Annonce
Esbjerg

Turistrekord på Fanø venter: Sommerhusejere kan score endnu mere på danskernes corona-ferie til næste år

Sommerhusene til udlejning på Fanø har stort set alle været udlejet sommeren igennem. Og endnu flere danskere ser ud til også at satse på det danske sommerland til næste år. Pr-foto
Danskerne er klar til endnu en ferie i sommerbolig i Danmark til næste år. Udlejningsbureau på Fanø oplever rekordmange for-bookinger til 2021.

Fanø:  Udlejningen af ferieboliger har slået alle rekorder på Fanø i år - og danskernes lyst til at holde ferie hjemme i Danmark fortsætter til næste år.

Det viser bookinger til foråret og sommeren 2021 hos udlejningsfirmaet Sol og Strand Fanø.

De såkaldte forbookinger for alle Sol og Strands feriehuse og -lejligheder på Fanø ligger nu 12 procent foran sidste år, mens højsæsonen er steget med 19 procent i forhold til samme tidspunkt i fjor.

Annonce

Interessen fortsætter

Og det er danskere, der vil holde ferie hjemme. Over dobbelt så mange danskere har allerede nu booket ferie på Fanø til næste år - nemlig 116 procent flere i højsæsonen - i forhold til forbookinger på samme tidspunkt sidste år.

73 procent flere danskere har bestilt feriebolig på Fanø, hvis man ser på bookinger i hele 2021 indtil nu.

- Det tegner til, at den store interesse hos danskerne for at holde ferie i Danmark fortsætter til næste år, siger Kent Nymark, bureauchef ved Sol og Strand Fanø, som kan se tilbage på en coronasommer med fuldt tryk på udlejningen.

Annonce

Heftigt ferieår på Fanø

Genåbningen af den dansk-tyske grænse den 15. juni efter måneders corona-nedlukning satte Fanø og sommerhus-udlejningen på den anden ende.

- Det har været et heftigt og voldsomt år med coronanedlukning og travlhed med at give de tyske kunder tilgodebeviser og ombookinger i marts. Hvorefter vi på fem dage, inden grænserne åbnede igen den 15. juni, skulle have alt klar til de første gæster, fortæller Kent Nymark.

Medarbejdere var hjemsendt på lønkompensation indtil da, men med forstærkninger på kontoret lykkedes det for de fem kontoransatte og rengørings- og serviceholdet på cirka 50 timelønnede at være klar til de tyske gæster.

- Derefter havde vi gennem sommeren 12 uger, hvor vi havde nærmest fuldt booket. Det har vi aldrig prøvet før, fortæller Kent Nymark, bureauchef for Sol og Strand Fanø.

Annonce

Ferielejligheder også udlejet

De mange feriegæster har også givet medvind til Sol og Strands udlejning af de 65 ferielejligheder i Fanøbad Ferielejligheder.

Et nyt samarbejde om udlejning af ferielejlighederne ved Fanø Bad er gået så godt, at Anita Petersen, formand for ejerforeningen og bureauchef Kent Nymark, Sol og Strand, har forlænget udlejningsaftalen med to år. Privatfoto

Fordi Sol og Strand Fanø har overtaget firmaet Lynggaard Sommerhusudlejnings kunder, kan man ikke sammenligne med udlejningen sidste år. Men i højsæsonen i uge 27 til 33 har Sol og Strand på Fanø udlejet 80 procent af lejlighederne i Fanøbad-centret, som ellers har været gennem nogle hårde år - blandt andet efter lukningen af badelandet Nordsøbadet.

Også i lejlighederne var de fleste gæster danske - nemlig hele 81 procent.

Sol og Strand Fanøs udlejning af de 65 lejligheder er gået så godt, at ejerforeningen for lejlighederne nu har indgået en aftale om udlejning gennem Sol og Strand Fanø, der løber i to år.

- Vi har gennem hele perioden haft et positivt samarbejde med ejerforeningen, og vi er derfor meget glade for, at ejerforeningen har besluttet at fortsætte udlejningen hos os, siger Kent Nymark.

Fanøbad Ferielejligheder har oplevet medvind og en forrygende sommer med stort set alt udlejet i de to måneder i højsæsonen. Pr-foto

Han fortæller, at lejlighederne i Fanø Bad blot 100 meter fra Vesterhavet er eftertragtede blandt feriegæsterne.

- Ejerne har haft rigtig god udlejning i år. Det har været markant bedre end de seneste år, fortæller bureauchefen, som sammen med de fire Sol og Strand-kolleger på Fanø har arbejdet  med markedsføring, beskrivelser og fotos for de 65 ejere af lejlighederne.

- Det har været en stor mundfuld, men vi er kommet godt fra start og har haft markant flere danske lejere i sommer, fortæller han.

En af de moderne ferielejligheder i centret Fanøbad Ferielejligheder. Ejerne indkasserer et pæn lejeindtægt i år. Pr-foto

Sol og Strand Fanø

Udlejning: 290 feriehuse - heraf 65 ferielejligheder i Fanø Bad.

Adresser: Postvejen 16 (tidligere Familierestaurant Fanø) og receptionen ved Fanøbad Ferielejligheder.

- Store feriecentre er ikke noget, vi har drevet før, men i samarbejde med ejerne har vi fået tingene til at køre og bemander receptionen i centret alle fem dage fra påske til efterårsferien, så vi kan klare bookinger og reklamationer straks - og på et minut gå med hen i en lejlighed og kigge på eventuelle problemer, siger bureauchefen.

Kent Nymark og hans folk arbejder på at skabe mere liv og gang i forretningen ved Fanø Bad.

- Vi skal have gang i udlejningen og generere omsætning og vækst gennem gode ferieoplevelser. Og her er Nordsøbadet vigtigt. Jeg håber, at det lykkes at få indsamlet penge til at renovere badelandet. Det vil give et kæmpeløft til hele Fanø, hvis badet kommer i drift igen, mener han.


Vi har haft en rigtig god udlejning af lejlighederne.

Kent Nymark, Sol og Strand Fanø


Anita Petersen, formand for ejerforeningen Ferielejlighederne Fanø Bad, er glad for, at samarbejdet med Sol og Strand fortsætter.

-Vi har haft en rigtig god belægningsprocent på vores lejligheder, og det er baggrunden for, at vi vælger at tegne en udlejningsaftale for yderligere to år, fortæller Anita Petersen.

Ejerne af lejlighederne forventer en lige så god belægningsprocent til næste år som i år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Kvinde blev væk fra retten: Nu er hun dømt for at lade sine seks hunde bo i mørk gang fyldt med urin og afføring

Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Annonce