Annonce
Udland

Tusinder er på vej mod Quito for at protestere mod benzinpriser

Rodrigo Buendia/Ritzau Scanpix
20.000 indfødte kan være på vej mod Ecuadors hovedstad for at demonstrere mod øgede benzinpriser onsdag.

Hundredvis af indfødte ecuadorianere og landmænd stødte mandag sammen med sikkerhedsstyrker, da de marcherede mod hovedstaden Quito for at protestere mod stigende brændstofpriser.

Politiet og militæret brugte tåregas i et forsøg på at sprede de mange demonstranter i den lille by Machachi i udkanten af Quito.

Demonstranterne råbte slagord og blokerede veje i Machachi med brændende bildæk.

- Flere end 20.000 indfødte ecuadorianere er på vej mod Quito, siger Jaime Vargas, der leder paraplyorganisationen for indfødte La Confederación de Nacionalidades Indígenas del Ecuador (Conaie).

Conaie spillede tilbage i 2000 en hovedrolle, da daværende præsident Jamil Mahuad blev tvunget til at træde tilbage under en anden økonomisk krise i landet.

Ecuador har været ramt af demonstrationer, efter at øgede priser på brændstof på op til 120 procent trådte i kraft den 3. oktober.

Tusindvis af indfødte er ifølge Conaie på vej mod Quito til en stor demonstration, der er planlagt til at finde sted onsdag.

Allerede søndag satte mange demonstranter fra den sydlige Andean-provins kurs mod hovedstaden. Nogle af dem er gående, mens andre får lift af forbikørende.

Demonstranterne oplyser, at andre grupper af indfødte ligeledes er på vej mod Quito fra den nordlige del af landet for at deltage i onsdagens protest.

Demonstrationerne er de største i Ecuador i et årti og er ført an af transportfagforeninger, men omfatter også studerende og andre.

Hidtil har protesterne mod regeringens økonomiske politik efterladt en civil død. 77 andre personer er sårede. De fleste af dem er medlemmer af sikkerhedsstyrkerne, oplyser regeringen.

I alt er 477 personer tilbageholdt.

- Jeg vil gerne gå i dialog med jer, mine indfødte brødre, som vi deler så mange prioriteter med, sagde præsident Lenin Moreno i en radiotale søndag.

- Lad os drøfte, hvordan vi bedst bruger vores nationale ressourcer til at hjælpe de, der trænger mest, sagde han.

/ritzau/AFP

Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Henrik forlod hamsterhjulet og flyttede til en ø: Tjener en fjerdedel og har aldrig været lykkeligere

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Jørgen kæmper om at blive Danmarks bedste kloakmester: - Det er vigtigt for mig at vide, at jeg gør et godt stykke arbejde

Annonce