x
Annonce
Esbjerg

Turistchefer: Sommerhusgæster er stadig velkomne på Fanø

Turistchefen fastslår nu, at sommerhusgæster er velkomne på Fanø i påsken, så længe de retter sig efter myndighedernes tiltag i kampen mod coronavirus. Arkivfoto: John Randeris
Efter en debat på Fanø og statsministerens udmeldinger, hvor hun opfordrede danskerne til at blive hjemme i påsken, fastslår turistbosser og Business Esbjerg nu, at sommerhusgæster er velkomne på øen, så længe man overholder myndighedernes retningslinjer.

Esbjerg/Fanø: Må vi tage i sommerhus eller må vi ikke? Sådan har mange potentielle sommerhusgæster spurgt både sig selv og sommerhusudlejningsbureauer, siden statsminister Mette Frederiksen (S) i mandags meldte ud, at danskerne ikke skulle rejse en masse rundt i landet i forbindelse med påsken.

Samtidig har turisternes indtog på Fanø på det seneste været problematiseret af flere borgere på øen, som er bekymret for, om Fanø bliver proppet til med danske turister, der potentielt bringer corona-smitte med sig.

Både debatten og usikkerheden i forbindelse med statsministerens udtalelser har påvirket sommerhusbranchen, hvor medejer og administrerende direktør i Danibo Sommerhusudlejning hurtigt mærkede konsekvenserne. Og i en pressemeddelelse fra Business Esbjerg, som også varetager turismen på Fanø, udtaler Hanne Thyssen:

- Den slags udtalelser får omgående konsekvenser for en branche som vores, og vi er blevet kimet ned af danske gæster, der har spurgt til situationen. Mange har taget meldingen som et decideret udrejseforbud, hvilket jo ikke var hensigten, mener Hanne Thyssen.

Annonce
Folk kan stadig tage i sommerhus. Faktisk har de lokale købmænd og butikker i høj grad brug for den købekraft, der kommer udefra, for ellers risikerer de at lukke.

Poul Fejer Christiansen, Feriehusudlejernes Brancheforening

Tag forholdsregler

Danibo-direktøren har pointeret over for gæsterne, at man kan sagtens kan tage i sommerhus her i landet, hvis man altså tænker sig om, følger alle retningslinjer og tager sine forholdsregler. Det er vicedirektøren i Feriehusudlejernes Brancheforening, Poul Fejer Christiansen, helt enig i:

- Folk kan stadig tage i sommerhus. Faktisk har de lokale købmænd og butikker i høj grad brug for den købekraft, der kommer udefra, for ellers risikerer de at lukke. Men sommerhusgæsterne skal naturligvis sørge for at respektere alle de gældende regler og udvise fornuftig adfærd som at holde afstand og ikke færdes i grupper, når de handler og tager ud. Gør de det, ser jeg ikke nogen problemer i det, udtaler han i meddelelsen.

Også turistchef i Esbjerg og Fanø kommuner, Pia de Place, håber, at sommerhusgæsterne stadig vil tage af sted.

- Lige nu er det stadig tilladt for sommerhusgæster at tage af sted. Vi har en påske for døren, hvor vi jo i høj grad håber på, at de danske turister kan være med til at sikre en vis aktivitet i turistbranchen. Vi vil selvfølgelig også opfordre til, at alle besøgende følger alle forholdsregler og retningslinjer, så de kan nyde den unikke natur ved Vadehavet og Vesterhavet. Men det er klart, at hvis der ligefrem kommer decideret regionalt rejseforbud, så skal vi selvfølgelig alle rette os efter det, lyder det fra turistchefen

Tidligere har Fanø Kommunes borgmester, Sofie Valbjørn, Alternativet, sagt, at hun forstår borgernes frustrationer, men at hun ikke ser problemer i, at øen fortsat får besøg af sommerhusturister, så længe de følger de regler og retningslinjer, myndighederne har udstukket.

Fanø Kommune har dog også via kommunens hjemmeside opfordret feriegæster og turister, der kræver sygepleje, til at undlade at besøge øen i påsken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Annonce