Annonce
Tønder For abonnenter

Turistforening udpeget som skurk i vækstråds-rod

Formanden for Rømø-Tønder Turistforening, Martin Iversen, afviser at have stået i vejen for vækstrådets virke. Men han anerkender, at han kæmper for medlemmernes interesser og for foreningens suverænitet. Foto: Hans Christian Gabelgaard
Baggrunden for den pludselig afgang af direktør i Vækstråd Tønder, Lene Grønning, skyldes ifølge en redegørelse til politikerne markant uenighed og manglende samarbejdsvilje fra de involverede parter. Især Rømø Tønder Turistforening bliver i en intern sagsfremstilling nævnt som den organisation, der har stået i vejen for at vækstrådet kunne blive en succes.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Dansksindede sydslesvigere skal lettere kunne blive danskere

Læserbrev: De skal ikke blive glemt! Sådan sagde den tidligere Venstre-statsminister Niels Neergaard for 100 år siden på Dybbøl. Hans ord står stadigvæk som en garanti for støtte, sammenhold og samarbejde mellem Folketinget og sydslesvigerne. Derfor var det kun naturligt, at den tidligere Venstre-regering i 2018 gjorde det lettere for dansksindede sydslesvigere at opnå dansk statsborgerskab. Dog er vi i Folketinget blevet gjort opmærksomme på, at der efter regelændringerne i 2018 er opstået en uholdbar situation. For som reglerne er på nuværende tidspunkt, bliver dansksindede sydslesvigere med bopæl i Danmark, der ønsker dansk statsborgerskab efter de lempede regler, stillet dårligere end hvis vedkommende er bosiddende syd for grænsen. Det går ikke, da vi gerne skulle have letforståelige og simple regler, så de dansksindede sydslesvigere bosat i Danmark har let mulighed for at blive statsborgere såfremt de ønsker det. Derfor har et bredt flertal i Folketinget nu ændret reglerne, så de er ens uanset om man bor på den ene side af grænsen eller ej. Her, 100 år efter genforeningen, fungerer området omkring den dansk/tyske grænse som et forbillede for hele verdenen. Jeg håber, at vi med dette lille skridt har gjort vores til, at samarbejdet og fællesskabet bliver endnu stærkere.

Annonce