Annonce
Nordtyskland

Tusinder protesterer mod stop for aborter på sygehus

Både Anne Redmann fra familierådgivningen Pro Familia i Flensborg og kommunens ligestillingsrådgiver, Verena Balve, er aktive i aktionen. Foto: Michael Staudt.

FLENSBORG: 2500 personer har skrevet under på en protest mod, at der ikke vil blive udført aborter på Flensborgs kommende supersygehus. Meldingen kom for cirka tre uger siden, og har skabt uro i Flensborg.

Derfor tog en gruppe kvinder fat på at indsamle underskrifter mod beslutningen. Allerede lørdag skrev 300 under på protesten, da kvinderne gik på gaden i det indre Flensborg.

Parallelt kører den en indsamling på nettet. Onsdag havde cirka 2500 personer bakket op digitalt.

32 procent af de digitale underskrifter kommer fra indbyggere i Flensborg, mens i alt 62 procent er afgivet af slesvig-holstenere.

Initiativtagerne kræver, at den grundlæggende, medicinske behandling ikke må være afhængig af religiøse principper. Supersygehuset åbner i 2026 som en fusion mellem de to eksisterende hospitaler. Den ene af fusionspartnerne er Malterser-hospitalet, der bliver drevet af en katolsk organisation, som afviser abort. Dette princip er blevet gennemtrumfet som en betingelse for fusionen.

- Også i Flensborg og omegn må kvinder have ret til frit at beslutte, om de vil have foretaget en svangerskabsafbrydelse på et sygehus eller hos en praktiserende læge. Det kan ikke passe, at det for fremtiden ikke er muligt på Flensborgs eneste sygehus, skriver initiativtagerne på nettet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce