Annonce
Kolding

Tusindvis til åbning af lysfestival: - Det er virkelig flot. Det er mega flot

Akseltorv er et af de centrale steder, der altid trækker mange mennesker. På en af facaderne kan man se det særlige juleshow, der vises med mellemrum. Et stort ur tæller ned, så man kan se, hvor lang tid der er til næste show. Foto: Søren Gyllling
Sidste år hældte det vand ned, da Kolding Ligt Festival åbnede. I år var det lige omvendt, og flere tusinder benyttede det fine vejr til at deltage i åbningen. - I år har vi alt det, vi ønsker os, lød det fra en af arrangørerne.
Annonce

Kolding: - Det er virkelig flot. Det er mega flot.

Annemette Wegner kigger sig omkring i Sankt Nicolai Kirke, som hun holder meget af og kalder "min kirke". Men denne aftenstund er kirken som forvandlet, for Kolding Light Festival er netop åbnet, så indenfor ligger kirken badet i det mest himmelske lys. Og når man kigger opad, kan man følge det længselsfulde blik fra en af Rafaels berømte engle, der hænger deroppe i overstørrelse. Også englen er resultatet af den imponerende lysteknik, som er festivalens særkende.

- Jeg er virkelig imponeret. Det er jo så utrolig præcist. Prøv at se hvordan lyset lægger sig helt perfekt op ad søjlerne, siger Annemette Wegner.

Sankt Nicolai Kirke har i flere år været deltager ved lysfestivalen, som også i år forvandler kirkens indre og ydre fuldstændig med sine lyskanoner. Sognepræst Benjamin König fortæller, at man som et gimmick kan få sit eget ansigt projekteret op på væggen, så man selv overtaget blikket fra Rafael-englen med de buttede kinder.

- Englen ser jo ud som om, at den venter på noget. Så vi har den teologiske bagtanke med det, at vi alle sammen går og venter på noget her i december. Og man kan skrive på en seddel, hvad man venter på, og så kan man lægge sedlen i den krybbe, som står oppe ved alteret, siger Benjamin.

Kolding Lysfestival

Det er gratis at besøge lysfestivalen, som kan opleves i byens gader til og med lørdag aften. Her slutter festivalen med et fyrværkeri over slotssøen fra kl. 21.15.

I år har festivalen lånt seks både hos Friendships, som lejer elbåde ud i Københavns kanaler. Dem kan man leje til en sejltur mellem Sønderbro og BlueKolding i Kolding Åpark. Det koster 50 kroner for op til otte personer per båd.

Festivalen har et budget på cirka to millioner kroner. Kolding Kommune bidrager med omkring 600.000 kroner.

Der står et infotelt på Akseltorv, der atter er badet i en unik julebelysning. Se også et kort over alle attraktioner på www.k-l-f.dk

Annonce

To timers tørvejr

Den store bykirke er et at de populære stoppesteder, når der er Kolding Light Festival. Men ved torsdagens åbning var der nu mange, mange flere ude i byens gader. At tælle gav ingen mening, men der var bestemt flere tusinde.

Sidste år hældte det ned med vand ved åbningen af festivalen, men i år var det lige omvendt. Og rigtig mange brugte det fine vejr til at klæde sig godt på og gå til lysfest. 1600 af gæsterne var dog iklædt løbetøj, for de havde tilmeldt sig Kolding Light Run, som atter var udsolgt.

- Det er lige det, man går og håber på. I år har vi alt det, vi ønsker os: Noget nyt, stor volumen og godt vejr. Sidste år var der kun tørvejr i to timer under hele festivalen, og alligevel kom der mange mennesker. Men det er klart, at med tørvejr så er det hele bare mere attraktivt for publikum, siger Jesper Johansen, der er medarrangør af festivalen.

Annonce

Genvalg til juleshow

I år er der genvalg til det helt særlige juleshow på Akseltorv. I fjor måtte det vige, da mange kræfter i stedet blev brugt på at skabe jubilæumsshowet "Murernes minder" på Koldinghus' facader.

- Men det er godt, at juleshowet er tilbage. Min svigermor sagde, at når bare det kommer igen, så skal det nok blive jul i Kolding, smiler Jesper Johansen.

En af nyskabelserne er til gengæld den store kubeform, som rager flere meter op i nattehimlen på Banegårdspladsen. Det er den fynske kunstgruppe Syntaks, som står bag den. En af kunstnerne er Mikkel West:

- Nogle gange betyder størrelse bare noget. Pyramiderne ville jo ikke være så interessante, hvis de var meget mindre. Og for mig vil det være rigtig fedt, hvis folk stopper op og tænker: Den dér havde jeg ikke lige regnet med møde på min vej gennem byen.

Den store spejlkube på Banegårdspladsen er lidt af en oplevelse alene i kraft at sin størrelse. Den er blandt dette års nyskabelser ved festivalen. Foto: Søren Gylling
Kolding Light Run er blevet en tradition for mange, og det er også blevet en mere og mere udbredt ting at dekorere sig med lyskæder. pandelamper og knæklys før løbet. Foto: Søren Gylling
Hvad tænker han mon på? Man føler sig tæt forbundet med den længelsesfulde engel, der brager op i stort format i Sankt Nicolai Kirke. Man kan også få sit eget ansigt projekteret op, så man glider ind i Rafaels maleri. Foto: Søren Gylling
Ikke kun selve lysfestivalen lyser Kolding op. I hele byen breder lyset sig i december. På havnen kan man blandt andet se disse rensdyr, der står foran havnekontoret, der også er klædt i lyskæder. Foto: Søren Gylling
Lysfestivalen i Kolding.Foto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce