Annonce
Nordtyskland

Tusinder af landmænd er med ved nye protester

Cirka 1700 traktorer og andre landbrugskøretøjer deltog ved demonstrationen i Rendsburg. Arkivfoto: Dana Frohbös.
Tre uger efter deres første protestaktion er cirka 1500 landmænd fra Slesvig-Holsten klar til torsdag atter at lamme den nordtyske trafik, når de med kolonner af traktorer protesterer mod nye miljøkrav.
Annonce

RENDSBURG: Tre uger efter den store bondedemonstration i Rendsburg er de slesvig-holstenske landmænd klar til nye protester. Mindst 1500 repræsentanter for erhvervet sætter med deres traktorer torsdag kurs mod Hamborg, hvor miljøministrene fra forbundsregeringen og delstaterne mødes til deres efterårskonference.

I alt regner arrangørerne med, at omkring 3000 traktorer deltager i protesterne, hvor også landmænd fra Mecklenburg-Vorpommern, Niedersachsen, Brandenburg og flere andre delstater forventes at være med.

Kolonnerne drager afsted mellem klokken syv og 7.30, hvorefter de atter sætter kurs mod deres respektive hjemegne omkring klokken 15. Resultatet bliver med sikkerhed omfattende kaos på det nordtyske vejnet.

Det har vist sig, at politikerne nok kommer med velmenende bemærkninger. Men konkret sker der kun lidt.

Landmand Thomas Andresen.

Annonce

Politikere lytter ikke

- Det har vist sig, at politikerne nok kommer med velmenende bemærkninger. Men konkret sker der kun lidt, mener landmand og medarrangør Thomas Andresen fra Sillerup vest for Flensborg.

Især er landmændene vrede på forbundsrepublikkens miljøminister Svenja Schulze.

- Hidtil har hun afvist enhver dialog. Derfor benytter vi muligheden i Hamborg til at gøre opmærksom på os selv, forklarer Thomas Andersen.

Traktordemonstrationerne i Rendsburg for tre uger siden havde deltagerne selv organiseret via de sociale medier uden bistand fra landbrugsorganisationerne. Denne gang er den slesvig-holstenske landboforening en del af aktionen. Ganske vist medvirker landboforeningen ikke med tilrettelæggelsen af traktorkolonnerne køretur. Men ved demonstrationen i Hamborg er organisationen repræsenteret af blandt andre vicepræsident Klaus-Peter Lucht, der vil tale til forsamlingen.

Landmændenes vrede retter sig mod nye, tyske regulativer. De fastlægger blandt andet strenge grænser for brugen af gødning og pesticider. Formålet er blandt andet at beskytte insekter i naturen.

De slesvig-holstenske landmænd har tidligere betegnet de nye regler som en indirekte ekspropriering af deres jord, fordi de ikke længere i fuld omfang kan benytte arealerne i produktionen.

Annonce

Kræver samarbejde

- Vores overordnede krav er, at forbundsregeringens og delstaternes miljøministre i højere grad satser på samarbejde i stedet for hele tiden at komme med nye forbud og krav, siger pressetalsmand Kirsten Hess fra landboforeningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Nu kan borgere med milde symptomer selv booke coronatest uden hjælp fra lægen

Annonce