Annonce
Udland

Tusindvis flygter i bil og til fods fra skovbrand i Californien

En stor skovbrand i det nordlige Californien har allerede tilintetgjort flere hjem i byen Paradise.

En voldsom skovbrand i Californien har tvunget myndighederne til at evakuere en by med 27.000 indbyggere.

Titusindvis af mennesker er torsdag flygtet fra en hurtigt voksende skovbrand i det nordlige Californien. Nogle har forladt deres hjem i bil, mens andre er flygtet til fods.

Skovbranden har tvunget myndighederne til at evakuere hele byen Paradise, der har 27.000 indbyggere og ligger knap 300 kilometer nordøst for San Francisco.

En af indbyggerne, Gina Oviedo, beskriver, hvordan flammerne opsluger hjem og forårsager eksplosioner i området.

- Ting begyndte at eksplodere, og folk begyndte at stige ud af deres køretøjer og løbe, fortæller hun.

Myndighederne arbejder i øjeblikket på en plan for, hvordan de skal evakuere patienterne fra et lokalt hospital, efter at redningsarbejdere måtte vende om på grund af store trafikale problemer.

- Det er en meget farlig og meget alvorlig situation, siger politichef i Butte County Kory Honea.

- Jeg kører igennem ilden, idet vi taler. Vi gør alt, hvad vi kan, for at få folk væk fra de berørte områder, siger han.

Shari Bernacett fortæller, at hendes mand forsøgte at få alle ud fra den park med beboelsesvogne, ægteparret bestyrer, inden flammerne nåede dem.

Det drejede sig om minutter, fortæller hun.

- Han bankede på folks døre og råbte og skreg for at nå at evakuere så mange som muligt, fortæller hun.

- Min mand forsøgte så godt, som han kunne, at få alle ud. Hele bakken står i brand nu. Gud hjælpe os, siger Shari Bernacett.

Myndighederne sender så mange brandfolk som muligt til stedet, oplyser talsmand for brandvæsenet i Californien Rick Carhart.

- Ethvert middel, vi har at bruge i kampen mod flammerne, er taget i brug, og der er flere på vej.

- Der er adskillige hold af brandfolk på vej fra andre steder i staten, siger han.

Flammerne har indtil videre ødelagt et ukendt antal huse, ligesom de har såret flere personer. Dog er omfanget af både materielle skader og personskader endnu ukendt.

Skovbranden brød ud torsdag ved daggry lokal tid. I løbet af seks timer havde den spredt sig ud over mere end 70 kvadratkilometer.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Terror skal bekæmpes uden tøven

Takket være en dygtig indsats fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og syv af landets politikredse kan Danmark meget vel være sluppet for ét eller flere terrorangreb. Ved en koordineret aktion onsdag blev flere end 20 adresser over hele landet ransaget og omkring 20 personer anholdt. Ifølge det oplyste fik politiet fat i alle de personer, der var mistænkt, og der menes derfor i denne sag ikke at være flere potentielle terrorister på fri fod. De anholdte vil blive fremstillet ved grundlovsforhør, flere af dem sigtet efter straffelovens såkaldte terrorparagraf. Det er sparsomt med oplysninger i sagen, men ifølge politiet har flere af de anholdte haft "militant, islamistisk motiv" til den planlagte terrorhandling, som vi indtil videre ikke ved noget om. Sagen vidner om den dødsens alvorlige situation, vi som land befinder os i. Der findes iblandt os mennesker, der drevet af islamisk fundamentalisme vil os det ondt, som ingen midler skyer og hvis mål er at skabe skræk og rædsel ved så dødelig terror som muligt. Det er hinsides vores fatteevne, hvorfor de er i besiddelse af så indædt had til de frie samfund, hvis beskyttelse de nyder godt af hver dag, men det er de. Det er ubegribeligt, hvorfor de overhovedet lever i vores vestlige demokratier, men det gør de. Desværre. Det må vi indrette os efter og droppe enhver naiv forestilling om andet, end at vi har været under angreb, at vi er under angreb og at vi kommer under angreb. Mindst én gang tidligere har dansk politi afværget et større terrorangreb, da fire mand i 2010 blev anholdt for at planlægge et attentat mod JP/Politikens Hus i København. I 2015 blev der gennemført to terrorangreb i København på Krudttønden og mod en jødisk synagoge. Her blev to mennesker dræbt. Vi har allerede tilladt mere overvågning og registrering i samfundet, men vi bryder os ikke om at ofre vores frihed på terrorens alter. Lige i dag må vi glæde os over, at der med dygtigt politiarbejde formentlig blev afværget et grusomt terrorangreb.

Kolding

Efter krisemøde: Nyt forlig og fremtidens Kolding Havn ventes klar inden jul

Annonce