Annonce
Kolding

Turister vrimlede til Christiansfeld i ferien: Ikke siden byen kom på Unesco-liste, har så mange mennesker besøgt den

Lotte Præst er foruden formand for handelsstandsforeningen i Christiansfeld også indehaver af Martensens Boghandel. Hun har hele sommeren kunnet observere på gaden og i sin butik, at der har været langt flere turister i byen end normalt om sommeren. Arkivfoto: Søren Gylling
Et stort antal gæster har denne sommer besøgt Christiansfeld til glæde for blandt andet butikker og cafeer. Ikke siden den sommer, hvor byen kom på Unescos verdensarvliste, har så mange gæstet byen.
Annonce

Christiansfeld: Når formanden for handelsstandsforeningen i Christiansfeld, Lotte Præst, kiggede op og ned ad gaderne i bymidten i sommerferien, var der godt fyldt op med mennesker det meste af tiden.

Både hun, indehaveren af tøjbutikken Smuksakk og lederen af Christiansfeld Centret fortæller samstemmende, at der i den forløbne sommer har været ekstraordinært mange turister i Herrnhuter-byen, som i kraft af sin placering på Unescos verdensarvsliste er en attraktion og udflugtsmål.

- Det har været helt utroligt at se op ad gaden i sommer, for det er væltet med mennesker på gaden, og det har generelt været en rigtig fin sæson for butikker og cafeer i Christiansfeld, fortæller Lotte Præst, der både er indehaver af Martensens Boghandel og er formand for Christiansfeld Handelsstandsforening.


Normalt er halvdelen af vores gæster danskere og halvdelen udlændinge, men i år var 90 procent af dem danskere.

Lise Thomsen


Den konstituerede leder af Christiansfeld Centret og Unesco site manager, Lise Thomsen, slår ligeledes fast, at byen har været i særklasse velbesøgt i år, hvor mange danskere holdt ferie i hjemlandet på grund af coronapandemien.

Annonce

Godt byvejr

I Christiansfeld Centret tæller man antallet af gæster, og normalt besøger omkring 6000 gæster centret i juli, oplyser Lise Thomsen. Men i år er tallet braget op på hele 10.000 besøgende, og dette tal er på højde med besøgstallet fra 2015, hvor byen netop var kommet på Unesco-listen og derfor fik stor opmærksomhed.

- Det har været en ekstraordinær sommer. Normalt er halvdelen af vores gæster danskere og halvdelen udlændinge, men i år var 90 procent af dem danskere. I juli var det jo ikke strandvejr men derimod fint byvejr, og det kom os til gode, siger Lise Thomsen.

Hun fortæller, at man i forbindelse med centrets evaluering af sommeren har besluttet, at man næste sommer vil udvide den ene daglige byrundtur til to, der ligger på to forskellige tidspunkter af dagen. Dermed kan man sprede gæsterne mere ud over dagen og undgå, at de klumper sig sammen.

Lise Thomsen forklarer, at man desuden vil arbejde på at sprede turisternes interesse for Christiansfeld mere ud over året og for eksempel vil forsøge at tiltrække flere til en række arrangementer i november, der er kulturarvsmåned.

Lotte Præst peger på, at den velbesøgte sommer først og fremmest betyder, at butikkerne i byen overlever trods corona, og at danskerne har fået øjnene op for Christiansfeld.

- Vi skal da måske tænke på, om vi skal profilere os lidt længere væk end kun i de lokale aviser, siger Lotte Præst.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde For abonnenter

Barn skulle onanere med børste, og ung kvinde blev voldtaget: Læs uddrag af anklageskrift mod 22-årig fra Varde

Annonce