Annonce
Læserbrev

Turistsamarbejde: Rolig nu

LÆSERBREV: Det fremgår af JydskeVestkysten den 4. oktober, at Martin Iversen, formand for Rømø Tønder Turistforening, står uforstående og stejlt overfor det indgåede politiske budgetforlig, der lægger op til et destinationssamarbejde på turismeområdet med Esbjerg og Fanø.

Han udtaler endvidere: Vi er ikke blevet hørt eller inddraget, som det ellers er blevet stillet os i udsigt.

At Martin Iversen er gal, kan jeg godt forstå.

For ser man på teksten på Tønder Kommunes hjemmeside står det præcis som angivet af JydskeVestkysten.

Og ja, det kan godt læses som om et destinationssamarbejde med Esbjerg og Fanø allerede er besluttet via budgetaftalen.

Men det er det ikke.

Og jeg tror, at årsagen til forvirringen skyldes, at der må have været en lille ”sættenisse” eller tastefejl på spil i processen.

Forligsparterne blev nemlig enige om, at der skulle stå: ”… arbejdes der videre med etablering af et evt. destinationsselskab”.

Så de tre små bogstaver ”evt.” blev ikke medtaget i teksten, selvom vi alle var enige om, at de skulle med.

For sagen er jo den, at økonomiudvalget i foråret bemyndigede borgmesteren til at sondere om der var en mulighed for et samarbejde de tre kommuner imellem.

Og når borgmesteren har sonderet, og kommer med et udkast til en aftale, skal denne først behandles i økonomiudvalget og efterfølgende i kommunalbestyrelsen. Og før den bliver behandlet der, skal den selvfølgelig i høring hos blandt andre Rømø-Tønder Turistforening.

Det er det, vi har aftalt. Og det er sådan, det kommer til at foregå.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce