Annonce
Tønder

Turistsamarbejde: Statsautoriseret revisor skal overvåge online-afstemning

Formanden for Rømø Tønder Turistforening, Martin Iversen, siger, at der ikke må herske tvivl om udfaldet af den forestående afstemning. Derfor er muligheden for at fortryde og ændre sin elektroniske stemmeafgivelse med en opringning til turistchefen, blevet sløjet. Foto: Annett Bruhn
Rømø Tønder Turistforening sløjfer fortrydelsesretten ved den forestående afstemning om destinationssamarbejde.
Annonce

TØNDER: Medlemmerne i Rømø Tønder Turistforening er splittet i spørgsmålet om det fremtidige turistsamarbejde, og stemningen i medlemskredsen er tilsyneladende så anspændt, at den forestående online-afstemning vil blive overvåget at en statsautoriseret revisor.

Usikkerheden omkring afstemningsresultatet blev rejst på medlemsmødet onsdag aften, hvor bølgerne gik højt, og hvor tidligere Danske Bank-direktør Solveig Andersen rejste spørgsmålet om, hvoran man sikrede sig, at alle stemmer er der til sidst og bliver optalt korrekt.


Der skal ikke herske tvivl om, at der ikke er nogen, der kommer til at manipulere med denne afstemning. Der er ikke nogen, der kommer til at "overrule" nogen.

Martin Iversen, formand for Rømø Tønder Turistforening, Møgeltønder


Spørgsmålet fik turistforeningens formand, Martin Iversen, til reagere:

- Det er for langt ude. Det er konspirationsteorier. Alle stemmer bliver talt, og der vil være en statsautoriseret revisor tilstede, sagde han.

Annonce

Usikkerheden

Når der er opstået usikkerhed om afstemningsresultatet, skyldes det, at det af mødeindkaldelsen fremgik, at der i forbindelse med den forestående elektroniske afstemning var indbygget en fortrydelsesret.

- Skal den afgivne stemmes ændres, sker dette på telefonisk kontakt til Kenneth (Kenneth Madsen, turistchef, red.). Herefter er stemmen bindende, lød fremgangsmåden.

Ifølge Martin Iversen er denne mulighed nu blevet sløjfet. De afgivne elektroniske stemmer tæller, og stemmeafgivelsen kan ikke fortrydes.

Annonce

Tre valgmuligheder

- Der skal ikke herske tvivl om, at der ikke er nogen, der kommer til at manipulere med denne afstemning. Der er ikke nogen, der kommer til at "overrule" nogen.  Vi kunne have valgt at gøre alt dette på et mindre informativt niveau. Men vi valgte som udvalg og som bestyrelse at bruge rigtig megen tid på at få den rigtige, faktabaserede viden frem og forelagt vore medlemmer. Man skal huske på, at for to år siden var udmeldingen fra det politiske system, at man skulle indgå i et destinationssamarbejde. Det fik vi pillet fra,  og vi står nu reelt med tre valgmuligheder, siger Martin Iversen.

Rømø Tønder Turistforening har cirka 110 medlemmer. Hvert medlemsskab udløser en stemme. Ved afstemningen, der skal gennemføres i løbet af de kommende dage, skal medlemmerne stemme på et destinationssamarbejde med Esbjerg/Fanø kommuner, et samarbejde med de tre øvrige sønderjyske kommune, eller at foreningen fortsætter selvstændig som nu.

Bestyrelsens anbefaling er, at medlemmerne sætter kryds ved det sønderjyske samarbejde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Esbjerg

Coronaen lagde dæmper på Knæk Cancer i Esbjerg:: Færre mødte op på Tobakken til Tænd Et Lys-ceremonien

Annonce