Annonce
Sønderjyske Fodbold

Turneringschef afviser ændring: SønderjyskE kan blive trukket fra Europa-kapløb

Sportschef Hans Jørgen Haysen håber, at reglerne bliver ændret, så det ikke kan være en ulempe for SønderjyskE at vinde pokalfinalen. Men reglerne bliver ikke ændret, lyder det fra Divisionsforeningen. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Annonce

Det er ikke en ubetinget fordel for SønderjyskE at vinde pokalturneringen. Det skriver tipsbladet.dk.

Hvis SønderjyskE vinder onsdagens pokalfinale mod AaB, vil holdet nemlig blive trukket ud af superligaens Europa-playoff, som klubben ellers vil kvalificere sig til, såfremt man fastholder pladsen som nummer to eller tager førstepladsen i gruppen.


Det ser vi på som et rigtig, rigtig uheldigt scenarie.

Sportschef Hans Jørgen Haysen


Bliver SønderjyskE trukket ud, vil klubben ikke have mulighed for at spille sig til en syvendeplads og på den måde indkassere flere tv-penge.

Der er en million kroner til forskel på at slutte som nummer syv og nummer ti.

- Det ser vi på som et rigtig, rigtig uheldigt scenarie. Jeg kan godt se, at man ikke kan få to Europa League-pladser, men at man ikke får mulighed for at ende så højt i tabellen som muligt, det er godt nok en meget uheldig situation, siger sportschef Hans Jørgen Haysen til TV2 Sport.

Han appellerer, at der bliver kigget på sagen.

Men over for TV2 Sport afviser Divisionsforeningens turneringschef, Peter Ebbesen, at lave om på reglerne på dette tidspunkt i sæsonen. Han henviser til, at situationen stadig er hypotetisk, fordi det kræver, at SønderjyskE vinder pokalfinalen og samtidig ender som nummer et eller to i gruppen. Han udtrykker dog også forståelse for håbet om en regelændring.

- Jeg kan godt forstå, SønderjyskE føler for det, når de står i situationen, men det er ikke et scenarie, der er opstået endnu. Og hvis det opstår, kan vi ikke gøre andet end at henvise til, at sådan er det i turneringsreglerne, og alle klubber har selv været med til at bakke op om, at sådan skal det være, siger han til TV2 Sport.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

100 år siden Genforeningen: En stor dag for Sønderjylland, Danmark og Verden

Annonce