Annonce
Billund

Turisterne efterspørger restauranter og gratis oplevelser i Billund

Louise Fischer vil gerne have tempoet ned og flere cykler ind i Billund, så turisterne også får øje på det nære og lokale. Arkivfoto: Martin Ravn
Billund Erhvervsfremmes mobile turistinformation har i år haft kontakt med 1800 turister over ni uger. De har givet feedback via et spørgeskema på deres oplevelse i Billund.

Billund: Billunds mobile turistinformation "tuk-tuk´en" og de tre ansatte, der i år har kørt den, har talt med 1800 turister over ni uger. Sidste år mødte "tuk-tuk'en" 358 personer over en periode på seks uger.

- Resultatet er yderst tilfredsstillende. Når der ikke har været turister, har medarbejderne været opsøgende. Desuden har tuk-tuk'en ændret både udseende og indretning, så det står mere tydeligt frem, at det er en turistinformation med service og ikke salg for øje, siger Louise Fischer, turismekoordinator ved Billund Erhvervsfremme.

Årets tre medarbejdere har desuden afleveret et spørgeskema til turisterne sæsonen igennem og ført logbog over resultaterne. Det er blevet til en lille rapport, som der også tages udgangspunkt i, når Billund Erhvervsfremme lancerer en ny hjemmeside for turister.

Turisterne har peget på flere ting, og transport, skiltning og vejspærringer og adgang til parkeringspladser går igen.

- Kommer man ikke i bil, er offentlig transport en klar hæmsko for turisterne. Turisterne beskriver den som både lang og besværlig, siger Louise Fischer.

Annonce
Det fysiske turistkontor har haft 200 gæstebesøg mod 125 i 2018. Lokationen Lalandia var topscorer på turismekontakt, herefter Lego House, og mindst flow og kontakt var der hos Legoland, hvor turisterne er meget målrettede.

Louise Fischer, turismekoordinator

Billund skal skilte mere

Dertil har vejspærringer i Billund by og skiltning også været noget, som turisterne har sat finger på.

- Mange beskriver skiltningen i byen som håbløs. De kan ikke finde ud af, hvor hvad ligger. For os kan det virke logisk, men det er det ikke for dem, siger Louise Fischer, der også kan nævne, at parkeringspladser har været et emne for årets turister.

Dertil er der bred enighed blandt turisterne om, at de ønsker mere shopping, flere restauranter og flere lokale og ikke mindst gratis oplevelser.

Drøm om cykler

Louise Fischer håber, at der til næste år vil blive udarbejdet ét samlet kort til til turisterne - et simpelt, billigt og effektivt navigationsredskab, der skal tilfredsstille netop det, turisterne efterspørger.

- Mange forstår slet ikke, at de er kommet til en lille by. De spørger stadig efter, hvor shoppingcentret er, siger Louise Fischer, der på længere sigt drømmer om et cykelkoncept til Billund.

- Det vil betyde, at folk kommer ned i tempo og begynder at se og lade sig inspirere af de små ting, siger Louise Fischer, der gerne så et skræddersyet og fleksibelt cykeludlejningskoncept med forskellige såkaldte "cykelhubs" rundt om i Billund og i lufthavnen.

Turismekoordinator Louise Fischer er godt tilfreds med turistsæsonen i Billund. Foto: Martin Ravn
Billunds mobile turistinformation har mødt ikke færre end 1800 turister over ni uger. Foto: Privat
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce