Annonce
Læserbrev

Tusind tak til jer i hjemmeplejen

Læserbrev: Min mor har igennem de sidste 15 år modtaget hjemmehjælp af hjemmehjælpen, der møder ind i Taps. Det er til stor glæde for både min mor og min far. Min far døde desværre ganske uventet for 14 dage siden, og jeg som datter og mine brødre er dybt taknemmelige for den støtte og hjælp, vi har fået og får til vores mor, der er afhængig af hjælp hele døgnet. Ydermere træder hjemmesygeplejen ind og yder sorgstøtte til vores mor. Det er så rørende og kærligt, at jeg ikke ved, hvordan jeg nogensinde kan vise dem min taknemmelighed.

Mange steder i Danmark er hjemmehjælpen udskældt, og de får ofte i medierne "et hak i tuden". Ord som manglende omsorg og nærvær, dårlig struktur er blandt andet det man i medierne kan læse om.

Men jeg må sige, at jeg er imponeret over den måde, de har været her for vores mor og for os alle midt i vores dybe sorg. Vores mor er kun 67 år og skleroseramt, og vores far nåede kun at blive 70 år. Han var i super god form og har passet vores mor i alle årerne, selvfølgelig med hjælp fra hjemmeplejen.

De kærlige ord de søde SSH og SSA siger om at komme hos vores forældre er helt rørende. De har grædt med os og er så fantastiske. Ligeledes både visitator og sygeplejelederen. Vi takker alle for støtte og omsorg.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Nye tegn på jødehad er skændige

I disse dage er det 81 år siden den uhæmmede ondskab blev sluppet løs, da nazisterne og deres medløbere angreb jødiske synagoger, forretninger og hjem. Cirka 600 værgeløse mennesker blev myrdet i perioden mellem den 7. og den 13. november, mens omkring 30.000 blev sendt i koncentrationslejre som optakt til en forfølgelse, der senere blev uendelig meget værre med seks millioner myrdede jøder i den tysk kontrollerede del af Europa. Men en af de sørgeligste og mest tåbelige fordomme, nemlig antisemitismen, lever stadig – også her i Danmark. Således kan Randers Amtsavis berette, hvordan flere end 80 gravsteder på byens jødiske begravelsesplads natten til søndag blev skændet med maling og klistermærker i form af gule davidsstjerner med påskriften ”Jude”. Denne stjerne blev forfølgelsens symbol for ofrene, der var tvunget til at bære tegnet på deres religiøse tilhørsforhold fra 1941 og indtil deres død eller for de få heldiges vedkommende frem til krigens afslutning. Samme afskyelige klistermærke er også blevet placeret på postkassen foran en jødisk families bopæl i Silkeborg. Blandt antisemitismens mange fædre er uvidenhed, fordomme og banal trang til at gøre andre mennesker ondt. For rationelt tænkende mennesker er fænomenet derfor uforståeligt. I Danmark har der levet jøder i hvert fald siden 1600-tallet og måske endnu længere tilbage. Siden 1814 har jøderne haft nøjagtig de samme rettigheder som alle deres øvrige danske landsmænd og er en fuldt integreret del af vores fælles fædreland. Naturligvis har jødiske danskere ydet enorme bidrag til dansk kultur, videnskab og økonomi. Men reelt er der ingen grund til specielt at fremhæve den dansk-jødiske histories stjerner. Vores indbyggere med jødisk baggrund bidrager uanset deres position til vores samfund ganske som alle andre danskere. Og uanset religiøs baggrund har alle danskere ret til et liv i frihed og tryghed. Disse fornyede tegn på jødehad er ganske enkelt skændige.

Sport

'En kæmpe fejltagelse af ledelsen': Fans er utilfredse med fyring af succestræner

Annonce