Annonce
112

Turister om at parkeringen kan rykke en kilometer væk: Så mister Tirpitz kunder

Thomas og Kicki Jakobsen med Noah i klapvognen fik en parkeringsplads lige ved Tirpitz. Foto: Morten Nielsen

Blåvand: Skal en kommende ekstra parkeringsplads ligge en kilometer væk fra det populære Tirpitz-museum i Blåvand på grund af de mange restriktioner om naturbeskyttelse i området? Det kan blive løsning.

I hvert fald er der behov for mere end den permanente parkeringsplads uden for museet. Det viser en almindelig mandag i august. Der er allerede fyldt op fra formiddagen.

Men vil turisterne gå en kilometer?

Thomas og Kicki Jakobsen fra Aarhus gæstede museet mandag med lille Noah i klapvognen og fik en af de sidste parkeringspladser lige ved indgangen.

- Hvis der bliver en kilometer, kommer de til at miste gæster, siger Thomas Jakobsen, 31 år.

Men går I da aldrig en kilometer fra bilen til noget i Aarhus?

Nej, vi kender smuthullerne, hvor der er parkering, siger Kicki Jacobsen, 32 år.

- Vi kan sagtens gå en kilometer selv. Men turisterne bør have det at vide først, at man risikerer at gå så langt, siger Thomas Jakobsen.

Andre turister, som JydskeVestkysten har talt med, vurderer, at der så bør være flere handicapparkeringspladser foran bunkermuseet, hvis der virkelig bliver en kilometer at gå.

Annonce
Thomas og Kicki Jakobsen med Noah i klapvognen fik en parkeringsplads lige ved Tirpitz. Foto: Morten Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Garden på den kommunale finanslov

Der er jo ikke ligefrem, fordi pengene hænger på træerne, når det gælder økonomien i Vejen Kommune. I torsdagsavisen bragte vi her i avisen historien om, at Vejen Garden kan se frem til et tilskud på 75.000 kroner. Det blev politisk bestemt på det seneste møde i Udvalget for sundhed, kultur og fritid. Næppe var avisen på gaden denne grå og triste torsdagsmorgen, før en læser var i røret for at gøre opmærksom, at vi ikke skal længere tilbage end ved budgetvedtagelsen i november, da Vejen Byråd godkendte et budget med nedskæringer på ældreområdet. Hvordan kunne det så være rimeligt at bevilge penge til noget, der ikke ligefrem er velfærd? Holdningen fra vedkommende læser er taget til efterretning, og den pågældende blev også opfordret til et debatindlæg. Men der blev takket nej. Det var alene holdningen, der skulle afleveres. Der kan sagtens være dem, som ser en sådan bevilling i et kritisk lys, når politikerne i forbindelse med budgettet vedtager nedskæringer på eksempelvis ældreområdet. Ikke desto mindre så er holdningen herfra entydig; Det er altså at blande æbler og pærer. Det ville være alt for let – og også forkert – at sige nej til et kulturelt fyrtårn, som Vejen Garden vitterlig er, fordi der nu engang er foretaget nedskæringer på andre områder. Gardens præstationer i ind- og udland er indiskutable – og har været det i en endog ganske lang årrække. Vejen Gardens talentfulde unge og erfarne kræfter har adskillige gange været på podiet rundt omkring, og alene de mange danske mesterskaber, som er hentet hjem, vækker begejstring. Der skal for mange såmænd ikke mere til, end at garden trækker op ved et arrangement, før stoltheden melder sig. Det er ikke kun herhjemme, at Vejen Garden nyder respekt. Det gør garden også i udlandet, og forude venter eksempelvis deltagelse ved Berlin Tattoo senere i år samt EM i Rastede i 2021 og medvirken i Bremen Tattoo ligeledes i 2021. Garden er med til at sætte Vejen på kortet – også internationalt. Det hører ligeledes med, at Vejen Garden langt fra kun er de talentfulde drenge og mænd, som udgør fællesskabet. Bag garden er der et effektivt og travlt bagland, som med en stor frivillig indsats arbejder på at skabe de bedst mulige betingelser og rammer for, at garderne kan udfolde deres talenter. At der skal bruges penge på professionelle instruktører viser blot, at Vejen Garden er kommet op i en liga, hvor det koster at være med. Derfor er der ikke noget at indvende imod, at garden er kommet på den kommunale finanslov. GOD SØNDAG

Team Esbjerg For abonnenter

Sådan skal det gøres: Vigtig Champions League-sejr for Team Esbjerg, der spillede modent, modigt og mesterligt

Annonce