Annonce
Indland

Tusindvis holder ulovligt på handicappladser i København

Parkeringsvagterne i København uddeler flere bøder til bilister, der ulovligt parkerer på handicappladser.

Antallet af bøder, der bliver uddelt for at parkere ulovligt på handicappladser, stiger i Københavns Kommune.

I 2017 uddelte kommunale parkeringsvagter 1805 parkeringsafgifter, der uretmæssigt havde parkeret på en handicapplads.

Det foreløbige tal for 2019 ligger allerede på 2190 afgifter.

Det skriver TV2 Lorry.

Thorkild Olesen, der er formand for Danske Handicaporganisationer, kalder det "stærkt bekymrende".

- Der er jo nogle mennesker, som har et behov for de parkeringspladser, men som så ikke kan få dem, fordi de er optaget, og det betyder altså, at de får sværere ved at få deres dagligdag til at hænge sammen.

- Så jeg vil gerne opfordre folk til at lade være med at holde der, siger han til tv-stationen.

På Københavns Rådhus er politikerne opmærksomme på udviklingen, og de er derfor klar til at skærpe kontrolindsatsen.

Det er slet ikke i orden, lyder det fra Københavns teknik- og miljøborgmester, Ninna Hedeager Olsen fra Enhedslisten.

Siden 2014 er parkeringsafgiften på 510 kroner for en ulovlig parkering blevet fordoblet til 1020 kroner, hvis det er på en handicapplads.

Men kommunalpolitikerne ønsker yderligere skærpelser.

- Når man som bilist først har taget det valg at parkere på en handicapplads, og ved at man risikerer en bøde, så tror jeg ikke, at det er afskrækkende nok med forhøjede bøder.

- Så vi vil gerne have mulighed for at fjerne bilerne, så parkeringspladserne faktisk kan blive brugt de af de mennesker, der har et handicap, siger Ninna Hedeager Olsen til TV2 Lorry.

Borgmesteren har derfor anmodet transportministeren om flere forskellige sanktionsmuligheder.

- Vi har brug for hjælp fra Christiansborg, for at løse det her problem. Vi vil gerne have nogle mere drastiske værktøjer, siger hun.

København har bedt om lov til at bugsere de ulovligt parkerede biler væk, sætte hjullås på, og så har man anmodet om lov til en yderligere fordobling af parkeringsafgiften.

Alle tre ting har transportminister Benny Engelbrecht (S) dog afvist i et brev til kommunen.

I stedet vil ministeren overveje, om den dobbelte parkeringsafgift også skal gælde, hvis bilister blot standser på handicapparkeringspladser, men altså ikke laver en reel parkering.

Københavns Kommune er selv gået i gang med at undersøge, hvad det vil koste at lave en målrettet indsats overfor parkeringssyndere.

- Det er det, vi kan gøre lige nu, og så kan vi sætte penge af til, at der er endnu flere parkeringsvagter, der holder særligt øje med de her parkeringspladser, siger teknik- og miljøborgmesteren.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Illegal indvandrig er alarmerende

Fra statistikkerne ved vi, at der er godt 800.000 indvandrere og efterkommere i Danmark. Opgørelserne siger naturligt nok ikke noget om den illegale indvandring, da de pågældende personer ikke er registreret. Men Rockwool Fonden har et skøn. Ved hjælp af en avanceret statistisk model vurderer Rockwool Fonden, at cirka 26.000 personer opholder sig ulovligt i landet. Det er en stigning på 18 procent, siden fonden kom med sin seneste rapport i 2016. Nyheden er alarmerende. Et er den lovlige immigration, der så sandelig også har skabt udfordringer. Men noget ganske andet er, at vores land åbenbart huser mennesker, vi intet aner om. Vi har således ikke mulighed for at tjekke, om de pågældende er farlige kriminelle eller måske endog terrorister. I sagens natur er der indbyggede usikkerheder i rapporten. Men ifølge fondens egen forskningsenhed holder det med 95 procents sandsynlighed stik, at mellem 23.000 og 29.000 personer lever under jorden her til lands. Hver og en af dem er en for mange. Tilsyneladende er der to former for illegal indvandring. Uvist hvordan lykkes det åbenbart nogle mennesker at snige sig hertil og gå i skjul. Andre indrejser lovligt, men opholder sig efterfølgende i Danmark i strid med lovgivningen. Blandt andet sker det åbenbart, at kinesere udnytter deres landsmænd som kummerligt betalt arbejdskraft i restaurationsbranchen. Kokkene kommer til Danmark i henhold til den såkaldte beløbsordning. Den sikrer på papiret kineserne en ganske udmærket løn. Men Fagbladet 3F skriver, at ingen eller kun få fridage samt groteske arbejdsuger kombineret med fradrag for kost og logi reducerer den reelle timeløn til omkring 25 kroner. Kinesiske kokke er næppe den store trussel mod rigets sikkerhed. Men de pågældendes ophold er ligeså ulovligt som alle andre illegale immigranters. Derfor er der også her behov for en energisk indsats med at opspore og udvise disse mennesker, ligesom deres arbejdsgivere naturligvis skal gøres ansvarlige.

Kolding For abonnenter

Efter forligsbrud: SF og Enhedslisten på vej ud i det politiske mørke

Annonce