifølge turistchef i Varde Kommune, Colin Seymour læse, at Fanø er "Fanøtastic", og ud over en fem-siddet featureartikel inde i bladets novembernummer kan man læse om Fanø i en artikel skrevet af den sydafrikanske freelancejournalist Mary Holland, nu bosiddende i New York, og se billeder af den danske fotograf Jan Søndergaard.

Artiklen indledes med ”Denne danske ø´s charme strækker sig så langt som dens fejende sandstrande, med hyggelige klassiske kroer, forfriskende havluft, og lækker mad og drikke, hvilket gør øen til et must”. Artiklen fremhæver Kellers Badehotel, Sønder Ho Kro, Fanø Bryghus, Rudbecks Ost og Deli, Fanø Laks samt Oyster King, skriver turistchef Colin Seymour i en pressemeddelelse.

Annonce

Besøg fra Amerika

- Det er ikke første gang, vi har haft den store ære at have besøg af magasinets skribenter. I 2013 havde jeg glæden at præsentere en af deres korrespondenter for Hr. Skov i Blåvand, samt Henne Kirkeby Kro og Henne Mølle Å Badehotel, fortæller turistchef i Varde Colin Seymour.

Pressebesøget blev arrangeret af Colin Seymour for Vestkystpartnerskabet og Sydvestjyske Smagsoplevelser i samarbejde med VisitDenmark og Newyorker PR Bureauet Wagstaff.

Besøget støttedes af SAS, FOOD Organisation Denmark, Region Syddanmark, Dansk Kyst- og Naturturisme, ProVarde, Færgen og Markedsføring Fanø.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Annonce