Annonce
Indland

Tusindvis holder ulovligt på handicappladser i København

Parkeringsvagterne i København uddeler flere bøder til bilister, der ulovligt parkerer på handicappladser.

Antallet af bøder, der bliver uddelt for at parkere ulovligt på handicappladser, stiger i Københavns Kommune.

I 2017 uddelte kommunale parkeringsvagter 1805 parkeringsafgifter, der uretmæssigt havde parkeret på en handicapplads.

Det foreløbige tal for 2019 ligger allerede på 2190 afgifter.

Det skriver TV2 Lorry.

Thorkild Olesen, der er formand for Danske Handicaporganisationer, kalder det "stærkt bekymrende".

- Der er jo nogle mennesker, som har et behov for de parkeringspladser, men som så ikke kan få dem, fordi de er optaget, og det betyder altså, at de får sværere ved at få deres dagligdag til at hænge sammen.

- Så jeg vil gerne opfordre folk til at lade være med at holde der, siger han til tv-stationen.

På Københavns Rådhus er politikerne opmærksomme på udviklingen, og de er derfor klar til at skærpe kontrolindsatsen.

Det er slet ikke i orden, lyder det fra Københavns teknik- og miljøborgmester, Ninna Hedeager Olsen fra Enhedslisten.

Siden 2014 er parkeringsafgiften på 510 kroner for en ulovlig parkering blevet fordoblet til 1020 kroner, hvis det er på en handicapplads.

Men kommunalpolitikerne ønsker yderligere skærpelser.

- Når man som bilist først har taget det valg at parkere på en handicapplads, og ved at man risikerer en bøde, så tror jeg ikke, at det er afskrækkende nok med forhøjede bøder.

- Så vi vil gerne have mulighed for at fjerne bilerne, så parkeringspladserne faktisk kan blive brugt de af de mennesker, der har et handicap, siger Ninna Hedeager Olsen til TV2 Lorry.

Borgmesteren har derfor anmodet transportministeren om flere forskellige sanktionsmuligheder.

- Vi har brug for hjælp fra Christiansborg, for at løse det her problem. Vi vil gerne have nogle mere drastiske værktøjer, siger hun.

København har bedt om lov til at bugsere de ulovligt parkerede biler væk, sætte hjullås på, og så har man anmodet om lov til en yderligere fordobling af parkeringsafgiften.

Alle tre ting har transportminister Benny Engelbrecht (S) dog afvist i et brev til kommunen.

I stedet vil ministeren overveje, om den dobbelte parkeringsafgift også skal gælde, hvis bilister blot standser på handicapparkeringspladser, men altså ikke laver en reel parkering.

Københavns Kommune er selv gået i gang med at undersøge, hvad det vil koste at lave en målrettet indsats overfor parkeringssyndere.

- Det er det, vi kan gøre lige nu, og så kan vi sætte penge af til, at der er endnu flere parkeringsvagter, der holder særligt øje med de her parkeringspladser, siger teknik- og miljøborgmesteren.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Nordtyskland

Turistbranche har fremgang

Annonce