Annonce
Esbjerg

Turistchefer: Sommerhusgæster er stadig velkomne på Fanø

Turistchefen fastslår nu, at sommerhusgæster er velkomne på Fanø i påsken, så længe de retter sig efter myndighedernes tiltag i kampen mod coronavirus. Arkivfoto: John Randeris
Efter en debat på Fanø og statsministerens udmeldinger, hvor hun opfordrede danskerne til at blive hjemme i påsken, fastslår turistbosser og Business Esbjerg nu, at sommerhusgæster er velkomne på øen, så længe man overholder myndighedernes retningslinjer.
Annonce

Esbjerg/Fanø: Må vi tage i sommerhus eller må vi ikke? Sådan har mange potentielle sommerhusgæster spurgt både sig selv og sommerhusudlejningsbureauer, siden statsminister Mette Frederiksen (S) i mandags meldte ud, at danskerne ikke skulle rejse en masse rundt i landet i forbindelse med påsken.

Samtidig har turisternes indtog på Fanø på det seneste været problematiseret af flere borgere på øen, som er bekymret for, om Fanø bliver proppet til med danske turister, der potentielt bringer corona-smitte med sig.

Både debatten og usikkerheden i forbindelse med statsministerens udtalelser har påvirket sommerhusbranchen, hvor medejer og administrerende direktør i Danibo Sommerhusudlejning hurtigt mærkede konsekvenserne. Og i en pressemeddelelse fra Business Esbjerg, som også varetager turismen på Fanø, udtaler Hanne Thyssen:

- Den slags udtalelser får omgående konsekvenser for en branche som vores, og vi er blevet kimet ned af danske gæster, der har spurgt til situationen. Mange har taget meldingen som et decideret udrejseforbud, hvilket jo ikke var hensigten, mener Hanne Thyssen.

Folk kan stadig tage i sommerhus. Faktisk har de lokale købmænd og butikker i høj grad brug for den købekraft, der kommer udefra, for ellers risikerer de at lukke.

Poul Fejer Christiansen, Feriehusudlejernes Brancheforening

Annonce

Tag forholdsregler

Danibo-direktøren har pointeret over for gæsterne, at man kan sagtens kan tage i sommerhus her i landet, hvis man altså tænker sig om, følger alle retningslinjer og tager sine forholdsregler. Det er vicedirektøren i Feriehusudlejernes Brancheforening, Poul Fejer Christiansen, helt enig i:

- Folk kan stadig tage i sommerhus. Faktisk har de lokale købmænd og butikker i høj grad brug for den købekraft, der kommer udefra, for ellers risikerer de at lukke. Men sommerhusgæsterne skal naturligvis sørge for at respektere alle de gældende regler og udvise fornuftig adfærd som at holde afstand og ikke færdes i grupper, når de handler og tager ud. Gør de det, ser jeg ikke nogen problemer i det, udtaler han i meddelelsen.

Også turistchef i Esbjerg og Fanø kommuner, Pia de Place, håber, at sommerhusgæsterne stadig vil tage af sted.

- Lige nu er det stadig tilladt for sommerhusgæster at tage af sted. Vi har en påske for døren, hvor vi jo i høj grad håber på, at de danske turister kan være med til at sikre en vis aktivitet i turistbranchen. Vi vil selvfølgelig også opfordre til, at alle besøgende følger alle forholdsregler og retningslinjer, så de kan nyde den unikke natur ved Vadehavet og Vesterhavet. Men det er klart, at hvis der ligefrem kommer decideret regionalt rejseforbud, så skal vi selvfølgelig alle rette os efter det, lyder det fra turistchefen

Tidligere har Fanø Kommunes borgmester, Sofie Valbjørn, Alternativet, sagt, at hun forstår borgernes frustrationer, men at hun ikke ser problemer i, at øen fortsat får besøg af sommerhusturister, så længe de følger de regler og retningslinjer, myndighederne har udstukket.

Fanø Kommune har dog også via kommunens hjemmeside opfordret feriegæster og turister, der kræver sygepleje, til at undlade at besøge øen i påsken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordtyskland

Risikerer fængsel: Tysk familiefar tog på McDonalds, selv om han vidste, han var smittet

Coronavirus

Live: Politiet lukker stort landsmøde for spejdere - 300 deltagere må tage hjem før tid

Trekantområdet

Dagens coronatal for Fredericia er klar: Vigtigt parameter falder fortsat - men flere er konstateret smittet

Annonce