Annonce
112

Turister om at parkeringen kan rykke en kilometer væk: Så mister Tirpitz kunder

Thomas og Kicki Jakobsen med Noah i klapvognen fik en parkeringsplads lige ved Tirpitz. Foto: Morten Nielsen

Blåvand: Skal en kommende ekstra parkeringsplads ligge en kilometer væk fra det populære Tirpitz-museum i Blåvand på grund af de mange restriktioner om naturbeskyttelse i området? Det kan blive løsning.

I hvert fald er der behov for mere end den permanente parkeringsplads uden for museet. Det viser en almindelig mandag i august. Der er allerede fyldt op fra formiddagen.

Men vil turisterne gå en kilometer?

Thomas og Kicki Jakobsen fra Aarhus gæstede museet mandag med lille Noah i klapvognen og fik en af de sidste parkeringspladser lige ved indgangen.

- Hvis der bliver en kilometer, kommer de til at miste gæster, siger Thomas Jakobsen, 31 år.

Men går I da aldrig en kilometer fra bilen til noget i Aarhus?

Nej, vi kender smuthullerne, hvor der er parkering, siger Kicki Jacobsen, 32 år.

- Vi kan sagtens gå en kilometer selv. Men turisterne bør have det at vide først, at man risikerer at gå så langt, siger Thomas Jakobsen.

Andre turister, som JydskeVestkysten har talt med, vurderer, at der så bør være flere handicapparkeringspladser foran bunkermuseet, hvis der virkelig bliver en kilometer at gå.

Annonce
Thomas og Kicki Jakobsen med Noah i klapvognen fik en parkeringsplads lige ved Tirpitz. Foto: Morten Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding For abonnenter

Allan pumpede vand hele natten: Haven forvandlet til en svømmepøl

Annonce