Annonce
Aabenraa

Turistforeningen er klar med programmet for sommerens guidede ture

Der vil igen i år være gratis gåture med vægterne sommeren igennem. Arkivfoto

Aabenraa: Turistforeningen for Aabenraa og Grænselandet har nu sommerens udflugtsprogram klar. Der tilbydes fem forskellige guidede ture hen over sommeren, ligesom man igen tilbyder vægterture gratis hver onsdag.

- Vi har igen allieret os med passionerede guider, der kan vise byen frem og fortælle om Aabenraas skatte. Vi tilbyder forskellige guidede ture, som blandt andet tager afsæt i nogle af Aabenraas smukkeste naturområder. Alle interesserede kan få et indblik i områdets beundringsværdige natur og få en historisk fortælling om Aabenraa og omegn, fortæller bureauleder Sarah Jürgensen i en pressemeddelelse.

De guidede ture består af både naturvandringer og byvandringer, herunder også temavandringer – den efterspurgte byvandring med maritimt tema tilbydes igen.

Annonce

Fem guidede ture

De fem ture er "Grænsehistorier ved Kobbermølle". Her kan man bl.a. opleve Europas mindste grænseovergang og høre om Gendarmstien, Krusådalen og Kobbermølle. Turen "Hærvejen og Gejlå" viser og fortæller om Hærvejen, Bommerlund Kro og naturligvis Bommerlund-snapsen. Turen går også til Gejlå Bro. "Gendarmstien ved Sønderhav" giver mulighed for at nyde den smukke udsigt over Flensborg Fjord.

"Tur til Barsø", hvor man kan opleve Danmarks største økologiske ø og høre historien om dens fantastiske natur og kulturhistorie. På "Maritim Byvandring" kan man høre om Aabenraa bys søfartshistorie og nyde turen igennem byens havnekvarter.

Bureauleder Sarah Jürgensen fortæller, at man skal booke turene online på Turistbureauets hjemmeside, og at der er et begrænset antal pladser på turene.

Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Vejen Kommune vinder vigtigt slag om Skovgårdsvej: Har handlet efter bogen

Aabenraa

Kæmpe narkofangster ved grænsen

Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce