Annonce
Tønder

Turistsamarbejde: Erhvervsråd opfordrer til at tænke stort

Hvor skal vi hen: Tønder Erhvervsråd håber på en snarlig afklaring af det fremtidige turistsamarbejde, og formand Bo Kjelkvist opfordrer til at tænke stort. At vælge mellem Esbjerg/Fanø kommuner eller de tre sønderjyske kommuner er ikke nødvendigvis et enten eller, siger han.  Foto: Hans Christian Gabelgaard
Formanden for Tønder Erhvervsråd, Bo Kjelkvist, håber på en snarlig afklaring af det åbne spørgsmål om det fremtidige turistsamarbejde.  De lange sagsforløb på snart to år har været flovt, siger han.
Annonce

TØNDER: I løbet af de kommene uger afgør medlemmerne af Rømø Tønder Turistforening ved afstemning, i hvilket retning det fremtidige turistsamarbejde skal gå. Valget står reelt mellem et sønderjysk samspil eller et samarbejde op langs vestkysten med Esbjerg og Fanø kommuner. At der nu kommer en afgørelse, er ikke et øjeblik for tidligt.

Det mener formanden for Tønder Erhvervsråd, Bo Kjelkvist.

- Jeg synes, at det har været flovt at repræsentere Tønder i Business Region Esbjerg-regi, når snakken er faldet på destinationssamarbejdet. Det kan vi ikke være bekendt. De øvrige aktører har jo også brug for at komme videre med deres arbejde. Dialogen har pågået i snart to år, sagde Bo Kjelkvist i sin årsberetning på erhvervsrådets netop afviklede generalforsamling.

Uden konkret at anbefale hverken den ene eller den anden løsning opfordrede erhvervsrådets førstemand til ikke at gå i for små sko.


Jeg synes at, det har været flovt at repræsentere Tønder i Business Region Esbjerg-regi, når snakken er faldet på destinationssamarbejdet. Det kan vi ikke være bekendt.

Bo Kjelkvist, formand, Tønder Erhvervsråd


-  Vi kan kun opfordre turisterhvervet til at tænke stort og indgå i alliancer, som giver synergier og samskabelse til glæde for hele kommunen. Hvorfor ikke slå det hele sammen med Tønder i centrum. Jeg mener ikke, at det ene udelukker det andet. Jo større og mere afvekslende vores turistdestinationer er, jo bedre er det for turisme-erhvervene.  Vi vil gerne fra Tønder Erhvervsråds side skynde på en beslutning, lyder det fra formanden.

Annonce

Nye medlemmer

I sin årsberetning så Bo Kjelkvist tilbage på tiden fra sidste generalforsamling i april sidste år. Dengang var Tønder Erhvervsråd i dyb krise oven på blandt andet opsigelse fra erhvervs- og udviklingsdirektør Lene Grønning og et Tønder Vækstråd i ruiner. Det har kostet megen tid og mange kræfter at rette op på tingene, men ifølge Bo Kjelkvist er erhvervsrådet nået langt både med hensyn til en strategi og måden, hvorpå erhvervslivet fremadrettet organiserer sig.

Erhvervsrådet

Tønder Erhvervsråd er en medlemsforening, hvis opgave og rolle er at medvirke til at skabe vækst og udvikling i Tønder Kommune i et tæt, konstruktivt og dialogorienteret samarbejde med erhvervslivet, turisterhvervet og ikke mindst kommunen.

Tønder Erhvervsråd finansieres primært af kommunale midler, og arbejder i forbindelse med en indgået resultatkontrakt med Tønder Kommune ud fra bl.a. følgende målsætninger:

 - at skaffe flere midler til aktiviteter, som understøtter lokale virksomheder gennem projekter og indtægtsdækket virksomhed

- at samarbejde med andre relevante erhvervsfremmeorganisationer, lokalt regionalt og på landsplan

- at arbejde på at tiltrække nye virksomheder og iværksætteri

- at understøtte udviklingen af eksisterende virksomheder, herunder generationsskifter og bestyrelsesarbejde

-  at understøtte uddannelse og opklassificering af arbejdskraft

- at bidrage til branding og markedsføring af vores egn

Senest er Peter Andreasen i marts ansat som ny direktør for erhvervsrådet, og ikke mindst hans indsats har været afgørende for at erhvervsrådet også i corona-krisen har været synlig for omverdenen. Aktiviteterne med blandt andet 900 virksomhedskontakter gennem besøg, telefonopkald og arrangementer har medført, at erhvervsrådet har fået 52 nye medlemmer således at man nu er oppe på over 250 medlemmer, som også var medlemstallet før krisen i 2017.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

To skiftet ud i Darum Menighedsråd

Kolding For abonnenter

Dybt skuffet socialdemokrat forlader kamp om at blive spidskandidat: Fik kun tre stemmer ved opstillingsmøde

Annonce