Annonce
Nordtyskland

Tusinder protesterer mod stop for aborter på sygehus

Både Anne Redmann fra familierådgivningen Pro Familia i Flensborg og kommunens ligestillingsrådgiver, Verena Balve, er aktive i aktionen. Foto: Michael Staudt.

FLENSBORG: 2500 personer har skrevet under på en protest mod, at der ikke vil blive udført aborter på Flensborgs kommende supersygehus. Meldingen kom for cirka tre uger siden, og har skabt uro i Flensborg.

Derfor tog en gruppe kvinder fat på at indsamle underskrifter mod beslutningen. Allerede lørdag skrev 300 under på protesten, da kvinderne gik på gaden i det indre Flensborg.

Parallelt kører den en indsamling på nettet. Onsdag havde cirka 2500 personer bakket op digitalt.

32 procent af de digitale underskrifter kommer fra indbyggere i Flensborg, mens i alt 62 procent er afgivet af slesvig-holstenere.

Initiativtagerne kræver, at den grundlæggende, medicinske behandling ikke må være afhængig af religiøse principper. Supersygehuset åbner i 2026 som en fusion mellem de to eksisterende hospitaler. Den ene af fusionspartnerne er Malterser-hospitalet, der bliver drevet af en katolsk organisation, som afviser abort. Dette princip er blevet gennemtrumfet som en betingelse for fusionen.

- Også i Flensborg og omegn må kvinder have ret til frit at beslutte, om de vil have foretaget en svangerskabsafbrydelse på et sygehus eller hos en praktiserende læge. Det kan ikke passe, at det for fremtiden ikke er muligt på Flensborgs eneste sygehus, skriver initiativtagerne på nettet.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce